Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Holmenkollen, Oslo Holmenkollen, Oslo
Credits
Holmenkollen, Oslo.
Photo: Saxrud Johansen / VisitOSLO
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Blod, sved og jubel

Fodbold er den største sportsgren i Norge, men vintersport er traditionelt vigtigere for den norske nationalfølelse.

Nævn Vinter-OL 1994 i Lillehammer til en nordmand, og du vil se ham få et drømmende blik mens han mindes denne store begivenhed. Adskillige af de olympiske arenaer fra dengang bruges stadig i dag (det samme gør sig gældende for et par af arenaerne fra vinterlegene i Oslo i 1952).

Der er lange langrendstraditioner i Norge. Faktisk har selve langrendskonceptet sine rødder i Norge, og det er en af de få sportsgrene, hvor Norge kan prale af at være blandt de allerbedste i verden. Skihop, skiskydning og de alpine skidiscipliner kan også få folk af huse, især når de internationale konkurrencer kommer til landet.

Skihopbakken i Holmenkollen, der er synlig fra det meste af hovedstaden og en af de mest besøgte attraktioner i landet, er årligt vært for en afdeling af World Cuppen. Ved Holmenkollen ligger et af verdens ældste skimuseer.

Er du fodboldfan kan du besøge et af landets mange arenaer, og få lidt norsk fodboldkultur med hjem. Rosenborg BK i Trondheim er den mest succesrige klub i nyere tid, mens Vålarenga er den største klub i Oslo. Brann Bergen er kendt for at have en højlydt og entusiastisk tilhængerskare.

Ishockey, motorsport, håndbold og atletik er andre populære sportsgrene blandt de norske sportsfans. Det traditionsrige atletikstævne Bislett Games er en del af IAAF Diamond League og afholdes på stadionet af samme navn i Oslo hver sommer.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad