Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger
Cod fishing off the coast of Flatanger Cod fishing off the coast of Flatanger
Credits
Cod fishing off the coast of Flatanger.
Photo: W.Krause/media-army.de/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tænk stort på din fiskeferie

Hvis du drømmer om at få en kæmpefisk på krogen behøver du ikke lang betænkningstid for at finde ud af, hvor fiskeferien skal gå hen. I Nord-Norge er der nærmest tradition for rekordfangster.

Hvordan er vejret?

Hvis du synes, at Nord-Norge er alt for langt væk og alt for koldt til fornuftige mennesker, kan du godt tro om igen! Takket være de varme havstrømme i Golfstrømmen er klimaet meget mildere end man umiddelbart forventer – det er absolut varmere end andre steder på samme breddegrad.

Du skal bare huske, at det lokale vejr kan variere kraftigt fra dag til dag. I sommermånederne er temperaturen ofte behagelig omkring 20 grader celsius – men du skal ikke blive overrasket, hvis du når at opleve en snebyge samme dag.

 

Hvornår er det bedst at rejse til Nord-Norge?

Højsæsonen går fra maj til september. Takket være midnatssolen kan du fiske hele døgnet rundt i sommermånederne.

De mest hardcore fritidsfiskere vil også sætte pris på muligheden for vinterfiskeri, især af den berømte skrei (migrerende torsk), som der er sæson for fra januar til marts.

Det er mørkt og koldt, men du har gode chancer for at se nordlyset danse hen over himlen.

 


Havfiskeri i Nord-Norge - overnatning og aktiviteter

Kysten i Nord-Norge har et velfortjent ry for at være et af de fiskeområder, der har den største bestand af fisk. Inde i selve landet finder du nogle af Europas bedste lakseelve. Se vores tilbud her.

Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge

Hemmingodden Fishing Lodge ligger ved kysten i Ballstad midt i den norske øgruppe Lofoten. Havhytterne har fået en opgradering og er indrettet med eget bad/wc og et nyt, fuldt udstyret køkken med opvaskemaskine.

Lej en af deres nyerhvervede kvalitetsbåde, og tag af sted på dit eget fiskeeventyr, eller hop ombord på en større båd.

Pris fra NOK 240 pr. person pr. nat (baseret på 4 personer i ét rum i lavsæsonen). Kapacitet: Seks enheder med i alt 41 senge, inklusive fire køjesenge. Kan lejes hele året rundt.

Lofoten Rent a Boat AS

Udforsk den bjergtagende øgruppe Lofoten på egen hånd, eller lej en guide, som kan vise dig de bedste fiskeområder i det utroligt naturskønne område. Bådudlejningen ligger i landsbyen Kabelvåg og har en række robuste, sikre både med ekkolod og chart plotter.

Lofoten Rent A Boat kan også hjælpe dig med at skræddersy en pakke, der passer til netop dit behov.

Bådleje fra NOK 350 for en lille 14-fods båd, NOK 980 for en mellem 18-fods båd og NOK 1.900 for en stor 23-fods båd.

Fisketur til Nusfjord

Stift bekendtskab med en af de ældste og bedst bevarede fiskerlejer i Norge. Nusfjord ligger blot få minutter fra en række af de bedste fiskeområder og har omtrent 50 traditionelle rorbuer (sæsonboliger for fiskere) til udlejning, hvoraf mange blev bygget helt tilbage i det 19. og tidlige 20. århundrede.

Den mest almindelige fiskeart i Nusfjord er torsken, men du kan også fiske helleflynder, sej og kuller.

Pris fra: NOK 8,000 for en udflugt med en erfaren skipper i en ægte fiskekutter (plads til otte personer pr. tur).


 Korsfjorden Feriehus

Korsfjorden Feriehus ligger i Alta og byder på en autentisk norsk fiskeoplevelse, hvor du selv sørger for maden. Husene ligger kun cirka 500 meter fra vandet. Stedet råder over tre 19 fods både med GPS og ekkolod, som du kan leje.

Højsæsonen er fra april til oktober.

Pris fra NOK 10,000 pr. uge for fem personer (15.000 inkl. både) eller NOK 15.000 pr. uge for ti personer (25.000 inkl. båd). Kan lejes hele året rundt.

Torskefiskeri med Offersøy Feriesenter

Book en fiskeferie med Offersøy Feriesenter, og find ud af, hvorfor øgruppen Lofoten i Nordnorge er et af verdens vigtigste fiskeområder for torsk.

Bo i en autentisk rorbu (sæsonbolig for fiskere) eller i en hytte ved havet. Du kan også leje et værelse eller bo i din egen campingvogn.

Pris: NOK 4,200 (around EUR 470)  per person per week in a seaside cottage for 4  people or a rorbu for 5 people, including boat.

Lauklines - ved havet i Tromsø

Lauklines, beliggende blot 30 kilometer fra Tromsø Lufthavn, ligger i læ af fjorden men stadig tæt på det åbne hav. Rorbuerne (fiskerhytter) er af høj standard og kan rumme op til seks personer. Området indbyder til fjordfiskeri, ferskvandsfiskeri, trolling, kystfiskeri og dybhavsfiskeri. Fisketure på havet arrangeres på robuste charterbåde med professionelle guides. Der kan lejes seks Dolmøy 230/115 hk Yamaha med ekkolod og kortplotter. I området kan du også give dig i kast med skiløb, vandring, cykling og nordlysture.

Pris: NOK 4,299 per person for 7 nights (based on a group of 4 people). Boat rental available.


Gå efter kæmpefiskene på Sørøya

Stop dagdrømmene om en rekordstor fangst og tag til Sørøya i Finnmark, hvor de store fisk bare venter på at blive fanget. Hos Big Fish Adventure kan du overnatte i et stort sommerhus, en lejlighed med havudsigt, et behageligt hotelværelse eller et hus med egen flydedok. De tilbyder også følgende:

 • 19/22-fods Kværnø aluminiumsbåd med 4-takts motor (50/115 hk), ekkolod og GPS,
 • Stor båd med skipper og guide (på forespørgsel)
 • Rensefaciliteter og fryser, fiskeudstyr, redningsveste,
 • Restaurant, bar, butik
 • Hjælp og tips til udstyr, fiskepladser med videre fra kompetente guider og værter.

Sæson: Åben hele året rundt, men hovedsæsonen er fra 1. marts og til 30. september.

Top attraktion
You have the option of renting a boat and traveling out there on your own, or choosing to come along with one of our local skippers. They will show… Read more
Deep Sea Fishing at Offersøy
We are now renovating all our units in addition to investing in good boats that make it possible to experience Lofotfishing. Ballstad has history of… Read more
Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge
35 min ride south west of Tromsø, in the Kattfjord on the Island of Kvaløya, Lauklines is found. An adventure center which offers high standard cabins… Read more
Lauklines Kystferie
Book en fiskeferie med Offersøy Feriesenter, og find ud af, hvorfor øgruppen Lofoten i Nordnorge er et af verdens vigtigste fiskeområder for torsk. Bo… Read more
Lofoten Rent a Boat AS
Korsfjorden Feriehus ligger i Alta og byder på en autentisk norsk fiskeoplevelse, hvor du selv sørger for maden. Husene ligger kun cirka 500 meter fra… Read more
Korsfjorden Feriehus
Historierne, du hører på øen Sørøya, er sande. Dette er stedet for king-size fisk, og du har gode chancer for at få en rekordfangst på krogen. De… Read more
Big Fish Adventure
Click to activate
Select
  Click to activate

  Rejsen til Nord-Norge

  • Med fly

   Med fly

   Den hurtigste måde at komme til Nord-Norge er med fly. SAS og Norwegian flyver fra Oslo til Bodø, Tromsø, Bardufoss, Evenes, Alta og Kirkenes. Der er også gode indenrigs-forbindelser med Widerøe.

  • Med tog

   Med tog

   NSB, de norske statsbaner, driver jernbaner over hele Norge i et netværk, der strækker sig fra Kristiansand i syd til Bodø nord for polarcirklen.

  • Med båd

   Med båd

   Hurtigruten sejler dagligt fra Bergen i Fjord Norge til Kirkenes ved den russiske grænse. Undervejs anløbes 25 havne i Nord-Norge.


  Sikkerhed på din fiskeferie i Norge

  Sikkerhedstips, så du kan forblive tørskoet

  • Hav altid sikkerhed i fokus. God planlægning reducerer risikoen for uheld.
  • Medbring det nødvendige udstyr, i velholdt stand og let tilgængeligt.
  • Hav respekt for havet og vejret. Sejl kun ud når det er sikkert.
  • Bær redningsvest.
  • Vær udhvilet og ædru. Sejl ikke en båd i påvirket tilstand, hvad enten det er alkohol eller stoffer.
  • Vær hensynsfuld, og husk på at sikkerhed, miljø og alles trivsels er et fælles ansvar.

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages