Skip to main content

Det er let at rejse fra det ene eventyr til det næste med Norges store netværk af busruter, både lokale og mellem landsdelene. Se hvor du kan tage bussen, hvordan du køber billetter og andre gode tips til turen rundt i Norge med bus.

Busser i byen

I Norges større byer kører bybusserne ofte og er generelt en god måde at komme fra den ene attraktion til den næste.

I de største byer er der busstationer og informationscentre. Turistinformationerne kan også give oplysninger om de offentlige busser.

Billetter

Endagsbilletter og ugentlige rejsekort kan købes i nogle af de største byer i Norge. Det kan som regel betale sig at anskaffe sig disse billetter frem for enkeltbilletter, hvis du ønsker at benytte bybusserne meget under dit ophold. Uanset billettype er det en god idé at købe billetten før du træder ind i bussen, enten i en billetkiosk eller i en app, for det er kun sjældent muligt at købe den om bord hos buschaufføren. Husk, at du muligvis kan få rabat hvis du er studerende eller pensionist.

Find ruteforslag og køb billetter med rejseplanlæggeren Entur.

I Oslo er alle typer billetter til den offentlige trafik tilgængelige via billetsystemet Ruter, og du kan også købe billetter i Narvesen og 7-Eleven rundt om i byen. Oslo og de omgivende kommuner er inddelt i adskillige zoner, hvor selve Oslo udgør zone 1. Hvis du tager toget til Oslo Lufthavn Gardermoen, skal du bruge en billet til fire zoner.

Ekspresbusser og langdistancebusser

At rejse med bus i Norge er generelt en undervurderet rejseform – og det er en stor skam, for rutenetværket er enormt, og det når også ud til de tyndest befolkede områder. Ekspresbusserne binder alle større byer, lufthavne og færgeterminaler sammen, og mange af ruterne overlapper både hinanden og andre rejseformer tidsmæssigt helt fint.

Billetter

At rejse med bus er som oftest billigere end at rejse med fly eller tog. De fleste selskaber tilbyder rabatter til studerende, børn, pensionister og familier. Det anbefales at reservere i forvejen - der kan ofte opnås rabat samt en garanteret plads.

Rejser du med en større gruppe, skal der normalt bestilles i forvejen. Det er sædvanligvis muligt at medbringe ski eller cykler, men der skal betales ekstra for denne service.

På nogle ekspresbusser kan du købe busbilletten hos chaufføren, men undersøg dette i forvejen.

Komfortabel rejse

Sceniske udsigter, komfortable sæder, stikkontakter og wi-fi - det er helt sikkert en god fornøjelse at rejse gennem Norge med bus.

Når først du har fundet dig selv til rette i bussædet er det let at se fordelene. Du har nemlig en perfekt udsigt over fjelde og dale fra den højere sædeposition.  De mange busruter bringer dig helt tæt på de små fjeldbyer, vandfald og meget andet, og blandt passagererne er der ofte lokale, der kan give dig gode tips om den videre rejse.

NOR-WAY Bussekspress kører på adskillige busruter i Norge. Se ruter i Nord-Norge i rejseplanlæggeren Entur. På kortet herunder kan du se de ruter, som Vy Express har i Norge:

Illustration of bus routes from VY Express in Norway.

Planlæg turen

Filtrer din søgning og se alle både og færger herunder.

Senest besøgte sider