Skip to main content

Julebyen

BERGEN

Med enestående juletraditioner og et levende kulturliv…

…er Bergen et oplagt rejsemål, hvis du savner lidt julestemning!

Gå en tur i de middelalderlige gader og stræder på den UNESCO-beskyttede Bryggen...

…hvor der er forretninger, gallerier og spisesteder af enhver slags. Der er endda en julebutik, der er åben hele året rundt!

Julegaven er forsvundet! Børn fra 4 år og opefter kan komme med på en spændende gåtur på Bryggen arrangeret af Bergen Bymuseum. Hjælp Gyda med at finde den forsvundne julegave den 3. og 10. december.

Besøg verdens største honningkageby!

De lokale bager og donerer huse, kirker, slotte og alskens andre bygninger til byen, der åbner den 19. november på kunstmuseet KODE 4.

Hvert år op til jul forvandles Festplassen til et magisk julemarked!

Køb årets julegaver i de pyntede boder.

Kender du én, der ønsker sig et par varme, hjemmestrikkede sokker eller et tæppe af ægte norsk uld?

Julen er et godt tidspunkt at besøge kunstmuseet KODE, der har til huse i fire bygninger i nærheden af Festplassen. Den ærværdige murstensbygning på dette billede er KODE 1, hvor der udstilles håndværk, design og moderne kunst.

KODE-museerne består også af tre komponisthjem, hvoraf et af dem er Edvard Griegs hjem på Troldhaugen. Her komponerede han mange af sine bedst kendte værker…

…og der er tradition blandt de lokale for at høre en af de 22 julekoncerter i Grieghallen, eller at se den populære musical…

…om en dreng, der prøver at finde julemandens magiske skæg før juleaften - Putti Plutti Pott! Den løber af stablen i Grieghallen og på andre scener landet over i tiden op til jul.

Tag dine venner med og køb friske skaldyr og lokale madvarer på Fisketorget ved havnen, der har været markedsplads i byen siden 1200-tallet.

Når mørket falder på, kan du gå en tur på den magiske sti i Lumagica ved Bergenhus og opleve 40 spektakulære lysinstallationer med røg og 3D-effekt.

Den årlige Lysfest finder sted hvert år den 19. november. Festplassen er fyldt med folk i alle aldre og der er livekoncerter med traditionel julemusik og fakkeloptog. Festen slutter med en stor fyrværkeriopvisning!

Tag kabelbanen (eller gå til fods) fra centrum op til det populære udsigtspunkt på Fløyen.

Nyd en kop varm chokolade og frisk bagværk fra butikken og caféen, mens du nyder den flotte udsigt over byen mellem de syv fjelde.

Der er ofte gode forhold for at løbe langrend på oplyste løjper.

Popmusikerne Kygo, Aurora, Alan Walker og Röyksopp har alle hjemme i Bergen. Der er en stor musiksjæl i byen, så det er næsten altid muligt at finde en koncert at tage til.

Prøv også den norske juletradition julebad! En iskold dukkert markerer slutningen på juleforberedelserne og gør dig klar til de kommende festligheder.

I Bergen bør du smage den lokale specialitet persetorsk. Frisk torsk saltes, sødes og presses i en periode, hvilket giver en delikat og unik smag og mørhed. Se nogle opskrifter på norsk julemad lidt længere nede på siden.

Hvis du trænger til at komme lidt væk fra Bergens trængsel og alarm, finder du på øen Osterøy to mindre, men hyggelige julemarkeder.

Livlig, moderne og pulserende - mange synes, at der ikke findes noget bedre end Bergen op til jul! Book et ophold på et hotel i dag og gør dig klar til at komme i julestemning i Bergen!

God jul - i Bergen!

Norsk julemad

De norske juletraditioner er lige så varierede som landet er langt. Her er nogle af de mest smagfulde norske juleritualer.

Flere opskrifter

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider