Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hurtigruten, Tromsø
Hurtigruten, Tromsø.
Photo: Knut Jenssen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Udforsk den magiske arktiske vinter med Hurtigruten

Nyd fem dage på jagt efter det mystiske nordlys. Sejl gennem det smukke Vesterålen og øgruppen Lofoten, og gør ophold i billedskønne byer som Bergen, Tromsø, Ålesund og Trondheim.

Garanti for nordlys

En vinterrejse med Hurtigruten giver dig de bedste muligheder for at opleve nordlyset. Faktisk er chancerne så store, at du får garanti for at opleve fænomenet på den 12 dage lange rejse mellem oktober og februar.

Skulle du mod forventning ikke få nordlyset at se på den rejse, får du en 6 eller 7-dages klassisk rundrejse med halvpension helt gratis. Nordlysgaranti og over 1.200 kilometer af Norges mest fascinerende kyststrækning er en kombination der er svær at slå.

Pris fra NOK 11.500 pr. person

Book den klassiske Hurtigruten-rundrejse med nordlysgaranti

Hvad er nordlys?

Nordlys er et naturfænomen der opstår når solvinden er stærkere end normalt og elektrisk ladede partikler fra solen strømmer mod jorden. Disse elektroner og protoner kolliderer med gasser når de kommer ind i jordens atmosfære, og dermed skabes et magisk lys.

Den elektromagnetiske stråling skaber et bølgende bånd af lys, der varierer i form, styrke og farve. Oftest er det grønt, men det kan også være mørkeblåt, gult, rødt og orange.

Norges kystkøkken

Mens du gør dig klar til en god nats søvn i din kabine, efter at have oplevet nordlyset på dækket, er de lokale fiskere fra Vesterålen allerede i gang med at gøre deres fiskekuttere klar til dagens fisketur efter ørred.

De kaster nettene ud i det dybe Ishav og i fjordmundingerne, hvor betingelserne for fiskeri er optimale. Og om eftermiddagen serverer restauranterne om bord så den friskeste vildørred du nogensinde har smagt. Fanget lokalt og perfekt tilberedt.

Uden for vinduet glider den vilde norske kystlinje stille og roligt forbi. Skibet nærmer sig i ro og mag de næste overraskelser og dine næste muligheder for at smage lokale specialiteter.

Hurtigruten anløber 34 havne langs den norske kyst, og i hver eneste havn leveres der lokale råvarer til køkkenet.

Læs mere om Norges kystkøkken.

Velkommen til "Jagten på nordlyset"

Deltag på en vinterekspedition langs den norske kyst i jagten på det arktiske lys. Rejsen følger i Hurtigrutens grundlægger Kaptajn Richard Withs kølvand, krydsende polarcirklen og 71 grader nord undervejs.

En rejse med Hurtigruten på denne tid af året er en oplevelse, du aldrig vil glemme. Her ændrer landskabet, vejrforholdene og lyset sig hele tiden. Kvaliteten af lyset er noget af det, der kendetegner denne vinterrejse mest. I den kolde årstid ligger solen lavt i horisonten. Nord for polarcirklen bevæger den sig faktisk ned bag horisonten i flere uger ad gangen og danner fascinerende mønstre af lys på himlen i blandt andet blå, lilla og gule nuancer.

Men for de fleste er højdepunktet naturligvis det majestætiske nordlys – et fænomen, der har fascineret lokalbefolkningen, turister, kunstnere og videnskabsmænd i århundreder.

Sejladsen starter i Bergen, og jagten på nordlyset starter når polarcirklen passeres. På vejen nordpå arrangeres interessante forelæsninger og sjove aktiviteter, både om bord og på land, så du kan få et bedre indblik i den lokale kultur og historie.

Læs mere og bestil dit nordlys-cruise

Snescootertur i polarnatten

Rejser du med Hurtigruten øger du dine chancer for at se nordlys på nye måder.

Kør for eksempel det norske vinterlandskab tyndt på en snescooter. Du belønnes med en uforstyrret udsigt over nordlyset på den stjerneklare himmel. På denne udflugt krydser du et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder.

Turen starter i Mehamn, verdens nordligste fastlandsby, beliggende på den vilde Finnmarkskyst. Turen fortsætter over fjeldene til den gamle handelsstation og fiskerleje Kjøllefjord, hvor du går om bord Hurtigruten igen.

Læs mere om snescooteroplevelser med Hurtigruten.

Fiskeri under nordlyset på Lofoten og Vesterålen

Ørigerne Lofoten og Vesterålen er to uforglemmelige dele af Norge, med deres rorbuer (traditionelle fiskerhytter), fiskerlejer samt fjelde, der troner over hvide sandstrande og azurblå laguner.

Fang torsk under nordlyset i februar, og bliv forundret over den spektakulære passage gennem Risøyrenna.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad