Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Visitnorway

Vandring til Romsdalseggen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Forbered dig selv på smukke udsigter

I Norge er turen til toppen af Romsdalseggen kendt som en af de smukkeste og lettest tilgængelige vandreture i landet.

Fjorde, fjelde og vandfald i alle retninger – på vandringen gennem højdedraget Romsdalseggen får du en udsigt, som vil tage pusten fra selv den mest erfarne vandrer.

Fra toppen kan du se til Åndalsnes, Trollveggen-klippen og Trolltinderne. Ja, faktisk kan du se hele vejen til Molde og havet mod vest. Langt nede snor Rauma-elven sig gennem dalen, og du kan få et glimt af toget på Rauma-jernbanen.

Vandreturen er cirka ti kilometer lang og tager fem til syv timer. Der er tre vandreruter: nem, medium og ekstrem sværhedsgrad, der kræver fjeldguide. Tag en bus fra Åndalsnes til startpunktet i Vengedalen om morgenen. 

Sæson

Vandresæsonen går fra juli til september.

Om Nordvest

I regionen med Atlanterhavsvejen og Trollstigen i den nordvestlige del af Fjord Norge finder du et fjeldområde med storslåede tinder og bjergtagende udsigter. Ud over højdedraget Romsdalseggen i Åndalsnes kan du prøve fjordruten lige nord for Kristiansund, besøge det smukke Innerdalen eller udforske Trollheimen.

Læs mere om vandring i Nordvest.

Andre vandretilbud nær Romsdalseggen

Bestig den vestlige fjeldside på Romsdalsstigen Via ferrata

Giv dig selv en udfordring og bestig Vestveggen på Romsdalsstigen Via ferrata. Det er en brat fjeldside med åbne partier, der giver et gedigent adrenalinkick. Den fem til seks timer lange tur til toppen af fjeldet Nesaksla byder på enestående fotomuligheder, pragtfulde udsigter over Romsdalsfjellene og ikke mindst glæden ved at udrette noget særligt.

Vestveggen har sværhedsgrad D i UIAA-graderingssystemet. Det vil sige, at du skal være i god form og i stand til at begå dig i stejlt terræn. Norsk Tindesenter anbefaler, at du tager turen sammen med en erfaren Via ferrata-guide.

Pris fra NOK 1.490

Storslået panorama fra udsigtspunktet Rampestreken

Rampestreken ligger kun 550 meter over havet, men udsigten derfra viser tydeligt, at selv en kort vandretur sagtens kan tage vejret fra dig – både i bogstavelig og overført forstand. Fra denne udsigtsplatform har du den smukke Romsdalen og Romsdalsfjellene, elven Rauma og Isfjorden samt byen Åndalsnes bredt ud for dine fødder. Og hvis du vil have udsigt hele vejen rundt, skal du bare gå 20 minutter længere op til fjeldtoppen – det er indsatsen værd!

Denne vandretur på omtrent en time er stejl, men kan klares af de fleste. Ruten er anlagt af sherpaer fra Nepal og omfatter håndlister og stentrapper på udsatte steder. Stien er tydeligt afmærket hele vejen til toppen, og allerede efter et kvarters gang får du de første indtryk af den utroligt flotte udsigt.

Læs mere om vandreturen til Rampestreken

Vandreferie i Trollheimen - troldenes hjem

Tag med på en tre- eller fire-dages vandretur på skønne stier forbi smukke dale, fjeldsøer og fjeldtoppe.

Trollheimen ("troldenes hjem") er et område med mange fjelde, der ligger mellem Trøndelag og Nordmøre, som har været beboet af mennesker siden Stenalderen. Området har stadig en livlig landlig kultur med græsning, landbrug, kvægvogtning, jagt og fiskeri. Trollheimen ligger i to klimazoner med særlige geologiske forhold og byder på en mangfoldighed af landskaber, planter og dyr.

Dette er en vandretur af moderat/udfordrende sværhedsgrad, hvor du vandrer i tre hele dage (6-8 timer om dagen). Turen kan forlænges med en ekstra dag, så du kan bestige Innerdalstårnet den efterfølgende dag.

Bestig Innerdalstårnet

Bestig det klassiske Innerdalstårnet i en højde af 1.452 meter over havets overflade. Innerdalen er en af de mest billedskønne dale i Norge, og fjeldet, der er kendt som Innerdalstårnet, er uden tvivl en juvel i kronen.

Vi mødes på parkeringspladsen i Nerdalen og vandrer langsomt til landstedet Renndølssetra (ca. en times vandring). Alternativt kan vi mødes i Renndølssetra eller Innerdalshytta. Derfra vandrer vi til søen Giklingvatnet, før vi påbegynder bestigningen til fjeldtoppen. Der skal træffes visse foranstaltninger på turen, som varer 8-10 timer, men du behøver ikke at have klatreerfaring.

Pris fra NOK 1.500 pr. person inklusiv en lokal, certificeret fjeldguide og klatre-/sikkerhedsudstyr. Der skal være fra minimum tre til maksimum seks personer pr. guide.

Find vej

Her kan du se hvor vandrestierne befinder sig.

Vandring nær Romsdalseggen
Velkommen til Norges vakreste fottur sommeren 2018! Turen over Romsdalseggen finner du midt i Norges flotteste fjellverden! Oppe på eggen har… Read more
Romsdalseggen
Innerdalen er av mange kalt Norges vakreste fjelldal. Som en katedral ligger dalen med det 1.394 meter høge Innerdalstårnet som et naturskapt spir. I… Read more
Guidet vandring i Trollheimen
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Vestveggen er en skikkelig utfordring. Dette er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og… Read more
Romsdalsstigen Via Ferrata Vestveggen (5-6 timer)
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Sådan kommer du hertil

  • Romsdalseggen hiking bus

   Med bus

   Mellem den 1. juli og den 30. september er der en daglig busservice fra busterminalen i Åndalsnes til Vengedalen, hvor ruten starter.

  • Romsdalseggen hiking train

   Med tog

   Der er daglig togforbindelse fra Oslo (5,5 timer) og Trondheim (4,5 timer) til Åndalsnes. Se køreplaner og bestil billetter på NSB's hjemmeside.

  • Romsdalseggen hiking plane

   Med fly

   Den nærmeste lufthavn er i Molde, cirka 60 kilometer fra Åndalsnes.

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen