Skip to main content

Lonely Planet:

Norge - Best in Travel 2022

Spektakulær natur, fascinerende kultur og et verdensførende fokus på bæredygtig rejse.

Norge i top tre

Lonely Planet har Norge som et af de bedste lande at rejse til i 2022. Rangeringen er baseret på en undersøgelse foretaget blandt mere end 400 respondenter, herunder Lonely Planet-ansatte, rejseskribenter, bloggere, forlæggere og andre, der alle blev bedt om at nævne de lande, de forventer bliver rejsebranchens toprejsemål i 2022. 

Lonely Planet skriver: ”Norge er nærmest uretfærdigt velsignet med naturlig skønhed. Landet er også førende inden for bæredygtighed, green tech og kulturoplevelser - det helt nye MUNCH museum og det renoverede Nasjonalmuseet er begge to højdepunkter i 2022.”

Best in Travel 2022 er 17. gang, Lonely Planet finder verdens hotteste rejsemål og rejseoplevelser. Dette års udgave har særligt fokus på bæredygtige rejseoplevelser, hvor de rejsende kan være sikre på, at de efterlader færrest mulige aftryk.

Et stærkt fokus på bæredygtighed 

”Vi er meget stolte! Lonely Planet er kendt for at være ambassadører for bæredygtige oplevelser. Når de anbefaler Norge som rejsemål er der mange fra hele verden, der lytter,” siger Bente Bratland Holm, turismedirektør i Innovasjon Norge.

Den norske rejsebranche har i en årrække lagt mange kræfter i at sikre en bæredygtig fremtid.

”Det er takket være denne fælles indsats, at Norge nu modtager denne anerkendelse fra Lonely Planet,” siger Bratland Holm.

En modig strategi

I maj 2021 præsenterede den norske rejsebranche en ny og ambitiøs national turismestrategi. Et af de mange initiativer i strategien er industriens forpligtelse til at reducere klimaudslip med 50 procent inden 2030 (baseret på niveauet i 2019), samt en årlig reduktion af transportudslip med 10 procent.

”Bæredygtig vækst i rejsebranchen skal kombineres med et lavere klimaaftryk fra industrien. Rejsebranchen kan ikke være passiv, mens kampen mod klimaændringerne er i gang. Vi må udvise ansvarlighed og gå sammen om at redde selve grundlaget for vores branche,” siger Bratland Holm.

Ifølge Lonely Planets vicepræsident, Tom Hall, kunne listen over hotte rejsemål ikke være kommet på et bedre tidspunkt. ”Efter en tvungen pause er det igen blevet tid til at støve rejseplanerne af og føre dem ud i livet,” sagde Hall under præsentationen af listen.

Bevaring af lokalsamfund

Forpligtelsen over for bæredygtighed, fællesskab og mangfoldighed var et nøglekriterie i udvælgelsen af rejsemålene. Lonely Planets mål er at fremhæve rejsemål, der arbejder på at turisme kan opretholdes på lang sigt uden at skade natur- og kulturmiljøer, og som tager vare på sine naturressourcer.

Stadig flere norske rejsemål har nu fokus på bæredygtighed. Her kan du få mere end bare gode oplevelser. Dit besøg hjælper nemlig med til at bevare lokalsamfundet og områdets kultur, samtidig med at destinationerne forbliver behagelige steder både at besøge og at bo. Alt sammen mens du holder dit aftryk på miljøet så lavt som muligt.

Bedre måder at rejse på dukker op oftere og oftere. Rejs med elektriske tog, både, busser og biler gennem nogle af de mest fantastiske landskaber på jorden. De fleste norske hoteller er nu miljøcertificerede. Der er også mange klimavenlige aktiviteter, for eksempel vandring, cykling, skiløb og kajakroning, stort set over alt.

Du kan også blive en bedre rejsende. Hver eneste valg, du træffer, har en afgørende betydning.

Hvordan kan jeg blive en mere ansvarlig turist?

Bliv længere
…mindre stress, mere tid til virkelig at opleve stedet.

Se mere af det område, du besøger
…du er garanteret en masse fede oplevelser.

Benyt den offentlige transport
…nogle gange er selve transporten hele oplevelsen.

Smag den lokale mad
…smag naturen, traditionerne, kærligheden.

Vis respekt for natur, dyr og mennesker
…så får du minder for livet.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider