Skip to main content

Planlæg turen til Nord-Norge

I Nord-Norge er der spektakulære landskaber, spændende kultur og to af naturens egne vidundere: midnatssol og nordlys. Gør klar til en rejse til lysets kongerige!

Regionen Nord-Norge er klart den største landsdel i Norge. Den strækker sig fra Helgelandskysten i syd og hele vejen op til Nordkap, det europæiske fastlands nordligste punkt. Regionen omfatter også Svalbard-øerne, der ligger halvvejs mellem Nordkap og Nordpolen. Her er vild og uberørt natur, et arktisk dyreliv, hvaler, samt alt godt fra havet på tallerkenen!

Her er også mange fiskerlejer, med de farverige fiskerhytter kaldet 'rorbuer'. Oplev kystkulturen på en fisketur, på en køretur ad den smukke Kystriksveien eller på et cruise med Hurtigruten. Du kan også hoppe fra ø til ø, hvis du vil. Det er muligt at tage på rundtur i hele Nord-Norge udelukkende med offentlige transportmidler.

En anden vigtig del af historien og kulturen i regionen er det samiske folk. Du kan se deres historie, kulturarv og hverdag mange steder i Finnmark, for eksempel på halvøen Nordkyn.

Nord-Norge er også det perfekte sted at se det specielle arktiske lys. Om vinteren kommer folk fra nær og fjern for at opleve nordlyset, mens midnatssolen byder på endeløse sommerdage. Nord-Norge byder også på en lang række sjove aktiviteter om vinteren.

Få mere inspiration på Nord-Norges officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

De bedste ting at lave

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Besøg et fiskerleje

Steder at bo

Fra komfortable hoteller til hyggelige hytter. Find det perfekte sted til dig.

Se flere overnatningsmuligheder

Mad og drikke

Fra lokale lækkerier til gastronomi i højeste klasse.

Sådan kommer du hertil og rundt omkring

Få detaljeret rejseinformation på Nord-Norges officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Nord-Norge med Entur eller My Nordic Travel.

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag! Se vores nordlystilbud her.

Nord-Norge tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider