Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Collage of the four bands participating in the Munch + Music project
Munch + Music: 4 artists’ interpretation of Munch.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch + Music

muteplay/pauseplay/pause

For at fejre åbningen af Lambda, det nye Munch-Museum i Oslo, engang i løbet af 2021, udfordrede vi fire nye norske musikbands til at skabe musik inspireret af Edvard Munchs malerier.

Du kan se på et maleri og pludselig starter musikken i dit hoved. Musik, der når helt ind i dit sind og sætter toner på de tanker, en af verdens mest kendte malere, norske Edvard Munch, giver dig.

Vi udfordrede fire norske kunstnere til at skabe musik inspireret af deres yndlingsværker af Munch. Og vi værdsætter mangfoldighed - derfor udvalgte vi musikere, der er lige så forskellige som Munchs værker. Matoma (her i selskab med Ruben) er blevet hyldet for sine mange ørehængere, og 9 grader nord for deres energiske folkemusik. Som modsætning udvalgtes bandet 1349, der er blandt de førende black metal-bands i Norge, og Gundelach, der er kendt for sin 'Nordic Noir'-lyd. De har alle bidraget med kærlighed, sved og tårer i deres fortolkninger, der har resulteret i fire underholdende musikvideoer.

Collage of four Munch paintings for the Munch + Music project
Edvard Munch paintings.
Photo: The Munch Museum

Musikerne har frit kunnet vælge det maleri, der har inspireret dem mest. Nogle har valgt ud fra hjertet, mens andre har fokuseret på at finde det maleri, der bedst matcher deres temaer og toner. Resultatet er fire meget forskellige musiknumre, der skal være en del af åbningen af det nye Munch-Museum i 2021 samt store internationale Munch-udstillinger i byer som Tokyo, Moskva, London og Beijing.

Det nye museum Lambda, designet af den verdenskendte spanske arkitekt Juan Herreros, bliver en attraktion i sig selv. Her kan du ikke blot komme til at se Munchs kunst, men også andre spændende udstillinger og events. Bygningen vil være i kontrast med omgivelserne, afspejlende Oslofjorden i dens glasfacader. Den vil utvivlsomt være en øjenåbner for mange, både dem der allerede kender Edvard Munchs værker, og dem der stadig har det til gode. Han er trods alt én af de mest inspirerende kunstnere nogensinde - også i musikkens verden.

Se alle kunstnerne

Hvad sker der?

Kontrasten mellem naturen og det moderne liv er en uudtømmelig inspirationskilde for norske kunstnere. Søg efter kommende begivenheder og tilføj noget mere indhold til din rejse til Norge.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen