Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tjuvholmen
Summer at Tjuvholmen.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Rejs med et åbent sind

Norge var et af de første lande til at ligestille alle uanset kærlighedspræference, og de fleste nordmænd er ret liberale når det kommer til bøsser og lesbiske. I Norge er der masser af dedikerede kulturbegivenheder, årlige parader og en særlig skifestival for homoseksuelle.

Ligesom i nabolandene er langt de fleste nordmænd liberale i deres holdning om bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, og Norge var da også et af de første lande til at vedtage en antidiskrimineringslov mod homoseksuelle. Faktisk rangeres Norge som nummer to ud af 49 europæiske lande på ILGA-Europe 2017 (the European Region of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association).

I 2008 vedtog Norge et lovforslag, der gav homoseksuelle par samme rettigheder som heteroseksuelle, herunder kirkebryllup, adoption og kunstig befrugtning. Landet er stolt af sine mange åbenlyst homoseksuelle politikere, sportsfolk og andre berømtheder.

De fleste barer og begivenheder specielt målrettet mod bøsser og lesbiske ligger i de større byer, såsom Oslo, Bergen og Trondheim.

Oslo Pride er en stor begivenhed, der hvert år tiltrækker tusindvis af mennesker. Her sættes menneskerettigheder og LGBT-emner på dagsordenen, via kunst, kultur, politik – og fest. Lignende begivenheder finder også sted i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Filmfestivalen Oslo/Fusion sætter årligt fokus på køn, seksualitet og identitet i den norske hovedstad. Koret Oslo fagottkor blev kåret til verdens bedste homokor i de uofficielle verdensmesterskaber i København i 2009 – og deres traditionelle julekoncerter er ret underholdende.

Skeive ski, en skifestival for bøsser og lesbiske, er blevet afholdt årligt i Hemsedal, et af Norges bedste skiområder, siden 2010. Festivalen blev skabt som et initiativ om at mødes uden for de store byer.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad