Skip to main content

Top 10 campingpladser

Der er god mulighed for at turnere Norge tyndt med campingvogn. En ægte kender af det norske campingliv afslører her sine foretrukne campingpladser i Norge.

Der findes adskillige steder i det norske ferieland, der er skabt udelukkende for campister. Den tyske geograf og rejseskribent Dr. Thomas Kliem har besøgt mange af de norske campingpladser i forbindelse med rejseguiden 'Norwegen mit dem Wohnmobil' ('Norge med autocamper').

Kliem deler her sine bedste forslag til steder, man bør besøge med sit helt eget rullende hotel. Se hver enkelt campingplads' egen hjemmeside for opdaterede priser og tilbud.

1. Lillehammer Camping

Lillehammer, Østlandet

Beliggende direkte ved Norges største sø, Mjøsa, og ikke langt fra Lillehammers historiske centrum og friluftsmuseet Maihaugen. Snyd ikke ungerne for et besøg på Hunderfossen Eventyrpark!

Læs mere om Lillehammer.

2. Fagernes Campingpark

Valdres, Østlandet

Gode faciliteter, god atmosfære og beliggende tæt på det interessante friluftsmuseum i Valdres. Fjeldområdet er perfekt til vandreture og cykelture, for eksempel på Mjølkevegen. Sidst i november løber Rakfiskfestivalen af stablen - en god mulighed for at smage på områdets helt store kulinariske specialitet: fermenteret ørred.

3. Randsverk Camping

Gudbrandsdalen, Østlandet

Venligt personale og et ideelt udgangspunkt for udforskning af Jotunheimen Nationalpark. I denne del af Gudbrandsdalen kan du se nogle af Norges berømte stavkirker, besøge kunstgalleriet Ullinsvin i Vågå og sætte tænderne i en velsmagende bolle fra bageriet i Lom

Læs mere om Gudbrandsdalen.

4. Lovisenberg Familiecamping

Kragerø i Telemark, Østlandet

En ren og fredelig campingplads, tæt på strand og masser af sjove maritime aktiviteter. Den charmerende kystby Kragerø har en fantastisk skærgård, hvor Edvard Munch malede nogle af sine mest kendte malerier. Du kan gå i den norske malers fodspor på en tur rundt i byen. De store øer Jomfruland og Skåtøy er ideelle til øhop med cykel.

Læs mere om Telemark.

5. Sandvika Fjord & Sjøhus Camping

Kabelvåg på Lofoten, Nord-Norge

En glimrende campingplads nær en smuk bugt med gode fiskemuligheder. Udforsk Lofoten i bil, kajak eller fiskekutter. Besøg de charmerende små fiskerbyer såsom Henningsvær og Nusfjord. Tag også turen lidt længere mod nord, til Vesterålen.

Læs mere om Lofoten.

6. Ramberg Gjestegård

Ramberg på Lofoten, Nord-Norge

Et fremragende sted at nyde midnatssolen på Lofoten-øerne. Smuk natur og en usædvanligt hvid sandstrand. Ramberg er et godt udgangspunkt for vandreture i fjeldene.

Planlæg turen til Lofoten.

7. Moysand Familiecamping

Grimstad, Sørlandet

Et godt sted at slappe af. Glimrende faciliteter for autocampere, tæt på strand og kyststi. Gå eller cykel langs havnepromenaden i den hvidmalede kystby Grimstad, eller tag på opdagelse i skærgården, der er fuld af smukke øer og holme. Henrik Ibsen tilbragte en stor del af sit liv i denne by i det sydlige Norge, og Ibsen-museet er Norges ældste af slagsen.

Læs mere om Grimstad og Sørlandet.

8. Geiranger Camping

Geirangerfjorden, Fjord Norge

Campingpladsen ligger umiddelbart ved fjorden og har en flot udsigt til Geirangerfjordens mange krydstogtskibe. Fjorden er UNESCO verdensarv og omgivet af majestætiske fjelde, vilde vandfald såsom De Syv Søstre samt frodig vegetation. Maden er også god - de lokale spisesteder sætter en ære i at benytte lokale råvarer med et twist. Kom hertil ad den nationale turistvej Geiranger-Trollstigen.

Læs mere om Geirangerfjorden.

9. Preikestolen Camping

Ryfylke ved Stavanger, Fjord Norge

Denne campingplads er naturligvis et godt udgangspunkt for vandreturen op til det berømte fjeldplateau Preikestolen. Turen til fods tager cirka to timer hver vej, og når du står på plateauet går det op for dig, hvorfor mere end 300.000 mennesker hvert år vandrer denne tur. Tip: Tag af sted tidligt om morgenen, sent på eftermiddagen eller uden for sæsonen. Du kan også klatre Norges længste trappe - de 4.444 trin på Flørlitrappen - eller snuppe et fjordcruise på Lysefjorden.

Læs mere om Ryfylke og Stavanger.

10. Skottevik Feriesenter

Kristiansand, Sørlandet

En godt gennemtænkt campingplads med mange spændende aktiviteter. Gå på opdagelse i Kristiansand, der ligger lige i nærheden. Det sydlige Norge er nordmændenes eget sommerparadis, med charmerende kystbyer fulde af hvidmalede træhuse, flotte skærgårde - og verdens største undervandsrestaurant (bestil bord i god tid!).

Planlæg turen til Sørlandet.

Campingvogne og autocampere

Tilladt størrelse af campingvogn på norske veje:

Højde: Ingen restriktioner.

Bredde: Maksimum 2,55 meter. Bemærk, at nogle mindre veje har en maksimumsbredde på mindre end 2,55 meter. Er din campingvogn bredere end 2,3 meter og mere end 50 centimeter bredere end den trækkende bil, skal der monteres hvide reflekser på forsiden af bilens sidespejle.

Total længde (bil + campingvogn): Maksimum 18,75 meter. Kører du i autocamper eller bil med campingvogn med en kombineret længde over 12,40 meter skal du undersøge, om det er muligt at køre ad den planlagte vej/rute.

Mere information: Ring til Vegmeldingstjenesten.
Fra Norge: 22 07 30 00 (er situationen farlig, ring 175).
Fra udlandet: +47 81 54 89 91.

Find vej til campingpladserne

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider