VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Coronavirus og rejsen til Norge

Velkommen tilbage! Hvis du er færdigvaccineret og har et gyldigt dansk coronapas (med QR-kode), kan du nu rejse til Norge uden at skulle i karantæne, uden at vise test eller udfylde indrejseregistrering.

Opdateret 23. juli 2021

COVID-19-certifikat

Danskere med et gyldigt coronapas (med QR-kode), der kan dokumentere at de er færdigvaccinerede og/eller har haft Covid-19 inden for de seneste seks måneder, kan rejse ind i Norge uden at skulle i karantæne.

Hvis du bor i EU/EØS/Schengen, er færdigvaccineret mod COVID-19 eller har haft COVID-19 inden for de seneste seks måneder, kan du rejse til Norge, hvis du har en gyldig udgave af den Europæiske Unions digitale coronapas (EUDCC).

Det gælder i øjeblikket rejsende fra blandt andet Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig, Bulgarien, Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Kroatien, Island, Polen og Letland.

Bemærk, at der kan være borgere i nogle af disse lande, som endnu ikke har modtaget deres gyldige coronapas.

Indrejse i Norge er tilladt med gyldigt coronapas

Indrejse er tilladt fra "grønne" lande i Europa

Hvis du bor i et “grønt” område eller land i Europa, kan du også rejse til Norge uden at skulle i karantæne. Du skal dog have opholdt dig i et “grønt” område i mindst 10 dage forud for indrejse i Norge, og du skal også kunne bevise, at du bor i et "grønt" land.

Bemærk, at det i Danmark kun er Region Syddanmark, der er "grøn". Bemærk også, at Region Syddanmark bliver "orange" fra og med mandag den 26. juli. 

Se, hvilke områder der er grønneorangerødemeget røde” og lilla, og læs mere om indrejse, karantæne og testregler på den norske sundhedsstyrelses hjemmeside. Ændringer af kortet varsles som regel om fredagen, og nye regler træder i kraft ved midnat den efterfølgende mandag.

EU og Norge vil gradvist begynde at ophæve rejserestriktionerne for borgere i nogle "tredjeverdenslande", herunder Serbien, Albanien, Thailand, Japan og flere andre.

Vigtig information om rejsende fra “grønne” områder og mere information om, hvem der kan rejse til Norge.

Bemærk, at reglerne kan ændres med kort varsel, hvis der sker et nyt udbrud, eller hvis virussituationen forværres. 

Vær forberedt på lange køer i lufthavne og ved grænseovergange som følge af de nye indrejseregler. 

Indrejse er ikke tilladt fra områder med andre farvekoder

Hvis du bor i et område, som ikke er “grønt” eller ankommer fra de fleste andre lande uden for EU/EØS/Schengen/Storbritannien, kan du i øjeblikket ikke rejse til Norge, medmindre du har et gyldigt EUDCC-certifikat, eller en af undtagelserne på denne side gælder for dig.

Rejsende, der må rejse til Norge fra sådanne områder, eller som rejser gennem områder med andre farvekoder (også transit), og som ikke har et gyldigt EUDCC-certifikat, skal i karantæne på et karantænehotel eller en godkendt lokation. Dette gælder pr. 26. juli rejsende fra alle regioner i Danmark.

Registrering af indrejse

For at hjælpe med den lokale smittesporing skal visse rejsende også registrere deres indrejse til Norge, enten online på regeringens hjemmeside eller ved at aflevere en papirblanket til politiet ved grænsekontrollen. Dette gælder ikke danskere med et gyldigt coronapas.

Karantæne

Hvis du rejser fra eller har været i et "rødt" land/område, der kræver karantæne, i de seneste 10 dage: Se venligst mere information om reglerne for karantæne og test ved ankomst.

Pris per nat på et karantænehotel er minimum 500 norske kroner for både individuelle rejsende og erhvervsrejsende.

Selvom du er blandt undtagelserne og ikke behøver at tjekke ind på et karantænehotel, skal du stadig i karantæne i 10 dage på et egnet sted. Her skal du undgå tæt kontakt med andre, også din familie.

Mere information

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende, både internationale og lokale, skal derfor holde sig løbende opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge. Alle forventes at overholde de gældende tiltag - hold afstand og vask hænder ofte.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se helsenorge.no.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

For opdateret information og råd om coronavirus-situationen og rejser for nordmænd, se regeringens spørgsmål og svar-side.

Spørgsmål om coronavirus

Har du spørgsmål om coronavirus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Hvis du har symptomer

Hvis du selv har symptomer som feber, ondt i halsen, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær mens du er i Norge, skal du blive på dit hotelværelse og kontakte receptionen, eller ringe til den døgnåbne norske lægevagt på telefon (+47) 116 117 for yderligere vejledning og hjælp.

Norge venter på dig

Norge er langsomt ved at åbne op igen. Her er lidt inspiration til din næste rejse.

Kom tættere på nordmændene

Lær mere om nordmændene og deres traditioner, find ud af hvad de spiser når de skal 'kose sig', og se hvordan de opholder sig i den fantastiske natur. 

Se selv

Sæt kaffe over og læn dig tilbage. Se de smukkeste sider af Norge i disse film.

På tværs af landsdelene

Det norske land er stort og utroligt varieret. Der er rigeligt med oplevelser til mange besøg - find dine favoritsteder blandt de små, store og uforlignelige rejsemål.