Skip to main content

På road trip i Fjord Norge

Kom med på Samuel og Hildegunn Taipales evigt eventyrsøgende, eksotiske, men på samme tid afslappede ferierejse rundt i den nordlige del af Fjord Norge.

Parret Hildegunn og Samuel Taipale spiller hovedrollerne i filmen, som de også har hjulpet med at skabe, om deres sommertur i det norske fjeld- og fjordlandskab. Her fortæller Samuel om nogle af episoderne 'bag kulisserne'.

På bare nogle få dage besøgte parret – og filmholdet – blandt andet Atlanterhavsvejen, Knuten i Geiranger, Dalsnibba, Hellesylt, Trollstigen, Molde-Vestnes færgen og Ålesund.

Dette udstyr blev brugt: Panasonic GH4, GoPro Hero 4, Phantom 2 quadcopter.

Hvad er idéen bag den nede-på-jorden, men samtidig 'vi ejer verden'-stemning, der er i filmen?
- Selve konceptet stammer fra en samtale jeg havde med min gode ven Matti Haapoja. Han er en fremragende filmskaber, og enormt god til at styre kameraet og dronen. Vi havde i lang tid snakket om at tage på road trip ved de vestnorske fjorde med vores koner, og brugte den plan som en åbning til at lave denne film. Min opgave var sammen med min kone at føre gruppen gennem de betagende norske landskaber.

Hvordan arbejdede I med dronen?
- Det er relativt let at styre dronerne nu om dage. Man skal bare have en god vision om, hvad man gerne vil vise i fugleperspektiv, og hvordan det hele kan passes ind i resten af filmen. Det er Matti en mester til.

Hvad er det smukkeste øjeblik i filmen, efter din mening?
- Højdepunktet for mig er helt klart fjorden mod slutningen af filmen. Vi opdagede den faktisk helt tilfældigt på vores vej hjem, efter vi havde fået resten i kassen. Vi kørte pludseligt om et hjørne, og så åbenbarede fjorden sig for os – den var fuldstændigt blikstille og klar. Vi hev kajakkerne frem og fik heldigvis også filmet dette magiske øjeblik.

Hvad var mest dramatisk?
- Det farligste sted var måske der, hvor vi laver mad tæt på klippekanten i Geiranger. I filmen ser det noget mere dramatisk ud på grund af vinklen, men vi sidder faktisk trygt og sikkert på klippen.  

Hvordan lavede I mad i det fri?
- At lave mad udendørs spiller en stor rolle i det norske friluftsliv. Vi var heldige at kunne spise friskfanget torsk, med nye kartofler og smør. Vi lavede også pandekager – det er let at lave undervejs, og serveret med min svigerfars hjemmelavede syltetøj er det den bedste sommerdessert jeg kan komme i tanke om.

Hvordan forenede I jer med tanken om sne i fjeldene på en sommerferie?
- I Norge er det normalt at der er lidt sne på nogle fjeldtoppe om sommeren, så det kom ikke som en overraskelse for os. Vejret var lidt koldere end vi kunne have ønsket, men man må bare sørge for at det bliver en sjov ferie uanset vejret.

Hvad betyder sådan en tur for kærligheden og parforholdet?
- Denne type ture er meget bedre, når de opleves sammen med nogen man holder af. På sådan et eventyr lærer man at lytte bedre til sine elskede, og man opdager helt sikkert nye sider af parforholdet.

Nogle råd til de af os, der gerne vil på samme tur, men måske ikke er i den bedste form?
- Det er slet ikke så svært som det måske ser ud i filmen. Men man skal have en idé om ruten og de ting man gerne vil se, derefter samle den rette gruppe venner, pakke bilen og så bare af sted. Eventyrene står i kø i Norge.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider