Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Pur Norsk Oslo
Credits
Pur Norsk.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Kunsten at shoppe i stilfulde Norge

Skandinavisk mode og design har gjort Norge til en attraktiv destination for kræsne shoppere.

Hvad skal du købe under dit besøg i Norge? Svaret afhænger naturligvis af hvor dybe dine lommer er – Norge er på ingen måde et billigt land at shoppe i. Så længe du ved hvad du går efter, er det fuldt ud muligt at gøre nogle gode fund, også selv om budget er stramt.

I det seneste årti er interessen for skandinavisk design steget voldsomt, ikke mindst takket være en gruppe af unge designere, der kombinerer traditionelle materialer som træ, læder og uld med moderne stil og impulser. Møbler, belysning, tæpper og andre indretningsgenstande (ofte simple og minimalistiske ved første øjekast) jages intensivt af high-end segmentet.

Mode er et andet fokusområde for de unge og kreative i Norge, og i de senere år har adskillige lokale mærkevarer fået international opmærksomhed. Skandinaviske modedesignere er kendte for deres fokus på funktionalitet, nogle gange minimalistisk, og brug af klare farver – måske som en naturlig konsekvens af de lange og mørke vintre. Uanset hvad, er mulighederne for at finde uld- og strikvarer af højeste kvalitet i Norge skyhøje, for strikkekunsten har stolte traditioner.

Uld benyttes også ofte som basis for sportstøj. Mange lokale forhandlere af vandreudstyr, jagtbeklædning og skitøj tilbyder produkter af højeste kvalitet, naturligvis tilpasset det ofte iskolde klima uden for døren.

Nogle ting er ganske rigtigt meget dyre i Norge, men i mange tilfælde kan du få meget for pengene. For eksempel kan du finde visse schweiziske ure til fordelagtige priser, især hvis du husker at få refunderet momsen når du forlader landet igen.

Souvenirs såsom trolde, smykker, gede- og rensdyrskind, glas og lignende kan købes ved langt de fleste turistmål. Nogle lokale madspecialiteter er også velegnede til at tage med hjem, for eksempel pølse, fenalår (tørret og saltet lammekølle), ost og øl fra mikrobryggerierne.

Over 4.000 butikker i hele Norge tilbyder momsrefundering for udenlandske turister. Du kan søge om refundering ved mange udrejsesteder – i lufthavne, ved grænsen, om bord på færgen eller på krydstogtskibet.

Kig på vinduer her

Der er ingen grund til at vente til du er i Norge med at finde ud af hvor du kan shoppe.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad