Skip to main content

Et åbent fjeldlandskab, storslåede udsigter, nuttede får, venlige værter og hjemmelavede måltider er bare nogle af grundene til, at du bør tage til Valdres på din næste cykelferie.

Forestil dig at cykle af sted på de stille grusstier i fjeldene. Ingen støj, ingen forurening, ingen trafik. De vil højst møde et par nysgerrige geder og nuttede får eller dovne køer, der går og græsser og bare nyder sommeren.

Som cykelturist lyder det da godt, ikke? Det bedste er, at Valdres ikke føles overrendt af turister - der er masser af plads til alle

Området har hundredvis af afmærkede cykelruter. Det varierede landskab sikrer, at selv de mest erfarne cykelentusiaster ikke vil kede sig. 

Terrænet er domineret af store søer og imponerende fjelde, men mange ruter er overraskende nemme og egner sig til hele familien. Du finder masser af tip i Valdres Cykelguide, som indeholder 20 forslag til ruter udarbejdet af det lokale turistkontor.

Du kan nemt kombinere din cykelferie med aktiviteter såsom vandring, fiskeri og besøg på landsteder i fjeldene og kulturelle steder. Vælger du traditionel indkvartering undervejs, vil du også få rig mulighed for at opleve regionens bedste lokale delikatesser.

Læs mere om cykling i Valdres.

Sådan kommer du hertil

Sikkerhed på to hjul

Tips til at holde dig på sporet

Når du cykler på vejene i Norge gælder de samme regler for dig som for vejens andre brugere - bilister og motorkøretøjer. Lad være med at drikke alkohol før cykelturen.

Følg de gældende trafikregler og vejskilte. Kør i højre side af vejbanen. Du må gerne cykle på fortovet, men tilpas din hastighed. Du må ikke cykle på motorveje eller motortrafikveje. Giv tegn med hånden, før du svinger. Du har højre vigepligt. Bær cykelhjelm. Det er en god idé at bære refleksvest, særligt på travle veje. Kun børn under 10 år må medtages som passagerer på cyklen.

Din cykel skal have:

En rød refleks bagpå, hvide eller gule reflekser på pedalerne, to bremser, der virker uafhængigt af hinanden, en ringeklokke, hvide eller gule forlys samt røde baglys (i mørke og ved nedsat sigtbarhed).

Valdres tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Senest besøgte sider