Skip to main content

Femund Engerdal

Flere og flere besøgende tager hertil for at nyde roen og stilheden ved de mere end 900 søer, kun afbrudt af lyden af folkemusik og vildmarkens dyr.

Hvad er det for en lyd? 2,5 meter over jorden vågner en familie på fem i en hytte af træ, bygget mellem to store trækroner. Et af børnene kigger ned på en elgko og dens kalv, der stille og roligt står på skovbunden og gumler græs. Her er permanent adgang til foder, så overnattende gæster kan komme helt tæt på de vilde dyr. Det er en rigtig hyggelig form for logi, og dem er der mange af i Femund Engerdal.

Dette område, som ligger mellem grænsen til Sverige og byerne Trysil og Røros, har 67 fjeldtoppe og to nationalparker, Femundsmarka og Gutulia. Vandring, kanosejlads og cykling kan næsten ikke blive mere familievenligt end her. Der er mange forskellige måder at komme til Femund Engerdal på.

Fluefiskeri i elvene er en populær aktivitet. Desuden er her mere end 900 smukke søer, deriblandt Femunden, som er Norges tredjestørste sø. Her kan man sejle med færgen M/S Fæmund II, bygget helt tilbage i 1904. Under færgens køl og i andre søer, elve og vandløb i området finder man fiskearter som ørred, rødding, stalling, helt, aborre og gedde.

På en ferie i dette område fornemmer du hurtigt lokalbefolkningensrespekt for naturen, miljøet og de gamle traditioner. Femund Engerdal er blevetcertificeret som bæredygtigt rejsemål, hvilket blandt andet fremgår af aktiviteterne, maden samt overnatningsmulighederne på stedet.

I den nordligste del af Femund Engerdal bor samefolket, der stadig opdrætter rensdyr på traditionel vis, og man kan nemt få øje på deres store dyreflokke. Beboerne i området viser også gerne vej til lokale madproducenter og gode spisesteder, for eksempel Anne på Landet. Ved den årlige Femund Festival kan du hurtigt komme i kontakt med de lokale – ikke mindst på dansegulvet.

Vinteren byder på mange aktiviteter, for eksempel isfiskeri, som er en af de mere originale sportsgrene, og langrend, hvor hele familien kan have det sjovt. Men selv i Femund Engerdal bliver det sengetid, og måske falder du i søvn til de dæmpede lyde fra godmodige dyr, der får sig en bid mad direkte under dit soveværelse.

Få endnu mere inspiration på Femund Engerdals officielle hjemmeside.

Topattraktioner i Femund Engerdal

Overnatningsmuligheder

Sådan kommer du hertil

Få detaljeret rejseinformation på Femund Engerdals officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Femunden Engerdal med Entur.

Med bæredygtighed som mål

Certifikatet 'Sustainable Destination' er en blåstempling, der gives til destinationer, der arbejder systematisk med at reducere turismens negative påvirkninger. Udover at tilbyde enestående oplevelser til de besøgende skal rejsemålene have fokus på at bevare den lokale natur og kultur, styrke sociale værdier samt være økonomisk forsvarlig. De enkelte rejsemål og det generelle norske rejseliv skal i samarbejde sørge for, at destinationerne både er gode steder at bo og at besøge. 

Læs mere om Sustainable Destination-ordningen


Sustainable destination

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Femund Engerdal tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider