Skip to main content

Planlæg turen til Vesterålen

Vesterålens øer har alt lige fra hvide sandstrande og hyggelige fiskerbyer til takkede fjeldtoppe, der stiger direkte op af havet. Men den største attraktion – også bogstaveligt talt – er hvalerne!

Vesterålen er det eneste sted i Norge, hvor du kan tage på hvalsafari på alle tider af året. Det skyldes, at kontinentalsoklen her er tættere på fastlandet end ved andre dele af den norske kystlinje. Så selv på en kort tur kan du næsten være sikker på at se hvaler.

De 1.330 store og små øer i den nordlige del af Nordland-regionen tilbyder også store oplevelser på land. Gå en tur mellem kridhvide sandstrande og fortsæt op på fjeldet, eller tag en cykeltur på Andøya nationale turistvej. Vinterens eventyr omfatter blandt andet snesko og ski touring.

Norges eneste permanente raketrampe, Andøya Space, ligger på øen Andøya. Kom tættere på nordlyset på en virtuel rejse i et rumskib og se de interaktive udstillinger.

Langs med kysten vil du se gamle fiskerbyer med farvestrålende hytter (“rorbuer”), som har huset fiskere og handelsfolk gennem århundreder. En af de bedst kendte er Nyksund, hvor husene nu er fyldt med kunstnere, gallerier, museer og gode spisesteder.

Om sommeren sørger midnatssolen for, at du kan nyde den storslåede natur døgnet rundt, mens vinteren byder på optimale forhold for nordlys.

Vesterålen har opnået mærket for bæredygtige rejsemål. Det betyder ikke, at rejsemålet nødvendigvis er bæredygtigt, men at det har forpligtet sig til at arbejde systematisk på at reducere turismens negative påvirkninger og samtidig styrke de positive følgevirkninger.

Få mere inspiration og rejseinformation på Vesterålens officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

De bedste ting at lave

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Find flere attraktioner

Steder at bo

Fra komfortable hoteller til hyggelige hytter. Find det perfekte sted til dig.

Mad og drikke

Fra lokale lækkerier til gastronomi i højeste klasse.

Sådan kommer du hertil og rundt omkring

Få detaljeret rejseinformation på Vesterålens officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Vesterålen med Entur.

Flere rejseidéer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Vesterålen tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider