Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A marathon runner passing a polar bear warning sign in Spitsbergen in Svalbard
Spitsbergen Marathon, Svalbard.
Photo: Svalbard turn

Forestil dig, at du løber under midnatssolen, langs fjordene eller sammen med isbjørne. Eller under vandet! Maratonløberen Jimmy ’The Runner’ Vika viser os her seks af sine favoritløb i Norge.

Den etiopiske løbelegende Haile Gebrselassie har været ude og lovprise KnarvikMila (The Great Fjord Run) i Bergen, men Jimmy Vika har andre løb på sin liste.

I løbet af 20 dage fuldfører hardcore-løbere 20 maratoner - cirka 844 kilometer - i Norge for at skabe opmærksomhed om hjælpeorganisationen Right to Play.

”At løbe er at leve. Det åbner sanserne og gør naturoplevelserne bedre. Man kan se steder, hvor der ikke er adgang med bil eller bus, og man kan se flere forskellige områder og attraktioner på kortere tid,” siger Jimmy.

De lokale løbeentusiaster gør Norges mange løbeevents lige så forskellige og eksotiske som naturen selv. Adskillige løb foregår i naturterræn.

Mange af løbene herunder har deres egne børneløb, kulturbegivenheder og andet sjov, og de fleste har også ruter med kortere distancer for voksne, der vil tage den lidt mere med ro.

Se de mange maratoner og andre løb over hele Norge.

 1. 1. Midnight Sun Marathon, Tromsø

  "At løbe gennem den lyse sommernat i Tromsø sidst i juni er en speciel oplevelse. Her er en fantastisk atmosfære og et landskab, der gør det til et uforglemmeligt maratonløb."

 2. 2. Spitsbergen Marathon, Svalbard

  "At løbe på Svalbard-øerne er en anderledes oplevelse. Med løbesko på kommer man hurtigt helt tæt på den barske og uberørte natur. Lokalsamfundet arbejder hårdt på at give alle besøgende gode oplevelser, og hvis du er heldig kan du måske se isbjørne undervejs."

 3. 3. Hardangervidda Marathon, Hardanger

  "Start din seværdige løbetur i fjordbyen Eidfjord i Hardanger. Se berømte naturområder helt tæt på, for eksempel Hardangerjøkulen, Vøringsfossen og Hardagervidda."

 4. 4. Blefjells Beste, Buskerud

  "Dette lille fjeldløb i Blefjell i Telemark er en af mine favoritter, og du kan vælge distancer mellem 6 og 57 kilometer i smukt fjeldterræn. De længste ruter inkluderer adskillige fjeldtoppe med flotte udsigter."

 5. 5. Fjellmaraton, Beitostølen i Valdres

  "Jeg har fået nogle af mine bedste løbeoplevelser i fjeldbyen Beitostølen i Valdres. At løbe hen over det solklædte Valdreflye-plateau om morgenen er uforglemmeligt. Du kan opleve alt fra meterhøje snedriver på begge sider af vejen til 20 grader og t-shirtvejr i Beitostølen efter turen. Her er distancer mellem 1 og 42 kilometer."

 6. 6. Oslo Maraton, Oslo

  "Tag på sightseeing i den norske hovedstad med løbesko på. Hvis du gennemfører dette maraton (eller halvmaraton), får du næsten alle bydelene i Oslo at se. Hvert år deltager over 20.000 mennesker, og langs ruten vil de lokale indbyggere heppe på dig helt hen til målstregen."

Andre maratonløb

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen