Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Med bus

Så kører bussen
Hver by og landsby i Norge har lokale busser, og der er et godt netværk af ekspresbusser mellem landsdelene.
A bus driving next to a lake on a sunny day in the Northwest
An express coach in the Northwest.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Når først du har fundet dig selv til rette i bussædet er det let at se fordelene ved at rejse med bus i Norge. Du har nemlig en perfekt udsigt over fjelde og dale fra den højere sædeposition. De mange busruter bringer dig helt tæt på de små fjeldbyer, vandfald og meget andet, og blandt passagererne er der ofte lokale, der kan give dig gode tips om den videre rejse.

Ekspresbusser og langdistancebusser

At rejse med bus i Norge er generelt en undervurderet rejseform – og det er en stor skam, for rutenetværket er enormt, og det når også ud til de tyndest befolkede områder. Ekspresbusserne binder alle større byer, lufthavne og færgeterminaler sammen, og mange af ruterne overlapper både hinanden og andre rejseformer tidsmæssigt helt fint.

At rejse med bus er de fleste gange billigere end at rejse med fly eller tog, men rejsetiden er længere. De fleste selskaber tilbyder rabatter til studerende, børn, pensionister og familier. Det kan anbefales at reservere i forvejen - der kan ofte opnås rabat samt en garanteret plads.

Rejser du med en større gruppe, skal der normalt bestilles i forvejen. Det er sædvanligvis muligt at medbringe ski eller cykler, men der skal betales ekstra for denne service.

Offentlige busser

I de største byer er der busstationer og informationscentre. Turistinformationerne kan også give oplysninger om de offentlige busser.

Billetten kan i langt de fleste tilfælde købes om bord hos buschaufføren. Der findes endags- og ugebilletter i nogle byer, og disse kan købes i kiosker, på busstationen eller hos buschaufføren. Nogle steder, for eksempel i Oslo, er det billigere at købe billet inden man stiger ind i bussen.

Planlæg turen med Entur

Entur er en rejseapp, der hjælper dig med at planlægge turen rundt i Norge med bus, tog, metro, båd og fly. Hvis du ved hvor du er og hvor du skal hen, finder Entur den hurtigste og letteste vej, uanset om du er på Lindesnes eller på Nordkap. Du kan i de fleste tilfælde også købe billetter ved hjælp af Entur (det er lettest via deres app). 

Download Entur fra AppStore eller Google Play.

Flere måder at rejse rundt i Norge

En besked fra vores sponsorer

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se alle både og færger herunder.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen