Skip to main content

NATIONALE FÆSTNINGER

Kom med på en gåtur gennem norsk militærhistorie.

Mange af de mest kendte fæstninger i Norge er idyllisk beliggende.

Herunder Oscarsborg Fæstning, der ligger på en ø bare fem minutter med færge fra den lille by Drøbak, eller cirka halvanden times sejlads fra Oslo om sommeren.

Dette fæstningsanlæg midt i Oslofjorden kan dateres helt tilbage til 1640.

Hver sommer arrangeres der operaforestillinger på den fine gårdsplads.

Tag børnene med på en guidet tur ned i de underjordiske tunneller, spis en dejlig middag, gå en tur på kunstgalleriet og museet eller nyd en afslappende dag i en spa eller på en af øens strande.

Du kan også overnatte på øen.

På dit besøg i Oslo bør du stikke vejen forbi Akershus Fæstning. Dette ærværdige og storslåede fæstningsværk er et godt sted at lære mere om hovedstadens historie, med en flot udsigt over havnen og fjorden.

Akershus Fæstning blev først opført i 1299 og er et meget anvendt sted for koncerter og andre kulturarrangementer. Kig ind forbi besøgscenteret og Norsk Hjemmefrontsmuseum, hvor du kan få en guidet rundvisning.

Bestil bord på Festningen restaurant eller nyd en øl i solnedgangen med udsigt over byen.

I Halden ved den svenske grænse ligger Fredriksten Fæstning, den største grænsefæstning i Norge, med flot udsigt over byen og de omgivende fjorde.

Også her kan du komme på en guidet rundvisning, høre koncert eller bare gå en hyggelig tur.

Der er et par gode spisesteder på fæstningens område.

Lidt længere mod nord ligger Kongsvinger Fæstning fra det 17. århundrede. Her kan du snuse lidt mere til den norske militærhistorie og se Norges længste elv, Glomma, i fugleperspektiv.

Gå en tur på de stjerneformede volde og besøg museet, før du udforsker de charmerende huse i Øvrebyen i Kongsvinger lige nedenfor.

Overnat på det imponerende Festningen Hotel & Resort og spis et fantastisk måltid mad i kongelige omgivelser.

Historien om Bergenhus Fæstning kan spores tilbage til det tidlige 1500-tal. Udforsk museet og gå en hyggelig tur ved de gamle bygninger og fæstningsanlæg, bare en kort gåtur fra Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Er du i Bergen om sommeren? Så bør du tjekke Bergenfest, en af de største open air-festivaler i Norge, der finder sted inden for fæstningens mure!

Et af de mest populære landemærker i Trondheim er Kristiansten Fæstning. Her blev den første sten lagt allerede i 1681. Dette fæstningsværk har en flot udsigt og er et godt sted at se solnedgangen over by og fjeld.

Besøg museet, spis et hurtigt måltid mad - og husk at se i kulturkalenderen om der sker noget specielt, mens du er her.

Kan du ikke få nok af fæstninger og voldgrave?

Se flere forslag herunder!

Planlæg turen

Opdag mere

Senest besøgte sider