Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Coronavirus og rejsen til Norge

Så er der afgang! Alle rejsende fra Danmark kan nu rejse til Norge uden at skulle i karantæne, vise test eller registrere sin indrejse. Dette gælder også børn under 18 år.

Opdateret 6. oktober 2021

Norges grænser åbner for alvor for alle danskere, og nu kan du roligt tage børnene med!

Danmark er i øjeblikket at betragte som et grønt/orange land. Hvis du bor i Danmark kan du rejse til Norge uden at skulle i karantæne, vise test eller registrere din indrejse, uanset om du har et gyldigt coronapas eller ej. Dette gælder også for børn.

Norge åbner op for rejsende fra flere lande

Norge tillader igen indrejse for borgere fra alle EU- og EØS-lande, herunder også rejsende fra andre lande der har bopæl i EU/EØS og Storbritannien og Schweiz, samt borgere fra lilla lande udenfor EU-/Schengenområdet.

Jeg har et gyldigt coronapas:

 • Du kan rejse til Norge uden at skulle testes eller i karantæne hvis du bor i et europæisk land eller et af de godkendte (lilla) lande og kan dokumentere, at du er færdigvaccineret mod COVID-19 eller har haft COVID-19 inden for de seneste seks måneder.

Læs mere om hvem der kan rejse til Norge og hvad der betragtes som et gyldigt COVID-rejsecertifikat/coronapas.

Jeg har ikke et gyldigt coronapas:

Så er det disse regler, der gælder (hvis du rejser fra et europæisk land eller et lilla land):

Karantæne ved indrejse

 • Karantæne gælder ikke længere for børn under 18 år.
 • Rejsende fra grønne og orange lande/områder skal ikke i karantæne.
 • Rejsende fra røde, mørkerøde, lilla og grå lande (tredjepartslande) skal fortsat i karantæne. Voksne kan afslutte indrejsekarantænen hvis de kan fremvise en negativ PCR-test taget tidligst 72 timer efter indrejsedato. Det er ikke længere nødvendigt at lade sig teste igen syv dage efter ankomst.
 • Karantænen kan udføres på et egnet sted eller på et karantænehotel, hvis det ønskes. I løbet af karantæneperioden skal du undgå tæt kontakt med andre end dem, du rejser sammen med.

Pris per nat på et karantænehotel er minimum 500 norske kroner for både individuelle rejsende (voksne) og erhvervsrejsende.

Læs mere om reglerne for karantæne og test ved indrejse.

Test

 • Der er ikke længere krav om at lade sig teste for coronavirus før ankomst til Norge.
 • Du behøver ikke at lade dig teste ved grænsen hvis du rejser fra et grønt eller orange land/område, kun fra områder med karantænepligt. Dette gælder også børn under 18 år. En test 72 timer efter ankomst anbefales alle indrejsende.

Rejsende fra alle andre lande

Hvis du bor i et land udenfor EU/EØS (herunder USA), undtagen de lilla lande, er det i øjeblikket ikke tilladt at rejse til Norge, medmindre du er en af undtagelserne på denne side.

Grænseovergange

Samtlige grænseovergange til Norge er åbne fra og med den 6. oktober 2021. Dermed er det blevet hurtigere og lettere at krydse grænsen til Norge.

Samme dato begynder en ny regel for alle rejsende med testpligt. Som hovedregel skal sådanne rejsende testes ved grænsen. Hvis der ikke er en teststation ved grænsen, eller hvis teststationen er lukket, er disse rejsende forpligtede til tage en antigentest så hurtigt som muligt (senest 24 timer efter indrejse). Er der symptomer på COVID-19 eller ankommer du til Norge fra et rødt eller mørkerødt land/område uden at være fuldt vaccineret, er du også forpligtet til at blive testet.

Læs mere information fra de norske myndigheder om denne åbning.

Registrering af indrejse til Norge

Rejsende til Norge fra områder med karantænepligt skal før indrejse registreres med alle nødvendige oplysninger. Alle sådanne rejsende skal registrere sin egen indrejse (entrynorway.no). Det er nødvendigt at kunne fremvise bekræftelse på, at den obligatoriske karantæne tilbringes på et egnet sted.

Der er følgende undtagelser fra registrering af indrejse:

 • Børn under 16 år
 • Rejsende fra områder uden karantænepligt
 • Rejsende, der ankommer fra et område med karantænepligt, men som er fuldt vaccinerede eller har haft COVID-19 inden for de seneste seks måneder og kan dokumentere dette med:
  • Et dansk, norsk eller svensk coronapas med QR-kode
  • EUs digitale corona-certifikat
  • Et NHS coronapas fra England eller Wales med QR-kode, eller et corona-certifikat fra Nordirland eller Skotland med QR-kode

Farvekodet kort

Se, hvilke områder der er grønne, orange, røde, mørkerøde og lilla, og læs mere om indrejse, karantæne og testregler.

Ændringer af kortet varsles som regel om fredagen, og nye regler træder i kraft ved midnat den efterfølgende mandag.

Bemærk, at farvekoderne kan ændres med kort varsel hvis der sker et nyt udbrud eller hvis virussituationen forværres.

Mere information

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende, både internationale og lokale, skal derfor holde sig løbende opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge. Alle forventes at overholde de gældende tiltag - hold afstand og vask hænder ofte.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se helsenorge.no.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

For opdateret information og råd om coronavirus-situationen og rejser for nordmænd, se regeringens spørgsmål og svar-side.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær opdateret. Når du tilmelder dig, vil du også modtage en række andre historier fra Visit Norway.

Spørgsmål om coronavirus

Har du spørgsmål om coronavirus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Hvis du har symptomer

Hvis du selv har symptomer som feber, ondt i halsen, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær mens du er i Norge, skal du blive på dit hotelværelse og kontakte receptionen, eller ringe til den døgnåbne norske lægevagt på telefon (+47) 116 117 for yderligere vejledning og hjælp.

Velkommen tilbage!

Nu behøver du ikke vente længere! Her er lidt inspiration til din næste rejse.

Kom tættere på nordmændene

Lær mere om nordmændene og deres traditioner, find ud af hvad de spiser når de skal 'kose sig', og se hvordan de opholder sig i den fantastiske natur. 

Se selv

Sæt kaffe over og læn dig tilbage. Se de smukkeste sider af Norge i disse film.

På tværs af landsdelene

Det norske land er stort og utroligt varieret. Der er rigeligt med oplevelser til mange besøg - find dine favoritsteder blandt de små, store og uforlignelige rejsemål.