VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
A woman enjoying the view from a hill at Kamheia
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway
Kamheia in Værøya in Lofoten.
Photo: Vidar Moløkken / Visit Norway

Coronavirus og rejsen til Norge

For at forhindre den nye coronavirus-mutation i at sprede sig yderligere, lukker Norge sine grænser. Kun norske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i Norge kan rejse ind i landet, med få undtagelser.

Opdateret den 23. marts 2021

De strenge krav til indrejse forlænges

For at forhindre den nye og mere smitsomme coronamutation i at brede sig, har den norske regering besluttet at lukke grænserne. Alle, der vender tilbage til Norge fra en unødvendig udlandsrejse, skal fra og med midnat natten til den 29 marts opholde sig på et karantænehotel ved ankomst tilbage til Norge.

Kun norske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i Norge kan rejse ind i landet.

Der er et par undtagelser til disse krav, herunder journalister, sømænd samt udenlandske statsborgere, der transporterer gods og/eller passagerer.

Se alle undtagelser og mere information på regeringens hjemmeside.

Covid-19 test obligatorisk

Alle, der rejser til Norge fra et såkaldt 'rødt land', skal fremvise en negativ SARS-CoV-2-test ved ankomst til Norge. Testen skal være udført højst 24 timer før afrejse. Kan du ikke fremvise en negativ test, bliver du formentligt nægtet adgang. 

Alle, der rejser til Norge fra et såkaldt 'rødt land', skal tage en obligatorisk COVID-19 test ved ankomst, også norske statsborgere.

Vær opmærksom på, at grænseovergange der ikke har kapacitet til at teste indrejsende, vil lukke. 

På grund af coronamutationen skal rejsende fra visse lande også tage en PCR-test ved ankomst til Norge.

Mere information om de nye regler kan læses i regeringens pressemeddelelse fra den 23. januar.

Vær opmærksom på, at nogle af ovennævnte regler ikke gælder rejsende i transit eller for rejsende, der ofte krydser grænsen mellem Norge og Sverige eller Finland for at arbejde.

Registrering af indrejse

For at hjælpe med den lokale smittesporing skal du også registrere din indrejse til Norge, enten online på regeringens hjemmeside eller ved at aflevere en papirblanket til politiet ved grænsekontrollen.

Karantæne

Alle rejsende til Norge fra udlandet skal i karantæne i 10 dage, med få undtagelser. Fra den 25. januar er der færre undtagelser end tidligere, samtidig med at testkravene øges.

Hvis du ikke har bopæl i Norge, skal du i karantæne i 10 dage ved ankomst på et karantænehotel. Dette gælder også, selvom du kan fremvise en negativ coronatest. Pris per nat på et karantænehotel er minimum 500 norske kroner for både individuelle rejsende og erhvervsrejsende.

Der er også enkelte undtagelser til denne regel, se det norske sundhedsdirektorats hjemmeside. Selvom du er blandt undtagelserne og ikke behøver at tjekke ind på et karantænehotel, skal du stadig i karantæne i 10 dage på et egnet sted. Her skal du undgå tæt kontakt med andre, også din familie.

Mere information

På den norske sundhedsstyrelses hjemmeside kan du se et kort samt de seneste karantæneregler. På siden kan du også se hvilke regler der gælder for personer fra lande i EU/EØS/Schengen, som har arbejds- og opholdstilladelse. Siden bliver opdateret mindst hver anden uge.

Vær opmærksom på, at opdateringer af rejseråd og retningslinjer, både nationalt og lokalt, kan ske med kort varsel. Dette gælder både ændringer af nuværende regler og indførelse af mulig karantænepligt ved eventuelle lokale smitteudbrud. Alle rejsende skal derfor holde sig opdateret og tage hensyn til lokale forhold under rejsen i Norge. Alle forventes at overholde de gældende tiltag - hold afstand og vask hænder ofte.

Spørgsmål og svar – sådan påvirker corona-situationen årets skiferie og vintersæson i Norge.

For rejseråd og officiel information fra de norske sundhedsmyndigheder, se helsenorge.no.

For opdateret information om, hvem der kan rejse ind i Norge fra de forskellige lande og regioner og under hvilke karantænebetingelser, se det norske udlændingedirektorats hjemmeside.

For nyheder, opdaterede tal, information og råd om hvordan du skal forholde dig til coronaviruset, se Folkehelseinstituttets hjemmeside.

Vigtig information fra den norske regering og andre relevante myndigheder finder du på regjeringen.no.

Spørgsmål om coronavirus

Har du spørgsmål om coronavirus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Hvis du har symptomer

Hvis du selv har symptomer som feber, ondt i halsen, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær mens du er i Norge, skal du blive på dit hotelværelse og kontakte receptionen, eller ringe til den døgnåbne norske lægevagt på telefon (+47) 116 117 for yderligere vejledning og hjælp.

Drøm nu, rejs senere

Det er stadig tilladt at have rejsedrømme!
Norge venter på dig. Her er lidt inspiration til din næste rejse.

Kom tættere på nordmændene

Lær mere om nordmændene og deres traditioner, find ud af hvad de spiser når de skal 'kose sig', og se hvordan de opholder sig i den fantastiske natur. 

Se selv

Sæt kaffe over og læn dig tilbage. Se de smukkeste sider af Norge i disse film.

På tværs af landsdelene

Det norske land er stort og utroligt varieret. Der er rigeligt med oplevelser til mange besøg - find dine favoritsteder blandt de små, store og uforlignelige rejsemål.