Skip to main content

Planlæg turen til Senja og Midt-Troms

Vil du have både rolig natur og spændende oplevelser? På Senja og i Midt-Troms kan du vandre under midnatssolen og stå på ski under nordlyset. Du kan også få uforglemmelige eventyr på mountainbiken.

Øen Senja og regionen Midt-Troms ligger langt nord for polarcirklen i Nord-Norge. Det enorme område er et himmerige for friluftsmennesker, med masser af plads til alskens aktiviteter.

Hamn er det største ferieresort, med et stort udvalg af vinteraktiviteter, herunder isfiskeri, snesko, ski touring, nordlysjagt og dyresafari. Der er også udfordrende vandre- og cykelruter mange steder, samt smukke udsigter langs Senjas nationale turistvej.

Senja og Midt-Troms byder på nogle af verdens bedste fiskepladser. Overnat i en rorbu (traditionel fiskerhytte) ved vandet, før du prøver fiskelykken på havet eller tættere på bredden. Adrenalinhungrende kan prøve en RIB-tur på den historiske Bergsfjord.

Besøg nogle af de andre idylliske øer, såsom Dyrøya, Husøy og Tranøya, hvor Midt-Troms Museum har permanente udstillinger. En anden nord-norsk perle er Garsnes Brygge i Salangen på fastlandet. Dette resort har hytter, god mad, spændende udflugter og sjove aktiviteter.

Få smag for denne del af Norge ved at sætte tænderne i de lokale madprodukter, for eksempel ørred fra Altevatn, torsk fra Senja og gedeost fra Balsfjord.

Senja er en certificeret Bæredygtig Destination. Certificeringen betyder ikke, at destinationen er bæredygtig, men at den har forpligtet sig til at arbejde systematiske for at modvirke de negative følger af turisme og forstærke de positive.

Find mere inspiration på Senjas officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Sådan kommer du hertil

De bedste ting at lave

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Steder at bo

Fra komfortable hoteller til hyggelige hytter. Find det perfekte sted til dig.

Sådan kommer du hertil og rundt omkring

Få detaljeret rejseinformation på Senjas officielle hjemmeside.

Brug rejseappen Entur til at få forslag til rejsen rundt i Norge med offentlige transportmidler.

Årstider og klima

På grund af den varme Golfstrøm har Senja og Midt-Troms et klima, der er meget mildere end landets breddegrader ellers signalerer.

Kystklimaet på Senja og i Midt-Troms gør vinteren mild og sommeren relativt kølig.

Januar og februar er de koldeste måneder, med en gennemsnitstemperatur på -4°. Juli og august er varmest, i gennemsnit 11°.

Maj og juni er de tørreste måneder med omkring 50 mm nedbør i gennemsnit. Oktober er den vådeste måned.

Det kan blæse kraftigt, særligt om efteråret og vinteren.

Se den seneste vejrudsigt på yr.no.

Læs mere om nordlys på Senja.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senja og Midt-Troms tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider