Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Møre og Romsdal Møre og Romsdal
Credits
Møre og Romsdal.
Photo: Samuel Taipale/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Så kører bussen

Hver by og landsby i Norge har lokale busser, og der er et godt netværk af ekspresbusser mellem landsdelene.

Ekspresbusser og langdistancebusser

At rejse med bus i Norge er generelt en undervurderet rejseform – og det er en stor skam, for rutenetværket er enormt, og det når også ud til de tyndest befolkede områder. Ekspresbusserne binder alle større byer, lufthavne og færgeterminaler sammen, og mange af ruterne overlapper både hinanden og andre rejseformer tidsmæssigt helt fint.

At rejse med bus er de fleste gange billigere end at rejse med fly eller tog, men rejsetiden er længere. De fleste selskaber tilbyder rabatter til studerende, børn, pensionister og familier. Det kan anbefales at reservere i forvejen - der kan ofte opnås rabat samt en garanteret plads.

Rejser du med en større gruppe, skal der normalt bestilles i forvejen. Det er sædvanligvis muligt at medbringe ski eller cykler, men der skal betales ekstra for denne service.

Offentlige busser

I de største byer er der busstationer og informationscentre. Turistinformationerne kan også give oplysninger om de offentlige busser.

Billetten kan i langt de fleste tilfælde købes om bord hos buschaufføren. Der findes endags- og ugebilletter i nogle byer, og disse kan købes i kiosker, på busstationen eller hos buschaufføren. Nogle steder, for eksempel i Oslo, er det billigere at købe billet inden man stiger ind i bussen.

De største busselskaber

Find din busrejse

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad