Skip to main content

Mellem fjelde, søer og skove lokker Vrådal med sjove aktiviteter for hele familien. Svøm i søerne til langt ud på de lyse sommeraftener, eller stå på ski om vinteren.

Landsbyen Vrådal ligger i Telemark mellem de to søer Vråvatn og Nisser, hvor den seneste istid efterlod et enestående ølandskab. Vrådal er et oplagt rejsemål for danskere, bare omkring to timers kørsel fra færgelejerne i Kristiansand, Larvik, Sandefjord og Oslo.

Kom med ud at køre med HUBRiding, et koncept der er blevet udviklet i Vrådal. Det er tilrettelagte køreture, som du kan downloade til GPS eller studere lidt nærmere på HUBRidings hjemmeside. Langs ruterne kan du opleve Telemarkskulturen ved at besøge Vest-Telemark Museum, Norske Skieventyr i Morgedal eller Heddal Stavkirke - for blot at nævne et par muligheder. I kommunens hovedby Kviteseid finder du charmerende butikker og caféer, og herfra kan du også tage på sejltur på Telemarkskanalen.

Et behageligt klima og lavvandede strande betyder, at badesæsonen i Vrådal er lang. Straand Sommerland har egen badestrand og legeplads, et 12 meter højt klatretårn, udendørs restaurant samt adskillige aktiviteter, for eksempel kano, SUP og både. Det er også her, veteranskibet Fram lægger til kaj. Hos turistinformationen i centrum kan du leje motorbåde. Du kan også leje robåde, kanoer og kajakker hos Vrådal Hyttegrend.

Der er rig mulighed for at vandre og at komme tættere på naturen i Vrådal. Venelifjell-området er familievenligt og med aktiviteter for alle aldre, mens vandrestierne til Roholtsfjell og Hegefjell, begge over 1.000 meter, er mere krævende. Området har naturligvis også lettere vandreruter. Husk at tage nogle bøtter med, for det bugner af blåbær og tyttebær om efteråret.

Frister det med fiskeri er både Nisser og Vråvatn glimrende fiskevande. Køb fisketilladelse hos den lokale lystfiskerklub, hvor de også kan vise dig vej til de bedste fiskepladser.

Golfbanen i Fossøy, idyllisk beliggende ved Nisser, frister med 9 huller. Det er en skøn bane med adgang til en kultursti med to bopladser fra stenalderen. Bagefter kan du købe en forfriskning på golfcaféen.

Vrådal Panorama Skisenter var det første skiområde i verden til at få en stolelift med otte sæder. Skicenteret har stor kapacitet og bakker af forskellig sværhedsgrad, og er meget populært blandt danske børnefamilier.

Læs mere på Telemarks officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

Aktiviteter i Vrådal

Overnatningsmuligheder

Mad og drikke

Sådan kommer du til Vrådal

Brug rejseappen Entur til at få forslag til rejsen rundt i Norge med offentlige transportmidler.

Vrådal tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider