Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Sportsbegivenheder

Konkurrencedygtige nordmænd
Fodbold er den største sportsgren i Norge, men vintersport er traditionelt langt vigtigere for den norske nationalfølelse.
Arctic Race of Norway riders crossing the Sortlandsbrua bridge in Vesterålen, Northern Norway
Arctic Race of Norway over Sortlandsbrua.
Photo: Arctic Race of Norway

Nævn Vinter-OL 1994 i Lillehammer til en nordmand, og du vil se ham få et drømmende blik mens han mindes denne store begivenhed. Adskillige af de olympiske arenaer fra dengang bruges stadig i dag (det samme gør sig gældende for et par af arenaerne fra vinterlegene i Oslo i 1952).

Der er lange langrendstraditioner i Norge. Faktisk har selve langrendskonceptet sine rødder i Norge, og det er en af de få sportsgrene, hvor Norge kan prale af at være blandt de allerbedste i verden. Skihop, skiskydning og de alpine skidiscipliner kan også få folk af huse, især når de internationale konkurrencer kommer til landet.

Skihopbakken i Holmenkollen, der er synlig fra det meste af hovedstaden og en af de mest besøgte attraktioner i landet, er årligt vært for en afdeling af World Cuppen. Ved Holmenkollen ligger et af verdens ældste skimuseer.

Holmenkollen ski jump in Oslo
Holmenkollen, Oslo.
Photo: Saxrud Johansen / VisitOSLO

Er du fodboldfan kan du besøge et af landets mange arenaer, og få lidt norsk fodboldkultur med hjem. Rosenborg BK i Trondheim er den mest succesrige klub i nyere tid, mens Vålerenga er den mest populære klub i Oslo. Brann Bergen er kendt for at have en højlydt og entusiastisk tilhængerskare.

Ishockey, motorsport, håndbold og atletik er andre populære sportsgrene blandt de norske sportsfans. Det traditionsrige atletikstævne Bislett Games er en del af IAAF Diamond League og afholdes på stadionet af samme navn i Oslo hver sommer.

Du kan også overvære adskillige årlige cykelløb, for eksempel Arctic Race of Norway, hvor nogle af verdens bedste ryttere konkurrerer lige midt i den vidunderlige norske natur. Paradoksalt nok har Norge haft bedre held med at fostre sprintere end bjergryttere i nyere tid - for eksempel Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Fem fakta om sport i Norge

1. I 2017 var Norge verdens bedste sportsnation (pr. indbygger), ifølge hjemmesiden Greatest Sporting Nation (GSN).

2. Fodbold er den største sportsgren i Norge, med omkring 480.000 aktive fodboldspillere, ifølge Norges Fotballforbund (NFF).

3. Norge var den mest vindende nation ved Vinter OL 2018 i PyeongChang, Sydkorea. Norge vandt 39 medaljer, hvilket er vinterolympisk rekord.

4. Norge har været vært for Vinter OL to gange: Oslo (1952) og Lillehammer (1994).

5. I de seneste år er skak blevet en meget populær sport i Norge, og mange turneringer vises på landsdækkende tv. Den stigende popularitet skyldes hovedsagligt verdens bedste skakspiller, Magnus Carlsen.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Find sportsbegivenheder og aktiviteter

Filtrer din søgning og se alle begivenhederne herunder.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen