Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo
Credits
Oslo.
Photo: Erik Berg/Operaen
Campaign
Partner
Ad

The show must go on

Det imponerende operahus i Oslo er et must på grund af dets arkitektur og forestillinger af højeste kvalitet, men teater- og musicalfans finder masser af gode scener over hele landet.

Selvom dramatikere som Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson blev berømte i det 19. århundrede, gik der mere tid før udviklingen af de professionelle teatre tog fart. Efter Anden Verdenskrig blev kunst og kultur dog af regeringen anset som vigtige elementer i genopbygningen af landet.

I dag har Norge et væld af teatre og kulturcentre, både i de største byer og i mange af de mindre landsbyer. Det foreløbige højdepunkt i det norske kulturlandskab kom med opførelsen af det glas- og marmorbeklædte operahus på havnefronten i Oslo i 2008 – den største kulturbygning i Norge, siden Nidarosdomen i Trondheim stod færdig i begyndelsen af det 14. århundrede. 

I Oslo kan du for eksempel også smutte forbi Nationaltheatret og Det Norske Teatret, men den ældste scene i Norge er Den Nationale Scene i Bergen, der blev grundlagt i 1876.

Bergen er også vært for Festspillene hvert forår, med adskillige forestillinger og operaer fra hele verden. Andre byer med stærke teatertraditioner er Trondheim (Trøndelag Teater), Stavanger (Rogaland Teater) og Tromsø (Hålogaland Teater).

Et rigt kulturliv anses som en vigtig bestanddel af de lokale samfund i Norge, og i de senere år er der blevet spenderet milliarder af norske kroner på at bygge kulturhuse, ofte langt fra de store byer. Turnerende teatre, for eksempel det nationale Riksteatret, rejser ofte landet tyndt med forskellige shows og opsætninger.

Repertoiret er bredt – ikke mindst i de større byer, hvor der optrædes med alt fra små og eksperimenterende forestillinger, til store opsætninger baseret på udenlandske brands.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad