VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

7 romantiske vinter getaways

Norges mest romantiske rejsemål
Sov længe på snehotellet i Kirkenes, se på stjerner i Trysil eller spis en middag i stearinlysets skær i et fyrtårn på Lofoten. Slip væk fra hverdagens stress og jag med dit hjertes udkårne i Norge.
A couple looking at the northern lights in Finnmark
Finnmark.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com

  Vinteren i Norge byder på eventyrsagtige dage og mørke nætter. Og der er naturligvis nogle steder, hvor romantikken kan få bedre plads end andre, både i de store byer og de mindre kendte steder på landkortet.

  På sine rejser over hele Norge har Odd Roar Lange været mange af disse steder. Han er en berejst journalist og stifter af The Travel Inspector, en af de mest markante rejseblogs i de nordiske lande.

  Her har Odd Roar Lange udvalgt syv romantiske getaways, der vil give dig og din udkårne helt særlige øjeblikke på en vinterrejse i Norge.

  Hold varmen på Kirkenes Snehotel

  Der er muligvis ikke noget mere romantisk sted at overnatte end snehotellet i Kirkenes. Hotellet er bygget af sne og is, et element der spiller en stor rolle i dagligdagen helt oppe i Finnmark.

  Selvom temperaturen indenfor konstant ligger under frysepunktet, så sørger bløde rensdyrskind for at gøre sengen både varm og behagelig.

  "Her kan I køre med hundeslæde om dagen, gå i sauna før en dejlig middag på Gabba Restaurant, og slutte dagen med at se nordlys," siger Lange.

  A couple in their room of the Snow Hotel in Kirkenes, Northern Norway
  Kirkenes Snow Hotel.
  Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

  Heat it up på SALT i Oslo

  Restauranter i topklasse, hyggelige gader og snefyldt natur i nærheden. Oslo har meget at byde på om vinteren. Hvis det alligevel kniber med at få varmen, kan I bestille jeres egen sauna for en aften på SALT og dermed prøve en ægte nordisk disciplin.

  SALT er et nomadisk kunstprojekt på Oslos havnefront, ved siden af hovedstadens operahus. Udover den private saunaoplevelse byder SALT også på frisk mad, koncerter og festivaler.

  "Det er simpelthen bare en romantisk oplevelse lige midt i Oslo," lover Lange.

  Kig på stjerner i Trysil

  Kom langt væk fra hverdagen og gå hånd i hånd i Trysil. Her, langt væk fra storbyens lys, kan du se en stjernehimmel så klar, at den lyser sneen op under dine fødder. Det er da romantisk, ikke?

  Dette sceniske rejsemål nær den svenske grænse er kendt for sin klare himmel, og faktisk er stjernekiggeri en udbredt aktivitet på disse kanter.

  ”Hvis du er heldig, kan du også se nordlys hernede,” siger Lange og forklarer, at Trysil også er Norges største skiområde.

  Det betyder skarpe pister og præparerede langrendsspor, samt rigeligt med spisesteder og hoteller til ethvert budget.

  The northern lights above a winter landscape near Trysil, Eastern Norway
  Trysil.
  Photo: Ola Matsson

  Svalbard – en eventyrlig destination

  Find et kort og glid fingeren henover Nord-Norge og fortsæt op mod Nordpolen. Øgruppen cirka halvvejs er Svalbard – et absolut paradis for eventyrlige par. Her kan du opleve et rigt dyreliv, arktisk natur, og gamle minebyer med en barsk og lidt uhyggelig skønhed.

  ”En romantisk getaway til Svalbard og Longyearbyen vil du sent glemme,” siger Lange. Han anbefaler et ophold på Basecamp Hotel, hvor der er en uformel atmosfære og værelser med drivtømmer og sælskind.

  Hotellet ligger midt i Longyearbyen og tæt på restaurant Huset, et spisested der ikke bare er kendt for madens smag, men i særdeleshed vinens – her er en af Skandinaviens største vinkældre.

  Svalbards hvide ødemark byder på masser af eventyrlige aktiviteter såsom hundeslæde og nordlyssafari. Måske kan I se isbjørne på afstand; bare husk at lade være med at gå tæt på.

  Find tid til hinanden på øen Skrova

  Der er nogle steder, der bare gør det let at finde indre ro. Sådan et sted er Skrova på Lofoten. Det er en autentisk fiskerlandsby, typisk for Lofoten, med mindre end 200 indbyggere. Med andre ord kan du og din partner finde absolut stilhed mens I nyder de dejlige omgivelser.

  ”En gåtur på Kjærlighetsstien er et must på denne ø. Man kan også bestille et værelse på Skrova Fyrtårn,” siger Lange.

  Oppe på spidsen af øen ligger et 24,5 meter højt fyrtårn i en lille landsby af hvide træhuse. I dag er fyrtårnet ikke blot en vejviser for havets fiskere, men et helt enestående overnatningssted, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

  View on the Skrova lighthouse and the snowy mountains, Skrova, Northern Norway from the sea
  Skrova.
  Photo: Ernst Furuhatt / www.nordnorge.com / Vågan

  Bliv forelsket i Lillesand

  Denne kystby i det sydlige Norge er kendt for at være et af de bedste steder at opleve den særlige norske sommerstemning. Men Lillesand er også et oplagt sted at fare vild et par dage om vinteren.

  Tag varmt tøj på og gå en afslappende tur i byens centrum, langs de smalle stræder der elegant snor sig mellem de hvide træhuse. Eller find et stille sted langs kysten, del et tæppe og en varm drik og bare nyd hinanden – og udsigten.

  Lange anbefaler, at I ender dagen med en romantisk middag og nat på det charmerende Lillesand Hotel, beliggende tæt på centrum.

  View of the white houses and church near the water in Lillesand, Southern Norway
  Lillesand.
  Photo: Elisabeth Høibo / Visit Sørlandet

  Tag del i et folkeeventyr på Kvitfjell

  Omgivet af stejle fjelde og træhuse med sne på taget er Kvitfjell som taget ud af et norsk folkeeventyr. Her i midten af Gudbrandsdalen er der alt, hvad man har brug for, på en romantisk weekend.

  Gudbrandsgard Hotel er populær blandt par og ligger blot en kort spadseretur fra velpræparerede pister på et skiresort i topklasse.

  ”Her kan du spise lokal mad, afprøve spa-faciliteterne og have en hyggelig aften foran pejsen,” siger Lange.

Find dit romantiske rejsemål

Lær mere om de romantiske getaways i Norge. Her på kortet giver Odd Roar Lange endnu flere muligheder for dig og din udvalgte.

Romantiske oplevelser
Velkommen til Basecamp Hotel, et ærlig og ekte hotell konsept som setter de perfekte rammene for Svalbardoppholdet. Inspirert av fangstmannshyttene i… Read more
Basecamp Hotel
Finse 1222 er et hotell som ligger på Finse, Bergensbanens høyeste punkt, 1222 meter over havet. Finse nås bare med tog eller… Read more
Finse 1222
​​​​​​​Gudbrandsgard hotell er stedet du kan slappe av etter en aktivdag. Unn deg noen avslappende timer i velværeavdelingen eller nyt god mat og… Read more
GudbrandsGard Hotell
Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898 midt i naturen. Du finner oss langs Nasjonal Turistvei Valdresflya på 950 moh, like ved… Read more
Hindsæter i Jotunheimen
Med fokus på nordiske teknikker, lokale arktiske råvarer og en vinkjeller som har blant Skandinavias største utvalg, blir Huset sett på som en av… Read more
Huset Restaurant
Velkommen til Winter Wonderland. 20 drømmeaktige rom som er unikt utskåret av mestere fra hele verden. Av ting du må gjøre i livet, er dette kanskje… Read more
Snowhotel Kirkenes
Midt i Lillesand sentrum, bare noen få meter fra bryggekanten, finner du historiske Lillesand Hotel Norge. Det lille, familiedrevne hotellet er kjent… Read more
Lillesand Hotel Norge
Nomadisk kunstprosjekt med tilhold på Langkaia Read more
SALT
Natur, arkitektur, mat og opplevelser... Du kan spise, sove, lære og nyte godt samvær innenfor rammene av et funksjonelt og tydelig formspråk, som i… Read more
Stokkøya Strandhotell
Skrova Fyrtårn ligger i Vågan Kommune i Nordland. I dag er her en restaurant, 8 værelser og et atelier i fyrtårnet. Read more
Skrova Fyrtårn
Familievenlige Trysil er ikke blot Norges største skiområde, men også et af de første feriemål i Europa til at… Read more
Trysil
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen