Skip to main content

Åbner snart: Nye grunde til at besøge Norge

Fra 2025 kan du tage på en uforglemmelig rejse med Norientekspressen, og i 2026 kan du besøge den spektakulære Whale! Men det er bare to af de mange nye attraktioner, som slår dørene op i løbet af de næste par år. Her er nogen af højdepunkterne:

Gør dig klar til røde løbere, balkjoler og champagne. Mange af de mest spændende byggeprojekter rundt om i Norge ventes færdige i løbet af de næste par år, og du kan roligt tilføje dem til din liste over ting, du skal se på din næste rejse. Se hvad der åbner i 2024. Herunder får du et par smagsprøver på nogle af de mest ventede åbninger.

1. The Whale på Vesterålen

Arkitekt: Dorte Mandrup

Godt nyt for hvalentusiaster! Den arkitektoniske perle The Whale bygges på Andøya på Vesterålen, der anses som et af de bedste steder i verden at se migrerende hvaler. Udendørs vil bygningen fungere som udsigtspunkt, mens der indenfor/nedenunder laves museum med udstillingsområder og spændende hvalhistorie, café og butik.

2. SKREI

Arkitekt: LPO Architects

Og nu vi taler om havet – SKREI er et center for oplevelser og spændende viden om fiskeriet i Lofoten og de fisk, som Norge blev grundlagt på!

SKREI vil bestå af fire dele: Den nybyggede ”Otolitten”, Lofoten Museum, Galleri Espolin, Lofotmuseet og Lofotakvariet. De vil bindes sammen på en visuelt smuk og lettilgængelige måde, som fortæller deres forskellige historier på den bedst tænkelige måde. 

Centeret er placeret i Storvågan, Kabelvåg – i hjertet af Lofoten. Det er her, handlen med skrei – arktisk torsk – begyndte.

Åbner: 2026

3. Den norske Orientekspres – Norientekpressen

Tag en tur med Norges svar på Orientekspressen – Norientekspressen!

Til at begynde med vil Norientekspressen bestå af to elektriske tog, som er indrettet med komfortable møbler, et træningslokale, et observatorium og meget mere. Den første planlagte afgang er i oktober 2025 og vil være en seks dage lang tur fra kystbyen Bergen, derefter til Oslo og endelig til den historiske by Trondheim. Både Dovrebanen og Bergensbanen er nogle af de mest spektakulære togruter i verden! De nye tog vil have et organisk design og vil være konstrueret af norske materialer. Toget vil køre på elektricitet og vil på den måde være en bæredygtig måde at rejse på.

Åbner: Oktober 2025

Vil du have flere idéer til, hvad du kan se og lave i Norge? Få insidertips til en lang weekend i de største byer, bestil en skræddersyet tur med Up Norway og find dit næste sted at sove blandt disse unikke overnatningssteder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Store kunstoplevelser venter

Filtrer din søgning og find gode kunstoplevelser over hele landet.

Opdag mere

Senest besøgte sider