VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
An architectural drawing of the Munch Museum in Bjørvika in Oslo, Norway
The Munch Museum, Bjørvika in Oslo.
Photo: Estudio Herreros / Kultur- og idrettsbygg
An architectural drawing of the Munch Museum in Bjørvika in Oslo, Norway
The Munch Museum, Bjørvika in Oslo.
Photo: Estudio Herreros / Kultur- og idrettsbygg
Et år fyldt med åbninger

8 grunde til at besøge Oslo i 2020

Vil du se Skriget med udsigt? Det nye Munch-museet slår dørene op i år. Men det er ikke den eneste grund til at lægge vejen forbi den norske hovedstad i 2020. Nu kan du nemlig også stå på ski om sommeren og besøge et af verdens mest beundringsværdige biblioteker.

2020 er et år med masser af åbningsceremonier, røde løbere, aftenkjoler og champagne - i hvert fald i Oslo. Adskillige byggeprojekter er ved at være færdige, og der er masser af nyt at opleve i den norske hovedstad. Her er en liste med nye grunde til at bestille en tur til Oslo.

 1. 1. Det nye Munch-museet

  Arkitekter: Estudio Herreros

  Edvard Munch er en af verdens mest indflydelsesrige kunstnere, og det nye, ikoniske museum i centrum af Oslo giver dig både stemningsfulde, engagerende og moderne kunstoplevelser. Munch-museet er et af de største enmandsmuseer i verden. Munchs værker udstilles i tre permanenter udstillinger - det betyder, at mange af hans i alt 28.000 værker altid kan ses. Der kommer også til at være skiftende udstillinger med anerkendte norske og internationale kunstnere. I alt vil der være 11 sale med udstillinger på syv af de 13 etager.

  Udover kunstudstillingerne kommer der også til at blive afholdt koncerter, oplæsninger og andre kulturelle aktiviteter og begivenheder. Hele familien kan fremtrylle sin egen kunst i en af de sjove kunstværksteder. Og hvis du har brug for en pause, er der en restaurant på 13. etage. Her kan du både nyde den dejlige mad og den spektakulære udsigt.

  Åbningen er udskudt til 2021.

 2. 2. Det nye Deichman Bibliotek

  Arkitekter: Lund Hagem Arkitekter and Atelier Oslo

  Norges mange offentlige biblioteker er måske årsagen til, at nordmændene læser mere end noget andet folkeslag i Europa. Oslos nye folkebibliotek er et spektakulært modstykke til Oslo Operahus, der ligger lige overfor. Den moderne bygning i Bjørvika-bydelen skal være et frirum for samtaler, diskussioner, deling og læring - og læsning, naturligvis.

  Åbnede den 18. juni 2020.

 3. 3. Indendørs skiløb på SNØ

  Arkitekter: Halvorsen & Reine

  Selvom det er sommer og sol, kan du stadig stå på ski i Oslo! Bare 20 minutter med toget fra Oslo centrum inviterer den nye skiarena SNØ dig indenfor til alpine pister, terrænparker og langrendsløjper for både nybegyndere og eksperter. Og ja - snø betyder naturligvis sne på norsk.

  SNØ stod færdig i januar 2020 og er åben hele året rundt.

 4. 4. Kulturdestination Ramme

  Arkitekter: Enerhaugen Arkitekter

  Ramme er en helt ny kulturdestination 40 kilometer syd for Oslo. Ejendommen tilhørte oprindeligt Edvard Munch, der malede nogle af sine mest berømte værker her. ”Det sted, jeg har, er nok det smukkeste langs hele kysten”, som han skrev til sin tante Karen i 1910. Men Ramme er mere end Munch. Her afholdes også andre kunstudstillinger, skuespil, koncerter og lignende kulturbegivenheder. Overnat på Ramme Fjordhotell, spis økologisk mad på Ramme Gård, og gå en tur i skoven eller parken.

  Åbnede den 21. juni 2020.

 5. 5. Klimahuset i Botanisk Have

  Arkitekter: Lund Hagem Arkitekter and Atelier Oslo

  Hør mere om klimaet i det nye Klimahus i Oslos botaniske have. Målgruppen er unge mennesker, men her er nok at fordøje for hele familien - ikke blot om klimaforandringerne og deres konsekvenser for vores planet, men også om de klimaløsninger, der allerede eksisterer. Forhåbentligt et lærerigt besøg!

  Åbnede som en del af Naturhistorisk Museum den 17. juni 2020.

 6. 6. Oslo Filharmoniens nye dirigent

  Han er kun 23 år, men forventningerne til Oslo Filharmoniens nye chefdirigent Klaus Mäkelä er høje. "Hans dybtgående musikkendskab og stærke kunstneriske fortolkninger har allerede markeret ham som en unik skikkelse internationalt", siger Ingrid Røynesdal, direktør for Oslo Filharmonien.

  Klaus Mäkelä startede sin ansættelse i august 2020.

 7. 7. Roseslottet

  Kunstner: Vebjørn Sand

  Roseslottet er en kunstinstallation af Vebjørn Sand til minde om den tyske besættelse af Norge i 1940. Kunstværket fortæller historien om grundlæggende principper som demokrati, retsstaten og humanisme, der alle blev ugyldiggjorte under besættelsen.

  Åbnede på Holmenkollen den 13. juni.

 8. 8. Det nye Nasjonalmuseet …

  Arkitekter: Kleihues + Schuwerk

  … åbner i 2021. Alle kunstsamlingerne fra Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Kunstindustrimuseet vil for første gang blive samlet under ét tag i det nye byggeri på Aker Brygge midt i Oslo. Indtil da kan du besøge informationscentret Mellomstasjonen og se, hvordan det hele kommer til at se ud, når det engang står færdigt. Tag for eksempel med på en guidet rundvisning.

Nyheder i resten af landet

Har du brug for at komme lidt væk fra storbyen? Nye bygningsværker er også på trapperne andre steder i Norge. Her er to, der kan være hele rejsen værd.

Den nye trappe ved Vøringsfossen i Hardanger

Arkitekter: Carl-Viggo Hølmebakk AS arkitektkontor

I Hardangerfjord-regionen er en ny 42-meter lang metaltrappe med 99 trin klar til at give dig en spektakulær udsigt over Vøringsfossen - oppefra. Via denne trappe er det nu muligt at gå ind bag ved vandfaldet. Rundturen er kun én kilometer lang, men med garanti for sommerfugle i maven.

Åbnede den 21. august 2020.

The Vøringsfossen staircase bridge in the Hardangerfjord region, Norway
Vøringsfossen staircase bridge.
Photo: Harald Christian Eiken Architect: Carl Viggo Holmebakk AS arkitektkontor

Hurtigrutemuseet på Vesterålen

Arkitekter: LINK arkitektur AS

I Stokmarknes på Vesterålen-øerne vil Hurtigruten-skibet MS Finnmarken blive omringet af en helt ny museumsbygning af glas og stål. Den 3.600 kvadratmeter store bygning skal beskytte skibet, der blev bygget i 1956, samt lægge lokaler til udstillinger om Hurtigrutens historie. Du kan få en rundtur på skibet og besøge det gamle cafeteria.

Åbningen er udskudt indtil sommeren 2021.

En arkitekttegning af Hurtigrutenmuseet rundt om MS Finnmarken i Stokmarknes på Vesterålen i Norge
Hurtigrutemuseet på Vesterålen.
Photo: LINK arkitektur AS

Rejs til Norge med DFDS Seaways.
Kulturinteresserede kan overnatte på Nordic Choice Hotel Amerikalinjen, kåret til Bedste Hotel i Condé Nast Travelers Readers’ Choice Awards 2019!

Oslo

Norges hovedstad og største by er et kosmopolitisk samlingspunkt med arkitektur, museer og restauranter i verdensklasse.

Oslo er en af Europas hurtigst voksende byer. Med sine nye kvarterer, innovative madkultur, mode og kunstscene er Oslo en by, der summer af liv hele døgnet rundt.

Nye vartegn har givet byen et helt nyt udtryk de senere år, men Oslo er stadig tæt på naturen.

Læs mere om Oslo.

Fortsæt kunstrundturen i Oslo-regionen

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Planlæg turen til Oslo

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Oslo – en moderne hovedstad | Oplevelser i Oslo | Overnatning i Oslo | Mad og drikke i Oslo

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen