VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En mand nyder udsigten over vandfaldet Vettisfossen i Utladalen i Jotunheimen i Norge
Vettisfossen i Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norge har lukket sine grænser for alle som ikke har norsk pas, eller arbejds- eller opholdstilladelse, og der indføres omfattende grænsekontrol. Alle som ikke har opholds- eller arbejdstilladelse i landet, skal rejse ud af Norge. De norske sundhedsmyndigheder opfordrer alle til at undgå rejser som ikke er strengt nødvendige, også indenlands. 

 • Den norske regering har lukket grænsen for udlændinge uden opholdstilladelse eller arbejdstilladelse - de vil blive bortvist fra grænsen med hjemmel i smitteværnsloven. De største flypladser vil imidlertid være åbne for internationale afgange, så turister/udlændinge kan rejse ud af Norge, samt indenrigsflyvninger.
 • Der bliver også indført midlertidig ind- og udrejsekontrol på indre Schengen-grænse.
 • Rejsende, som ikke har opholds- eller arbejdstilladelse i Norge, skal forlade landet så hurtigt som muligt.
 • Alle norske borgere og personer, som bor eller arbejder i Norge, kan fortsat rejse ind i landet. Der vil altså fastsættes undtagelser for EØS-borgere og deres familiemedlemmer, som er bosat i Norge. Der lægges op til undtagelser også for EØS-borgere, som arbejder i Norge.
 • Alle, som har opholds- og arbejdstilladelse i Norge, som har rejst udenfor Norge, skal i karantæne i 14 dage, når de kommer til landet. Dette gælder uafhængigt af, om de har symptomer eller ej. Har de symptomer, skal de straks isoleres. Dette gælder også dem, der har været i Danmark og Island.
 • Rejsende, som ikke har symptomer, kan rejse til planlagt opholdssted, men bør under rejsen holde afstand til andre.
 • Tjek også lokale og regionale karantæneregler, hvis du rejser inden for Norges grænser. Mange kommuner fraråder nu unødvendige ind-/udrejser mellem kommuner/regioner, og mange kommuner har indført 14 dages karantænepåbud for tilrejsende fra andre dele af landet, med tilbagevirkende kraft.
 • Transitpassagerer: Sunde personer uden symptomer kan tage flyet til deres endelige destination for at kunne være i karantæne i eget hjem.
 • Undgå offentlig transport hvis du kan.
 • Undgå steder med mange mennesker og nærkontakt med andre.
 • For opdateret information og rejseråd, se det norske folkesundhedsinstituts hjemmeside eller det norske helsedirektoratets rejseråd for turister.

På grund af smittefare er alle attraktioner, skiområder og seværdigheder nu helt lukkede, og alle aktiviteter/begivenheder er blevet aflyst. Tjek de relevante hjemmesider for mere information.

Har du spørgsmål om coronavirus (COVID-19) mens du er i Norge, kan du ringe til den landsdækkende informationsservice på telefon (+47) 815 55 015.

Hvis du selv har symptomer som feber, ondt i halsen, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær mens du er i Norge, skal du blive på dit hotelværelse og kontakte receptionen, eller ringe til den døgnåbne norske lægevagt på telefon (+47) 116 117 for yderligere vejledning og hjælp.

Du kan også finde information her:
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organisation

Planlæg ferien