Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bodø
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Uanset hvilken rejseform, du foretrækker, er det nemt at komme op til nordlyset.

Med fly

Hvis du flyver til Norge fra udlandet, skal du formentlig skifte til et andet fly i Oslo. Men fortvivl ej - der afgår cirka 250 fly om ugen fra Oslo til Nord-Norge.

Bemærk, at der findes flere lufthavne i Oslo-området. Næsten alle fly til Nord-Norge afgår fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), men mange lavprisselskaber flyver fra Torp Sandefjord Airport (TRF).

Flyv med SAS

SAS har en lang række flyruter til det nordlige Norge. Med deres omfattende netværk kan du vågne op i København og gå i seng på snehotellet i Kirkenes. Mulighederne er mange - du kan flyve direkte fra København til Tromsø med SAS og derfra videre til stort set alle andre rejsemål i Nord-Norge.

Flyv med Norwegian

Flyv til Nord-Norge med Norwegian fra Oslo. Herfra kan du nemt komme videre rundt med indenrigsfly i det arktiske Norge. Norwegian flyver direkte fra Oslo til Bodø, Harstad/Narvik, Bardufoss, Tromsø, Alta, Kirkenes og Longyearbyen.

Flyv med Widerøe

Det norske luftfartsselskab Widerøe har faste afgange til 42 lufthavne over hele Norge, hvoraf 24 ligger i Nord-Norge. Flyv til Bodø eller Tromsø, og fortsæt til eksotiske vinterdestinationer i Lofoten, Vesterålen eller Finnmark.

Med båd

Hurtigruten, der sejler på den traditionsrige kystrute fra Bergen til Kirkenes, anløber 34 havne i Nord-Norge, med stop på mellem 5 minutter og 4 timer afhængig af havnens størrelse. Det står dig frit for at gå af borde mens skibet ligger stile.

Der findes flere forskellige hurtigbåde og lokale både, som du kan komme rundt med i Nord-Norge. Hurtigbådene er hurtige og bekvemme og gør, at du kan bevæge dig mere effektivt mellem regionerne i Nord-Norge. Med de lokale både oplever du også de lidt mindre, uopdagede områder.

Med tog

De norske statsbaner (NSB) driver de fleste persontoge i Norge og har et jernbanenet, der strækker sig fra Kristiansand i syd til Bodø nord for polarcirklen.

Jernbanelinjen Nordlandsbanen tager dig med langt ind i polarområdet, hvor nordlyset danser hen over himlen i de kolde vinternætter.

Med bil og bus

E6, hovedvejen, der går fra den nordlige til den sydlige del af Norge, har en høj standard og er generelt farbar hele året rundt. Fra Majavatn ved grænsen til Trøndelag-regionen strækker den sig over 1.670 kilometer til Kirkenes via Fauske, Narvik, Bardufoss, Alta, Lakselv og Tana-broen. På denne rute er der også en færgeovergang.

Et mere naturskønt alternativ er de nationale turistveje. De er en attraktion i sig selv, men tager lidt længere tid på grund af de mange færgeovergange.

Sommetider er fjeldpassene på E6 lukkede på grund af dårlige vejrforhold. De åbner normalt igen efter et par timer. Sørg for at tjekke vejrudsigten, inden du kører.

Steder i Nord-Norge

Rejsemål i Nord-Norge
Alta er den største by i Norges nordligste amt – et område med et relativt mildt klima i det ellers normalt iskolde nord. Her kan… Read more
Alta
Tager du jernbanen så langt mod nord som muligt, ender du i Bodø. For nogle er denne by et springbræt til Lofoten, men verdens… Read more
Bodø
Lofoten er kendt for glimrende fiskeri og betagende smukke naturattraktioner, samt små kystsamfund langt fra alfarvej. Du kan padle i kajak… Read more
Lofoten
Lyngenfjorden og Lyngsalpene danner tilsammen et arktisk område med eksotiske, bæredygtige og familievenlige udendørs oplevelser. Read more
Lyngenfjorden
Langt, langt nord for polarcirklen indbyder Nordkap til arktiske eventyr. Kør med hundeslæde om vinteren og få endeløse… Read more
Nordkap
Øriget Svalbard ligger midt i Ishavet, halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Her er uberørt arktisk ødemark så langt… Read more
Svalbard
Den arktiske hovedby er ikke bare spækket med kultur og historie, det er også et af de bedste steder at se nordlys. Read more
Tromsø
Mere end 230 forskellige fuglearter trives på den UNESCO-beskyttede øgruppe Vega, lidt syd for polarcirklen i Norge, der betegnes som et… Read more
Vega-øerne
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Nordlysets hjem

  Flere måder at rejse i Nord-Norge

  Lad os hjælpe dig med at gøre din rejse så perfekt som muligt. Filtrer søgeresultaterne, og se tilbuddene nedenfor.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad