Skip to main content

En komplet guide til Oslo

Scroll ned for inspiration,
eller planlæg turen til Oslo.

På én og samme dag i Oslo kan du opleve mad, musik og museer i verdensklasse…

…slappe af i skoven…

…samt tage en dukkert i havnebassinet.

Du kan gå gennem historiske bydele…

…eller forbi moderne nybyggeri langs den lange havnepromenade.

Slå vejen forbi en af byens unikke skulpturparker - Vigelandsparken eller Ekebergparken - og tag på jagt efter byens street art.

Tag på shopping eller på café…

…og se byens mange ikoniske bygninger.

Deichman Bjørvika åbnede i 2020 og er allerede blevet udnævnt som et af verdens smukkeste biblioteker. Kig ind!

En rigtig storby

Hovedstaden Oslo er en af Europas hurtigst voksende byer. Den internationale presse svømmer over med ros til Oslos innovative arkitektur, museer og bydele samt alt hvad der rører sig indenfor mad, mode, kunst og musik.

Flere nye kvarterer er skudt op i byens centrum de seneste par år, med spændende nye aktiviteter og attraktioner. De høje Barcode-bygninger, Operahuset og Astrup Fearnley-museet har ændret byens skyline. I 2021 og 2022 fik de også selskab af to nye museer, nemlig MUNCH og Nasjonalmuseet.

En hovedstad med fokus på bæredygtighed

Oslo var Europæisk miljøhovedstad i 2019. Mere end halvdelen af Oslo Kommune er dækket af skov eller park, og Oslofjorden strækker sig helt ind i centrum af hovedstaden. Selve bymidten bliver stadig mere fri for trafik og er let at udforske til fods eller med cykel. Det effektive offentlige transportsystem gør også resten af byen let tilgængelig uden bil.

Der er masser af naturoplevelser at få i hovedstaden, for eksempel badeture, kajakroning og øhop på fjorden, samt afslapning i parken eller vandring, cykling og langrend i skoven. Hvornår har du sidst besøgt en storby med bondegårde indenfor bygrænsen og en separat motorvej for bier? I Botanisk Have kan du se Nordens første Klimahus med udstillinger om klimaet og klimaforandringerne. Derudover er flere og flere restauranter begyndt at fokusere på bæredygtige menuer, og antallet af certificeret bæredygtige hoteller stiger år for år.

Oplev værker af Norges mest berømte kunster, Edvard Munch, på det store MUNCH-museum, som er dedikeret til ham. Museet har endda en strand udenfor!

I de 13 etager med kunst kan du komme helt tæt på verdensberømte malerier som ”Skriget”, ”Pigerne på broen” og ”Madonna”.

Museet er et af de største i verden dedikeret til en enkelt kunstner. Det vil også blive en arena for koncerter, forelæsninger og andre kulturbegivenheder.

Tag på en fascinerende rejse tilbage i tiden i Vikingskipshuset, på Kon-Tiki Museet og Norsk Folkemuseum.

Vikingskipshuset er på nuværende tidspunkt lukket på grund af restaurering, men åbner igen i 2027 som et spritnyt museum med navnet Vikingtidsmuseet. I mellemtiden kan du besøge Historisk museum for at lære mere om og se spændende genstande fra vikingetiden.

Og der er også noget for musikelskere! Tag til intime koncerter eller vær en del af publikummet til en stor festival.

Oslo er faktisk en af de byer, der har flest koncerter per indbygger i Europa - der sker altid noget!

Smagen af Oslo

Oslo har for længst etableret sig som et kulinarisk rejsemål. Byens spisesteder spænder fra fornemme Michelin-restauranter til trendy madhaller og hippe food trucks. Nye restauranter dukker op konstant, mange af dem med nye og spændende tilgange til det traditionelle norske køkken. I de seneste år har en række økologiske, veganske og vegetariske spisesteder sluttet sig til listen over steder, hvor du kan tilfredsstille maven. Naturlige råvarer og høj kvalitet er også hovedingredienser for Oslos cocktail- og kaffebarer, som ligeledes høster international anerkendelse.

Hele året rundt

Efteråret er perfekt til at gå på museum, og foråret er synonymt med en øl i solen, loppemarkeder og masser af liv i parker og stræder. Om vinteren kan du kombinere storbyoplevelser med kajakroning på fjorden, kælkning og skibakker kun en kort tur fra centrum med sporvogn. I Oslomarka, den store skov der ligger næsten hele vejen omkring Oslo, er der mere end 2.600 kilometer langrendsspor samt masser af hytter med caféer, der serverer mad, friskbagte vafler og varm chokolade. Prøv også en opkvikkende dukkert i fjorden og få varmen igen i en sauna ved - eller på - vandet. Vil du have vinteren til at vare hele året rundt? Så tag turen forbi SNØ, en af verdens eneste indendørs helårsarenaer udelukkende for skisport.

Den norske hovedstad er også det perfekte udgangspunkt for dagsture rundt i Oslo-regionen.

Se banebrydende kunst i den spektakulære bygning ”The Twist”, der er en del af Kistefos-museet, eller på et af de mange andre museer i verdensklasse i nærheden af Oslo.

Du kan også tage på pigetur med veninderne, belønne dig selv med et spaophold eller kigge nærmere på de charmerende kystbyer på begge sider af Oslofjorden.

Tjek nogle gode tips til hvad du kan lave på en weekendtur til Oslo, for eksempel fra den lokalkendte forfatter Hanna Nordberg.

Har du fået lyst til OsLOVE?

Find Oslos hotteste hoteller, se hvad der sker og planlæg din tur i dag!

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Oslo tilbyder også …

Hvorfor vente med at finde ud af, hvad du vil lave, til du er her? Se vores tilbud nedenfor.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider