Åbner snart: Nye grunde til at besøge Norge

Det norske arkitekthus Snøhetta er i gang med at give Kon-Tiki Museet en stor makeover. Det er bare én af mange nye attraktioner, der åbner i løbet af de næste par år. Her er nogle af højdepunkterne!

Følg Norge på de sociale medier

Instagram
Facebook
Twitter
YouTube

Gør dig klar til røde løbere, balkjoler og champagne. Mange af de mest spændende byggeprojekter rundt om i Norge ventes færdige i løbet af de næste par år, og du kan roligt tilføje dem til din liste over ting, du skal se på din næste rejse. Se hvad der åbner i 2023. Herunder får du et par smagsprøver på nogle af de mest ventede åbninger.

1. The Whale på Vesterålen

Arkitekt: Dorte Mandrup

Godt nyt for hvalentusiaster! Den arkitektoniske perle The Whale bygges på Andøya på Vesterålen, der anses som et af de bedste steder i verden at se migrerende hvaler. Udendørs vil bygningen fungere som udsigtspunkt, mens der indenfor/nedenunder laves museum med udstillingsområder og spændende hvalhistorie, café og butik.

2. Det nye Kon-Tiki Museum i Oslo

Arkitekt: Snøhetta

Det prisvindende norske arkitekthus Snøhetta har store planer for Kon-Tiki Museet. Det nye museums udformning og indhold skal være i tråd med Thor Heyerdahls eventyrlyst og interkulturelle forståelse, med respekt for natur og dyreliv.

Med sin beliggenhed på halvøen Bygdøy i Oslo er Kon-Tiki Museet et af Norges mest besøgte museer. Her kan du se tømmerflåden fra den berømte Kon-Tiki-ekspedition over Stillehavet i 1947, samt sivbåden RA II. Heyerdahl var interesseret i naturbevarelse, bekymret over menneskets overforbrug og stærkt optaget af at skabe en mere bæredygtig verden.

Museets nye midtpunkt bliver et stort og alsidigt auditorium med spektakulær udsigt til naturen. Her er det meningen at både unge og gamle skal kunne lære om og diskutere vigtigheden af at reducere forbrug og hvordan vi håndterer de globale udfordringer, specielt i verdenshavene.

Åbner i 2025.

3. Kunstsilo Kristiansand

Arkitekter: Mestres Wåge og MX_SI

På Odderøya i Kristiansand i Sørlandet er en kæmpestor kornsilo i øjeblikket ved at blive forvandlet til et enormt kunstmuseum. Det næsten 10.000 kvadratmeter store museum vil blive en drivkraft for moderne nordisk kunst via både permanente og skiftende udstillinger. Ambitionen er, at Kunstsilo skal være et af de førende kunstmuseer i Norden.

Åbner i 2024.

Vil du have flere idéer til, hvad du kan se og lave i Norge? Få insidertips til en lang weekend i de største byer, bestil en skræddersyet tur med Up Norway og find dit næste sted at sove blandt disse unikke overnatningssteder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Store kunstoplevelser venter

Filtrer din søgning og find gode kunstoplevelser over hele landet.

Opdag mere

Senest besøgte sider