Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Illustration of the cultural museum The Whale in Vesterålen, Northern Norway
Illustration of the cultural museum The Whale in Vesterålen, Northern Norway
Illustration of the cultural museum The Whale.
Photo: The Whale / Dorte Mandrup AS / Illustration: MIR, Bergen
Illustration of the cultural museum The Whale.
Photo: The Whale / Dorte Mandrup AS / Illustration: MIR, Bergen

Kommer snart: 9 helt nye
grunde til at besøge Norge

Det norske arkitekthus Snøhetta er i gang med at give Kon-Tiki Museet en stor makeover. Det er bare én af mange nye attraktioner, der åbner i løbet af de næste par år. Iøjnefaldende museer og selvsejlende færger - her er nogle af højdepunkterne!

Gør dig klar til røde løbere, balkjoler og champagne. Mange af de mest spændende byggeprojekter rundt om i Norge ventes færdige i løbet af de næste par år, og du kan roligt tilføje dem til din liste over ting, du skal se på din næste rejse. Her er et par smagsprøver på nogle af de mest ventede åbninger.

 1. 1. Det nye Kon-Tiki Museum i Oslo

  Arkitekt: Snøhetta

  Det prisvindende norske arkitekthus Snøhetta har store planer for Kon-Tiki Museet. Det nye museums udformning og indhold skal være i tråd med Thor Heyerdahls eventyrlyst og interkulturelle forståelse, med respekt for natur og dyreliv.

  Med sin beliggenhed på halvøen Bygdøy i Oslo er Kon-Tiki Museet et af Norges mest besøgte museer. Her kan du se tømmerflåden fra den berømte Kon-Tiki-ekspedition over Stillehavet i 1947, samt sivbåden RA II. Heyerdahl var interesseret i naturbevarelse, bekymret over menneskets overforbrug og stærkt optaget af at skabe en mere bæredygtig verden.

  Museets nye midtpunkt bliver et stort og alsidigt auditorium med spektakulær udsigt til naturen. Her er det meningen at både unge og gamle skal kunne lære om og diskutere vigtigheden af at reducere forbrug og hvordan vi håndterer de globale udfordringer, specielt i verdenshavene.

 2. 2. The Whale på Vesterålen

  Arkitekt: Dorte Mandrup

  Godt nyt for hvalentusiaster! Den arkitektoniske perle The Whale bygges på Andøya på Vesterålen, der anses som et af de bedste steder i verden at se migrerende hvaler. Udendørs vil bygningen fungere som udsigtspunkt, mens der indenfor/nedenunder laves museum med udstillingsområder og spændende hvalhistorie, café og butik.

  Åbner i 2023.

 3. 3. Nationale turistveje i Norge: To store nyheder

  Arkitekt: Helen & Hard og Lie Øyen Arkitekter

  Udover at kunne bringe dig fra A til B er de 18 nationale turistveje også nyskabende arkitektur og design i den fantastiske natur. Hver vej byder på flotte oplevelser - udsigtspunkter, kunstinstallationer og rastepladser med nogle af verdens flotteste toiletter. Blandt de store nyheder i 2021 er et svampe-formet toilet i Hardanger og et spektakulært udsigtspunkt ved havet i Jæren i Ryfylke.

 4. 4. Harestua Planetarium uden for Oslo

  Arkitekt: Snøhetta

  Solobservatoriet i Harestua er Nordeuropas største astronomiske anlæg. Det ligger i Hadeland, Norges nye kunstdestination cirka 45 kilometer nord for Oslo, og byder på aktiviteter, guidede ture og forelæsninger om astronomi og videnskab. Observatoriet har fået hjælp af arkitekterne hos Snøhetta til at forny og udvide besøgscentret. Planerne omfatter et 1.500 kvadratmeter stort planetarium samt en række rumkabiner, udformet som små planeter, hvor det er muligt at overnatte.

  Åbner i 2021/2022.

 5. 5. Kunstsilo Kristiansand

  Arkitekt: Mestres Wåge og MX_SI

  På Odderøya i Kristiansand i Sørlandet er en kæmpestor kornsilo i øjeblikket ved at blive forvandlet til et enormt kunstmuseum. Det næsten 10.000 kvadratmeter store museum vil blive en drivkraft for moderne nordisk kunst via både permanente og skiftende udstillinger. Ambitionen er, at Kunstsilo skal være et af de førende kunstmuseer i Norden.

  Åbner i 2022.

 6. 6. Nasjonalmuseet i Oslo

  Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

  På det nye nationale museum i den norske hovedstad vil alle samlingerne fra Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Kunstindustrimuseet for første gang blive samlet under ét tag. Før det åbner, kan du besøge informationscentret Mellomstasjonen og se, hvordan Norges største kunstmuseum kommer til at se ud, når det engang står færdigt. Tag for eksempel med på en guidet rundvisning.

  Åbner i 2022.

 7. 7. The Arc på Svalbard

  Arkitekt: Snøhetta

  I Longyearbyen på de fjerne Svalbard-øer langt nord for polarcirklen åbner et nyt besøgscenter i 2022. The Arc vil stige op af det isede landskab som en gigantisk iglo. Bygningen kommer til at formidle indholdet fra Svalbard Global Seed Vault - verdens største sikkerhedslager for frø - og Arctic World Archive - et stort sikkerhedslager for digitale data. I samarbejde med Naturhistorisk Museum vil The Arc give indblik i, hvordan Svalbards enestående geologi har ændret sig over mange millioner af år. Kombinér dit besøg til denne nye attraktion med andre polareventyr: Kør med hundeslæde, tag på dyresafari eller se nordlys.

  Åbner i 2022.

 8. 8. Havila Kystruten

  Hop om bord på de mest miljøvenlige skibe på den norske kyst mellem Bergen og Kirkenes! Havila Kystruten kommer til at sejle hele året, dybt ind i fjordene og langt ud på det åbne hav, forbi stejle fjelde under vinterens nordlys og sommerens midnatssol. De ultramoderne skibe anløber 34 havne undervejs og giver dig rig mulighed for at opleve nogle af Norges smukkeste landskaber, prøve sjove aktiviteter og smage lokalmad i topklasse.

  Starter i 2021.

 9. 9. Zeabuz: Selvsejlende færger

  Fremtiden er her! Zeabuz er en helt ny måde at tænke offentlig transport. Disse små, selvsejlende og miljørigtige færger kan transportere passagerer over eller langs vandet ved behov - næsten ligesom en flydende elevator. Zeabuz-færgerne er udstyrede med kameraer og sensorer, der scanner vandet for forhindringer og et navigationssystem, der styrer hastighed og retning. Færgen er blevet udviklet af forskere på Norges tekniske universitet i Trondheim (NTNU) som et alternativ til et forslag om en bro over byens havnekanal.

  Zeabuz bliver først introduceret i Trondheim og derefter i andre norske byer langs kysten i løbet af 2021.

Vil du have flere idéer til, hvad du kan se og lave i Norge? Få insidertips til en lang weekend i de største byer, bestil en skræddersyet tur med Up Norway og find dit næste sted at sove blandt disse unikke overnatningssteder.

Norge er mere end natur

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Store kunstoplevelser venter

Filtrer din søgning og find gode kunstoplevelser over hele landet.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen