VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En mand nyder udsigten over vandfaldet Vettisfossen i Utladalen i Jotunheimen i Norge
Vettisfossen i Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Det er igen muligt for de fleste nordiske borgere, herunder danskere, at rejse på ferie i Norge. Borgere fra lande uden for EU og Schengen/EØS, der har arbejds- eller opholdstilladelse i Norge, kan rejse ind i landet fra den 1. juli, men de skal i karantæne i 10 dage. Fra den 15. juli kan alle borgere fra Schengen-/EØS-lande med acceptable smitteniveauer rejse til Norge.

Opdateret 1. juli 2020

Fra den 15. juni er det igen muligt for danske turister at rejse til Norge. Samme dato blev det også muligt for nordmænd at rejse til Danmark. Der er intet krav om opholdets længde i Norge. Der er intet krav om karantæne for rejsende fra Danmark, Island, Færøerne, Grønland og Finland.

Grænserne til Norge er stadig lukkede for borgere fra Sverige. Det er dog muligt at køre i sin egen bil fra Danmark gennem Sverige til Norge. Tag den hurtigste rute, og undgå at stoppe undervejs hvis muligt. De generelle smitteværnsregler gælder naturligvis også, hvis du bliver nødt til at standse på turen gennem Sverige. Hvis der overnattes i Sverige på turen mellem Danmark og Norge skal man i karantæne i 10 dage ved ankomst til Norge, uanset om man har symptomer eller ej.

Den norske regering sigter mod at tillade indrejse for personer som er bosat i andre dele af Schengen- og EØS-området fra den 15. juli - hvis smittesituationen tillader det. Se regeringen.no for mere information.

For opdateret information om, hvem der kan rejse ind i Norge fra de forskellige lande og regioner og under hvilke karantænebetingelser, se det norske udlændingedirektorats hjemmeside.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyngigheder, se helsenorge.no.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vigtig information fra den norske regering og andre relevante myndigheder finder du på regjeringen.no.

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende skal derfor holde sig opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge.

Spørgsmål om coronavirus

Har du spørgsmål om coronavirus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Hvis du har symptomer

Hvis du selv har symptomer som feber, ondt i halsen, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær mens du er i Norge, skal du blive på dit hotelværelse og kontakte receptionen, eller ringe til den døgnåbne norske lægevagt på telefon (+47) 116 117 for yderligere vejledning og hjælp.

Tips til sommerferien

Planlæg ferien