Skip to main content

Planlæg turen til Sarpsborg

For tusind år siden blev Sarpsborg grundlagt af Skt. Olav den hellige ved et af Europas kraftigste vandfald. I dag har byen et af landets nyeste og mest cool videnskabscentre for børn - og flest solskinsdage i Norge.

Der har boet mennesker i Sarpsborg, lige siden isen trak sig tilbage og gjorde området beboeligt. Selve byen blev grundlagt af Skt. Olav, da han sejlede op ad Glomma, Norges længste elv, i 1016. Han blev stoppet af de enorme vandmasser i Sarpefossen, og valgte derfor at placere sin hovedstad her.

Sarpefossen har Europas stærkeste vandføring og omtales som ”Norges svar på Niagara”. Vandfaldets kraft er altid blevet værdsat, og fra 1800-tallet blev det meste af byudviklingen og aktiviteten i Sarpsborg koncentreret omkring firmaet Borregaard, der i dag er et af verdens førende bioraffinaderier.

Sarpsborg ligger i hjertet af Østfold, mellem Oslofjorden i vest og den svenske grænse mod øst. Udforsk byens historie på Borgarsyssel Museum, og gå derefter en tur i Kulåsparken i centrum af byen. 

Sarpsborg er også lig med gode spisesteder, shopping-muligheder og kultur i midten af byen, samt nydelig natur og et historisk sus. Faktisk har Sarpsborg flest helleristninger af alle kommuner i Norge - over 3000 år gamle.

Børnefamilier har også gode grunde til at lægge vejen forbi Sarpsborg. INSPIRIA science center er et af Norges nationale videnskabscentre, hvor de besøgende opfordres til selv at eksperimentere med matematik, naturvidenskab og teknologi via interaktive udstillinger. Stik hovedet ind forbi det spektakulære planetarium - en indendørs stjernehimmel!

På Eventyrfabrikken kan de yngste i familien prøve hængebroer, krybegange, boldbassiner, trampoliner, hoppeborge og masser af andet sjov i det 2.000 kvadratmeter store legeland. Udenfor er der en cool Pump Track til skateboards, cykler og løbehjul.

Find mere rejseinspiration på Sarpsborgs officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

Aktiviteter i Sarpsborg

Ældgamle helleristninger, videnskab og aktivitetscentre - der er meget at foretage sig!

Flere aktiviteter

Topaktiviteter

Hop på trampolin eller hold tungen lige i munden på golfbanen - find den rette aktivitet.

Mad og drikke

Besøg byens ældste bageri eller spis et vegansk måltid på en café - få smag for Sarpsborg.

Overnatningsmuligheder

Behagelige hoteller og hyggelige campingpladser - få tag over hovedet.

Sådan kommer du til Sarpsborg

Planlæg turen til Sarpsborg med Entur.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Sarpsborg tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider