Skip to main content

Vinteren i Norge byder på eventyrsagtige dage og mørke nætter. Og der er naturligvis nogle steder, hvor romantikken kan få bedre plads end andre, både i de store byer og de mindre kendte steder på landkortet.

På sine rejser over hele Norge har Odd Roar Lange været mange af disse steder. Han er en berejst journalist og stifter af The Travel Inspector, en af de mest markante rejseblogs i de nordiske lande.

Her har Odd Roar Lange udvalgt syv romantiske getaways, der vil give dig og din udkårne helt særlige øjeblikke på en vinterrejse i Norge.

Hold varmen i Kirkenes

Der er muligvis ikke noget mere romantisk sted at overnatte end snehotellet i Kirkenes. Hotellet er bygget af sne og is, et element der spiller en stor rolle i dagligdagen helt oppe i Finnmark.

Selvom temperaturen indenfor konstant ligger under frysepunktet, så sørger bløde rensdyrskind for at gøre sengen både varm og behagelig.

"Her kan I køre med hundeslæde om dagen, gå i sauna før en dejlig middag på Gabba Restaurant, og slutte dagen med at se nordlys," siger Lange.

Heat it up i Oslo

Restauranter i topklasse, hyggelige gader og snefyldt natur i nærheden. Oslo har meget at byde på om vinteren. Hvis det alligevel kniber med at få varmen, kan I bestille jeres egen sauna for en aften på SALT og dermed prøve en ægte nordisk disciplin.

SALT er et nomadisk kunstprojekt på Oslos havnefront, ved siden af hovedstadens operahus. Udover den private saunaoplevelse byder SALT også på frisk mad, koncerter og festivaler.

"Det er simpelthen bare en romantisk oplevelse lige midt i Oslo," lover Lange.

Kig på stjerner i Trysil

Kom langt væk fra hverdagen og gå hånd i hånd i Trysil. Her, langt væk fra storbyens lys, kan du se en stjernehimmel så klar, at den lyser sneen op under dine fødder. Det er da romantisk, ikke?

Dette sceniske rejsemål nær den svenske grænse er kendt for sin klare himmel, og faktisk er stjernekiggeri en udbredt aktivitet på disse kanter.

”Hvis du er heldig, kan du også se nordlys hernede,” siger Lange og forklarer, at Trysil også er Norges største skiområde.

Det betyder skarpe pister og præparerede langrendsspor, samt rigeligt med spisesteder og hoteller til ethvert budget.

Svalbard – en eventyrlig destination

Find et kort og glid fingeren henover Nord-Norge og fortsæt op mod Nordpolen. Øgruppen cirka halvvejs er Svalbard – et absolut paradis for eventyrlige par. Her kan du opleve et rigt dyreliv, arktisk natur, og gamle minebyer med en barsk og lidt uhyggelig skønhed.

”En romantisk getaway til Svalbard og Longyearbyen vil du sent glemme,” siger Lange. Han anbefaler et ophold på Basecamp Hotel, hvor der er en uformel atmosfære og værelser med drivtømmer og sælskind.

Hotellet ligger midt i Longyearbyen og tæt på restaurant Huset, et spisested der ikke bare er kendt for madens smag, men i særdeleshed vinens – her er en af Skandinaviens største vinkældre.

Svalbards hvide ødemark byder på masser af eventyrlige aktiviteter såsom hundeslæde og nordlyssafari. Måske kan I se isbjørne på afstand; bare husk at lade være med at gå tæt på.

Find tid til hinanden på øen Skrova

Der er nogle steder, der bare gør det let at finde indre ro. Sådan et sted er Skrova på Lofoten. Det er en autentisk fiskerlandsby, typisk for Lofoten, med mindre end 200 indbyggere. Med andre ord kan du og din partner finde absolut stilhed mens I nyder de dejlige omgivelser.

”En gåtur på Kjærlighetsstien er et must på denne ø. Man kan også bestille et værelse på Skrova Fyrtårn,” siger Lange.

Oppe på spidsen af øen ligger et 24,5 meter højt fyrtårn i en lille landsby af hvide træhuse. I dag er fyrtårnet ikke blot en vejviser for havets fiskere, men et helt enestående overnatningssted, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Bliv forelsket i Lillesand

Denne kystby i det sydlige Norge er kendt for at være et af de bedste steder at opleve den særlige norske sommerstemning. Men Lillesand er også et oplagt sted at fare vild et par dage om vinteren.

Tag varmt tøj på og gå en afslappende tur i byens centrum, langs de smalle stræder der elegant snor sig mellem de hvide træhuse. Eller find et stille sted langs kysten, del et tæppe og en varm drik og bare nyd hinanden – og udsigten.

Lange anbefaler, at I ender dagen med en romantisk middag og nat på det charmerende Lillesand Hotel, beliggende tæt på centrum.

Tag del i et folkeeventyr på Kvitfjell

Omgivet af stejle fjelde og træhuse med sne på taget er Kvitfjell som taget ud af et norsk folkeeventyr. Her i midten af Gudbrandsdalen er der alt, hvad man har brug for, på en romantisk weekend.

Gudbrandsgard Hotel er populær blandt par og ligger blot en kort spadseretur fra velpræparerede pister på et skiresort i topklasse.

”Her kan du spise lokal mad, afprøve spa-faciliteterne og have en hyggelig aften foran pejsen,” siger Lange.

Bliv inspireret

Find dit romantiske rejsemål

Lær mere om de romantiske getaways i Norge. Her på kortet giver Odd Roar Lange endnu flere muligheder for dig og din udvalgte.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider