Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Skeikampen i Gausdal

Skeikampen

Fjelde for enhver årstid

Skeikampens fjelde har været et populært turistmål i flere generationer. Sus ned ad en skråning på ski eller mountainbike, tag på vandreture eller læn dig tilbage og nyd de indbydende omgivelser.

Skeikampen, blot tre timers kørsel fra Oslo og 35 minutter fra Lillehammer, er et historisk skisportssted. De første langrendsturister ankom allerede i 1895, og den første skilift blev bygget i 1959. Siden da har Skeikampen udviklet sig til en moderne og familievenlig fjeldferieby.

Skeikampen Alpinsenter har adskillige pister af forskellig sværhedsgrad og mange skilifte – herunder en ekspresstolelift, der fører dig på toppen af fjeldet på under fire minutter. Leder du efter udfordringer kan du prøve de to terrænparker: En blå begynderpark med lettere hop og rails, og en sort park med mere udfordrende elementer. Bliv ikke overrasket hvis du ser en 720 på jump’et – der er mange lokale talenter, der benytter parken.

Også børnene bliver holdt beskæftiget. I det særlige børneområde på 3.000 kvadratmeter kan familiens yngste boltre sig så meget de lyster, i sikre omgivelser.

Skeikampen er kendt for sit fremragende langrendsterræn og store netværk af løjper, som fører dig lige ind i Peer Gynts rige.

Med ikke færre end 600 kilometer langrendsløjper af varierende sværhedsgrad er Skeikampen det ideelle udgangspunkt for både korte og lange ture. Skeikampen ligger mellem fjelde og skove, så du er sikker på et meget varieret terræn, uanset hvor du bevæger dig hen.

Forskellige årstider kræver forskellige aktiviteter, og om sommeren er fjeldene yderst velegnede til at vandre på. Med sine 1.123 meter over havet er Skeikampen det næsthøjeste fjeld i området. Det højeste er Prestkampen på 1.244 meter. Fra toppen af begge fjelde serveres der betagende udsigter – du kan se helt til Jotunheimen og Mjøsa, Norges største sø.

Hvis du foretrækker at tilbringe ferien i sadlen på en mountainbike, er der rigtigt gode muligheder i Skeikampen. Her i 800 meters højde kan du vælge og vrage mellem adskillige spændende cykelruter i den nærliggende skov.

Mange mountainbikere betragter Skeikampen som Norges bedste sted til offroad-cykling. Se om du er enig ved at prøve ruterne nord for Skeikampen: Avlundskampen, Prestkampen, Slagsfjella, Røgnhøgda og Frøyseterhøgda.

Skeikampen
Skeikampen
Esben Haakenstad
Skeikampen
Skeikampen
Esben Haakenstad
Skeikampen
Skeikampen
Esben Haakenstad
Skeikampen
Skeikampen
Geir Olsen / FjellNorge
Ad

Gå ikke glip af

Overnatningsmuligheder

@skeikampenresort på Instagram

This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.

Sådan kommer du hertil

Med bus eller bil:
  • Der er tre daglige busafgange fra Oslo til Lillehammer. Busturen varer cirka tre timer. Fra Lillehammer går der busser direkte til Skeikampen.
  • Hvis du vælger at køre i bil fra Oslo, skal du følge E6 til Lillehammer. Følg vejen nordom Lillehammer og tag afkørslen mod Gausdal (RV255). Kør gennem Segalstad Bru. Drej til venstre ved Svingvoll mod Skei (Skeisvegen) og følg denne vej cirka 10 kilometer. Hvis du kommer fra Trondheim følges E6 til Tretten. Tag afkørslen mod Gausdal (Musdalsvegen, RV254). Følg vejen til Svingvoll og drej til højre mod Skei (Skeisvegen). Følg vejen cirka 10 kilometer.
Med fly:
  • Skeikampen ligger cirka tre timers kørsel fra Oslo Lufthavn. Fra lufthavnen kan du tage toget eller bussen til Lillehammer, og derfra videre med bus direkte til Skeikampen.
Med tog:
  • De norske statsbaner (NSB) har flere daglige afgange til Lillehammer, som er den nærmeste jernbanestation, omkring 40 minutters kørsel fra Skeikampen. Fra Lillehammer kan du tage en lokalbus til Skeikampen.

Skeikampen tilbyder også …

Vi har masser at byde på, og der er absolut ingen grund til at vente med at se hvad du kan lave. Slå dig løs og se alt der venter på dig!

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad