Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Øyvind Heen / Visitnorway.com

Trollstigen

Campaign
Partner

Kør på fjeldvejen Trollstigen og ved den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord, en af Norges mest dramatiske og mest besøgte turistattraktioner.

Trollstigen nationale turistvej er en 106 kilometer lang vejstrækning gennem norsk natur på sit allerbedste. Undervejs kører du forbi stejle og nøgne fjeldsider, buldrende vandfald, dybe fjorde og frugtbare dale.

Selve fjeldvejen Trollstigen har en stigningsprocent på 9 og elleve hårnålesving, hele tiden med de svimlende fjelde til begge sider. Fjeldene har navne såsom 'Kongen', 'Dronningen' og 'Bispen' - yderst velvalgte navne.

Trollstigen åbnede for trafik i 1936, og er siden blevet en turistmagnet. Takket være talentfulde ingeniører og kreative vejbyggere kan du nu også prøve kræfter med denne stejle fjeldvej, fra Trollstigfoten og helt op til Stigerøra. 

Den stejleste del af fjeldvejen mellem Geiranger og Eidsdal er kendt i folkemunde som Ørnevegen. Den når helt op i 620 meters højde - officielt hedder denne vej over fjeldet dog Fv63. På Ørnesvingen får du en fabelagtig panoramaudsigt over byen Geiranger, vandfaldet 'De Syv Søstre' og fjeldgården Knivsflå. Du kan naturligvis også se den måske mest kendte fjord i verden, Geirangerfjorden, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Gudbrandsjuvet, Geiranger
Gudbrandsjuvet.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Ørnesvingen, Geirangerfjorden
Ørnesvingen.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Trollstigen, Geiranger
Trollstigen.
Photo: Nasjonale Turistveger
Trollstigen
Stirøra.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Planlæg turen

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Der er adskillige daglige afgange fra de største byer i Norge til Ålesund Lufthavn Vigra, den nærmeste lufthavn små to timers kørsel væk.
Med bil eller bus
  • Der kører dagligt ekspresbusser til området fra Oslo, Trondheim og Bergen.
Med tog
  • Fra Oslo kører der tog dagligt (rejsetid cirka 5,5 timer) til Åndalsnes, den nærmeste jernbanestation. Også fra Trondheim kan du tage toget (rejsetid cirka 4-5 timer).
  • Fra Åndalsnes er der busforbindelse til Ålesund og Sjøholt hele året rundt, og via fjeldvejen Trollstigen til Valldal og Geiranger om sommeren.
Med båd
  • Om sommeren kan du tage Hurtigruten i nordgående retning, fra Bergen til Geiranger og Trollstigen. Om vinteren sejler Hurtigruten ikke ind i Geirangerfjorden, men den anløber Ålesund, hvorfra du kan tage en bus til Geiranger.

Trollstigen tilbyder også …

Vi har masser at byde på, og der er absolut ingen grund til at vente med at se hvad du kan lave. Slå dig løs og se alt der venter på dig!

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen