Skip to main content

Planlæg turen til Svalbard

En kort flyvetur fra det norske fastland ligger den enorme øgruppe Svalbard. Her er uberørt arktisk ødemark så langt øjet rækker, et enestående dyreliv samt gode madoplevelser i Longyearbyen.

Et rigt dyreliv, arktisk natur og gamle minebyer karakteriserer Svalbard-øerne, der har en skarp og forunderlig skønhed. Longyearbyen er en international by med mange kulturbegivenheder, koncerter, festivaler og udstillinger. På byens spisesteder kan du smage sæl, hval, ren, rype og arktisk rødding. Svalbard har også sit eget bryggeri og et af Norges største udvalg af champagne!

Med base i Longyearbyen kan du tage på udflugt med båd, kajak, snescooter eller hundeslæde. Du kan også vandre eller stå på ski, bare sørg for altid at være sammen med en professionel guide - for udover omkring 3.000 mennesker er Svalbard også hjem for de mægtige isbjørne.

”Svalbard er det tætteste man som almindelig dødelig kan komme på Nordpolen.”
— Lonely Planet

'Svalbard' betyder 'kolde kyster', men øgruppen har dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. Sommerens midnatssol og vinterens mørketid giver to helt forskellige oplevelser. Polarnætterne er specielle for Svalbard - det er den mørkeste periode af mørketiden mellem midten af november og slutningen af januar. Det er så mørkt, at du kan se nordlyset på himmelen midt på dagen.

Historisk var minedrift og hvalfangst vigtige indtægtskilder for øgruppen, men i dag er polarforskning og turisme i centrum. Svalbards natur er barsk og skrøbelig på samme tid. Næsten to tredjedele af Svalbards overflade er beskyttet område, og det er vigtigt at tage hensyn til de vilde dyr, der bor der. Den letteste måde at rejse til Svalbard er naturligvis med fly.

Svalbard er et certificeret bæredygtigt rejsemål, en anerkendelse der gives til destinationer, der hele tiden arbejder med at reducere turismens negative påvirkninger.

Find mere inspiration på Svalbards officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Hundeslædekørsel og aktiviteter | Safari og sightseeing | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

Hundeslæde og aktiviteter

Vær aktiv og udforsk Svalbard på hundeslæde, ski eller vandring.

Safari og sightseeing

Tag med på guidede ture og hør om kulturen, naturen og dyrelivet.

Steder at bo

Fra komfortable hoteller til hyggelige hytter. Find det perfekte sted til dig.

Mad og drikke

Fra lokale lækkerier til gastronomi i højeste klasse.

Svalbard tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Sådan kommer du hertil og rundt omkring

Husk på, at Svalbard ikke er en del af Schengen - du skal derfor have dit pas med.  Få detaljeret rejseinformation på Svalbards officielle hjemmeside.

Brug rejseappen Entur til at få forslag til rejsen rundt i Norge med offentlige transportmidler.

Årstider og klima

Selvom Svalbard ligger meget tæt på Nordpolen, har øerne faktisk et mildt klima sammenlignet med andre steder på samme breddegrad.

I Longyearbyen er gennemsnitstemperaturen -14°C om vinteren og +6°C om sommeren.

Lange perioder med temperaturer mellem -20 and -30 °C er ikke unormalt for Svalbard om vinteren.

Perioder med tåge er normale om sommeren. Svalbard kan betegnes som en arktisk ørken, med et årligt regn- og snefald på bare 200–300 millimeter. Vejret på Svalbard kan skifte meget hurtigt, og lokale variationer er ofte meget store.

Se den seneste vejrudsigt på yr.no.

Læs mere om nordlys på Svalbard.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider