Skip to main content

Golf

En runde med udsigt

Har du nogensinde spillet golf midt om natten?

At spille golf under midnatssolen er en oplevelse, der nok skal give respekt fra golfvennerne.

Du kan finde golfbaner lige midt i den sceniske natur overalt i Norge:

Fra denne bane i skovene uden for Kongsvinger, kåret som den bedste bane i Norge…

…til denne, i det dramatiske arktiske landskab langt mod nord, på Lofoten.

Planlæg dit eksotiske golfeventyr i Norge i dag!

Begynder, øvet eller avanceret - i Norge finder du golfbaner til ethvert niveau. Der er gode baner over hele landet, men her er nogle af de allerbedste!

En guide til golf i Norge

Med nogle af verdens mest eksotiske baner lige midt i den smukke natur er Norge hurtigt ved at blive et af de mest eftertragtede lande at spille golf i.

I 2022 blev Lofoten Links kåret til banen med mest X Factor på det europæiske fastland af både Golf World og Today's Golfer. ”Det er uden tvivl den smukkeste, mest overraskende og inspirerende bane, jeg nogensinde har spillet på,” skrev Today's Golfer.

Der er mere end 160 golfbaner i Norge. Forholdene varierer, fra enkle baner med 6 eller 9 huller til store anlæg med 18 eller 27 huller.

Her giver den norske golfinstruktør Svein Einarsbøl dig nogle af sine bedste tips!

”Jeg har spillet på stort set alle golfbaner i Norge.

Golf har altid været en stor del af Einarsbøls liv. Han arbejder til dagligt med at forbedre livskvaliteten for folk med handicap, og han bruger golf til at gøre netop dette. Han har været træner for både individuelle og hold. En af hans spillere vandt sølv ved de paralympiske lege i Athen.

De bedste golfbaner i Norge

”Der er mange skønne golfbaner i Norge. Tag for eksempel Bodø Golfpark. Det er en fantastisk bane med udsigt over havet og til fjeldene på Lofoten,” siger Einarsbøl.

Bodø Golfpark er den største golfbane i Nord-Norge. Du kan spille hele døgnet rundt takket være midnatssolen.

”En anden glimrende bane er Haugaland Golfklubb nær Haugesund. Den er virkelig god, og der er planer om at forbedre den yderligere med en ny driving range og short-hole øvebane.”

Banen er beliggende midt i den karakteristiske norske natur. Her er fantastiske oplevelser og udfordringer for alle uanset årstid - den er nemlig også åben, selv om der er sne.

Golf i nærheden af Oslo

”Jeg bør også nævne Oslo Golfklubb Bogstad, landets ældste golfbane.”

Som navnet antyder, ligger denne bane i den norske hovedstad. Den er hjemmebane for ekstraordinære greens på hul 7, 11, 12, 13, 14 og 16, hvor spillerne virkeligt skal fokusere på deres strategi, samtidig med at de nyder de naturlige omgivelser, for at få den bedste golfoplevelse.

Kongsvinger Golfklubb er nok den bane, der er mest populær. Den er blevet kåret som landets bedste golfbane af spillerne de sidste seks år i træk. Den er rangeret blandt de 100 bedste i Europa.”

Banen ligger i et område med masser af cyprestræer. Hvert hul er omgivet af træer på alle sider, så du bliver ikke forstyrret af andre, når du spiller her.

”Det er som om, at du har hele banen for dig selv. En stille og rolig bane at spille golf på,” tilføjer Einarsbøl.

En sport for alle

Mange klubber i Norge arbejder aktivt på at gøre golfbanerne tilgængelige for alle, også handicappede, så alle kan nyde en dejlig runde golf. Det er da også hovedfokus for Einarsbøl.

”Da jeg trak mig tilbage, rejste jeg rundt til alle golfklubber i Norge for at finde måder at gøre golf til en aktivitet for alle uanset social status,” siger Einarsbøl.

De nævnte golfbaner er bare nogle af de mange baner, du kan prøve på din rejse til Norge. Der er ikke to, der er ens. Så tag golfkøllerne med i bagagerummet og nyd en runde eller to på den nærmeste golfbane.

Find en golfbane der passer til dig

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil foretage dig.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider