Skip to main content

Shopping

I det seneste årti er interessen for norsk design steget voldsomt, ikke mindst takket være en gruppe af unge designere, der kombinerer traditionelle materialer som træ, læder og uld med moderne stil og impulser. 

Norway Designs og Pur Norsk i Oslo er bare to eksempler på butikker, der har fokus på hjemligt design, med lokale designere og leverandører.

Køb en varm souvenir og find ud af, hvorfor norske modedesignere er kendte for deresfokus på funktionalitet, nogle gange minimalistisk, og brug af klare farver. Kig efter uld- og strikvarer af højeste kvalitet og drag fordel af, at strikkekunsten har stolte traditioner i Norge.

Udvalget af norske designervarer er som sagt er eksploderet, men du kan stadig finde international prêt-à-porter fashion mange steder, for eksempel omkring Egertorget og Akersgata i Oslo. Bergen, landets andenstørste by, er kendt for sine uafhængige og enestående modebutikker. Andre større byer, såsom Stavanger og Trondheim har ligeledes modeforretninger med lokale mærker, der afspejler lokalområdets karakteristika.

Sportsmoden domineres af hjemlige mærker

Norge er et land, hvor det altid er på mode at være aktiv - vandring, cykling, skiløb, fiskeri er populære fritidsbeskæftigelser - og nordmændene er noget kræsne, når det kommer til udstyr og gadgets. Derfor er udvalget stort, både i de større varehuse og de små specialforretninger. 

Her finder du mange nye og fashionable norske mærker indenfor sportsbeklædning, som oftest i kølige og moderne farver og former.

Trolde og lam

Mere traditionelle souvenirs såsom trolde, smykker, gede- og rensdyrskind, glas og lignende kan købes ved langt de fleste turistmål. Nogle lokale madspecialiteter er også velegnede til at tage med hjem, for eksempel pølse, fenalår (tørret og saltet lammekølle), ost og øl fra mikrobryggerierne.

Bemærk, at indbyggere i Danmark, Sverige, Finland og Norge ikke kan få refunderet moms på varer købt i Norge.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Kig på vinduer her

Der er ingen grund til at vente til du er i Norge med at finde ud af hvor du kan shoppe.

Opdag mere

Senest besøgte sider