Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Romsdalseggen Romsdalseggen Romsdalseggen
Romsdalseggen Romsdalseggen
Credits
Romsdalseggen.
Photo: Visitnorway

Vandring til Romsdalseggen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Forbered dig selv på smukke udsigter

I Norge er turen til toppen af Romsdalseggen kendt som en af de smukkeste og lettest tilgængelige vandreture i landet.

Fjorde, fjelde og vandfald i alle retninger – på vandringen gennem højdedraget Romsdalseggen får du en udsigt, som vil tage pusten fra selv den mest erfarne vandrer.

Fra toppen kan du se til Åndalsnes, Trollveggen-klippen og Trolltinderne. Ja, faktisk kan du se hele vejen til Molde og havet mod vest. Langt nede snor Rauma-elven sig gennem dalen, og du kan få et glimt af toget på Rauma-jernbanen.

Vandreturen er cirka ti kilometer lang og tager fem til syv timer. Der er tre vandreruter: nem, medium og ekstrem sværhedsgrad, der kræver fjeldguide. Tag en bus fra Åndalsnes til startpunktet i Vengedalen om morgenen. 

Sæson

Juli-september

Om dette område
Nordvest

I regionen med Atlanterhavsvejen og Trollstigen i den nordvestlige del af Fjord Norge finder du et fjeldområde med storslåede tinder og bjergtagende udsigter. Ud over højdedraget Romsdalseggen i Åndalsnes kan du prøve fjordruten lige nord for Kristiansund, besøge det smukke Innerdalen eller udforske Trollheimen.

Læs mere om vandring i Nordvest


Andre vandreture i nærheden af Romsdalseggen

Vandreferie i Trollheimen - troldenes hjem

Tag med på en tre- eller fire-dages vandretur på skønne stier forbi smukke dale, fjeldsøer og fjeldtoppe.

Trollheimen ("troldenes hjem") er et område med mange fjelde, der ligger mellem Trøndelag og Nordmøre, som har været beboet af mennesker siden Stenalderen. Området har stadig en livlig landlig kultur med græsning, landbrug, kvægvogtning, jagt og fiskeri. Trollheimen ligger i to klimazoner med særlige geologiske forhold og byder på en mangfoldighed af landskaber, planter og dyr.

Dette er en vandretur af moderat/udfordrende sværhedsgrad, hvor du vandrer i tre hele dage (6-8 timer om dagen). Turen kan forlænges med en ekstra dag, så du kan bestige Innerdalstårnet den efterfølgende dag.


Bestigning af Innerdalstårnet

Bestig det klassiske Innerdalstårnet i en højde af 1.452 meter over havets overflade. Innerdalen er en af de mest billedskønne dale i Norge, og fjeldet, der er kendt som Innerdalstårnet, er uden tvivl en juvel i kronen.

Vi mødes på parkeringspladsen i Nerdalen og vandrer langsomt til landstedet Renndølssetra (ca. en times vandring). Alternativt kan vi mødes i Renndølssetra eller Innerdalshytta. Derfra vandrer vi til søen Giklingvatnet, før vi påbegynder bestigningen til fjeldtoppen. Der skal træffes visse foranstaltninger på turen, som varer 8-10 timer, men du behøver ikke at have klatreerfaring.

Pris fra NOK 1.500 pr. person inklusiv en lokal, certificeret fjeldguide og klatre-/sikkerhedsudstyr. Der skal være fra minimum tre til maksimum seks personer pr. guide.


Vandring nær Romsdalseggen
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Hike the Romsdalseggen ridge
Trollheimen is one of the most famous hiking areas in Norway, it is surrounded by high mountains in a lush nature with lakes in a great variation.… Read more
Hiking in Trollheimen - Home of the Trolls
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Click to activate
Select
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  • Med bus

   Med bus

   Mellem den 1. juli og den 30. september er der en daglig busservice fra busterminalen i Åndalsnes til Vengedalen, hvor ruten starter.

  • Med fly

   Med fly

   Den nærmeste lufthavn er i Molde, cirka 60 kilometer fra Åndalsnes.  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages