Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

LGBTQ+

Rejs med et åbent sind
Norge var et af de første lande til at ligestille alle uanset seksuel præference, og de fleste nordmænd er ret liberale når det kommer til bøsser og lesbiske. I Norge er der masser af dedikerede kulturbegivenheder, årlige parader og en særlig skifestival for homoseksuelle.
Two women smiling to each other whilst holding a rainbow flag
Oslo Pride.
Photo: Bilge Öner / Oslo Pride

Ligesom i nabolandene er langt de fleste nordmænd liberale i deres holdning om bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, og Norge var da også et af de første lande til at vedtage en antidiskrimineringslov mod homoseksuelle.

Faktisk rangeres Norge som nummer tre ud af 49 europæiske lande på ILGA-Europe 2018 (the European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association).

Homoseksuelle par har samme rettigheder som heteroseksuelle, herunder kirkebryllup, adoption og kunstig befrugtning. Landet er stolt af sine mange åbenlyst homoseksuelle politikere, sportsfolk og andre berømtheder.

Norge for alle

De fleste barer og begivenheder specielt målrettet mod bøsser og lesbiske ligger i de større byer, såsom OsloBergen og Trondheim.

Oslo Pride er en stor begivenhed, der hvert år tiltrækker tusindvis af mennesker. Her sættes menneskerettigheder og LGBT-emner på dagsordenen, via kunst, kultur, politik – og fest. Lignende begivenheder finder også sted i Stavanger, Bergen og Trondheim.råder, siden 2010. Festivalen blev skabt som et initiativ om at mødes uden for de store byer.

Filmfestivalen Oslo/Fusion sætter årligt fokus på køn, seksualitet og identitet i den norske hovedstad. Koret Oslo Fagottkor blev kåret til verdens bedste homokor i de uofficielle verdensmesterskaber i København i 2009 – og deres traditionelle julekoncerter er ret underholdende.

Skeive Ski, en skifestival for bøsser og lesbiske, er blevet afholdt årligt i Hemsedal, et af Norges bedste skiområder, siden 2010. Festivalen blev skabt som et initiativ om at mødes uden for de store byer.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen