Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Vrådal Vrådal
Credits
Vrådal.
Photo: Telemarksvegen/Peder Austrud
Campaign
Partner

Ét rejsemål, tusind muligheder

Sejl en tur på Telemarkskanalen, tag på vandretur på Hardangervidda eller slap af på sandstrandene ved kysten. Kontrastfyldte Telemark har det hele, og det i overflod. Og så er det utroligt let at komme hertil fra Danmark - bare hop på en færge, drik en kop kaffe, og nyd indsejlingen til det nærmeste Norge.

Aktiv ferie i skøn natur

I Telemark er det oplagt at kombinere naturen med friske aktiviteter hvad enten det er med vandrestøvler på, med fiskestangen i hånden eller på cykelsadlen. Tag for eksempel til Vrådal, der ligger smukt ved søen Nisser, omkranset af skov og fjeld. Her kan hele familien prøve kanopadling eller bådture på vandet, eller drage på fodtur i skoven og på fjeldet. Sandstrande og udeservering fuldender den afslappede sommerstemning. Veteranbåden M/S Fram sejler i rutefart på Nisser.

Rjukan er en smeltedigel af af aktiviteter og attraktioner. Bestig Telemarks højeste fjeld, Gaustatoppen, hvorfra du i klart vejr kan se en sjettedel af Norge. Du kan også kombinere natur og ægte industri- og krigshistorie på en guidet vandretur "i sabotørenes fotspor" til Norsk Industriarbeidermuseum.

Krossobanen bringer dig hele vejen op til Hardangervidda, Nordeuropas største fjeldplateau - her er der langstrakte vidder med gode fiskemuligheder og afmærkede stier til cykling og vandring i fjeldene. Lær mere om de vilde rener på Hardangervidda Nasjonalparksenter.

Visit Telemark: Thousand opportunities

Tusind muligheder i Telemark

Solrige kystoplevelser

Beskyttet mod Skagerrak af utallige skærgårde og småøer ligger Telemarkskysten - og her kan der bades, eller du kan følge en af de markerede stier til fods eller på cykel. De charmerende kystbyer summer af liv hele sommeren igennem, med levende havnemiljøer og masser af mennesker. Prøv også øhop med en af færgerne.

Kystbyerne Brevik og Langesund byder på charmerende skærgård og småbyidyl med karakteristiske træhusbebyggelser - hele Grenlands-området er et glimrende rejsemål for de sommergæster, der sætter pris på hav og sol. Du kan også koble af med et besøg på Henrik Ibsens barndomshjem i Skien eller på det helt nye interaktive porcelænsmuseum i Porsgrunn.

Ved du, hvor stor en betydning Industriarven Rjukan/Notodden har haft for hele Norge? Hele området, med naturen som grundlag for energiproduktion, fabrikker, industribyer og transportveje, er nu optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
Oplev verdensarven i din sommerferie

Video Thumbnail - youtube - Visit Telemark - Tusen muligheter i sommer

Få pusten på en Telemark Miniferie

Få så meget som muligt ud af din vandreferie ved at kombinere den med andre aktiviteter. En Telemark Miniferie gør det muligt at vælge én hovedaktivitet og én ekstra aktivitet ud fra en række valgmuligheder: et besøg i den lokale klatrepark, en bådtur på Telemarkskanalen, et besøg i Bø Sommarland eller en tur på wakeboard.

Tilbuddet inkluderer to overnatninger på hotel efter eget valg til en overkommelig pris. Det anbefales at reservere så tidligt som muligt.

Pris fra NOK 1.250 pr. voksen og NOK 625 pr. barn i dobbeltværelse.

Læs mere og bestil

Tilbuddet gælder fra den 20. maj til den 16. September 2016, eller indenfor de enkelte attraktioners åbningstider.

Gaustatoppen

Vandretur til Gaustatoppen, Syd-Norges højeste fjeld

På en klar dag kan du se en sjettedel af Norge fra Gaustatoppen (1.883 meter over havets overflade).

Turen tager cirka to timer. Alternativt kan du tage Gaustabanen, en kabelbane inde i fjeldet der bringer passagerer op til udsigtsplatformen på toppen.

Der overnattes på Gaustablikk Høyfjellshotell, smukt beliggende 960 meter over havets overflade med udsigt til Gaustatoppen.

Pris fra NOK 3.699 for to voksne og to børn inklusiv morgenmad og billet til Gaustatoppen.

Læs mere og bestil

Cycling in coastal Langesund

Følg kyststien i Bamble

Udforsk de gamle stier der benyttes af beboerne langs kysten. Der kan vælges mellem seks ruter langs den 62 kilometer lange sti, der starter ved biblioteket i Stathelle og slutter ved Fossing i Kragerø.

Ruten fører dig forbi Gamle Stathelle og Langesund med de karakteristiske gamle træhuse, igennem let skovterræn og strækninger med klipper, løvskov, skønne strande og til et gammelt fort - blandt andet. Terrænet er familievenligt, selvom nogle dele er ret stejle.

Pris fra NOK 665 pr. person i et dobbeltværelse på Quality Hotel Skjærgården, Langesund, inklusiv morgenmad og adgang til vandland.

Læs mere og bestil

Hiking, Vrådal

Smukke Vrådal

Vrådal er et flot vandreområde med 80 kilometer afmærkede stier. Hægefjell, som strækker sig mod Nissedal kan anbefales hvis du er til lidt længere vandreture.

Venelifjell er specielt velegnet til børnefamilier med lavvo, bålplads og varierede stier. Der er dejlige badestrande langs søen Nisser.

Overnat på Quality Straand Hotel & Resort.

Pris: fra NOK 645 pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Læs mere og bestil

Områdets store attraktion er dog Telemarkskanalen, en 105 kilometer lang slusekanal, der stod færdig for over 100 år siden. De 18 slusekamre løfter dig fra 0 til 72 meter over havoverfladen på turen fra Skien til Dalen, undervejs passerende kulturhistorie og naturlandskaber af højeste karat.

Telemarkskanalen

Dagstur for syvsovere

Vil du nyde aftenhyggen så længe som muligt og sove længe om morgenen, er dette kanalturen for dig. Efter en kort bustur fra Skien til Lunde kan du nyde Telemarkskanalen på færden ned igennem sluser og over åben vand.

Afgang fra Skien kl. 12.00. Retur med bus til Skien kl. 17.30. Du kan købe mad og drikke i restauranten om bord.

Pris: NOK 760 pr. voksen (børn 0-4 år gratis, børn 4-15 år NOK 165).

Læs mere og bestil

Du kan opleve den storslåede natur og se de spektakulære sluseanlæg fra nærmeste hold - enten om bord en af de traditionelle og elegante kanalbåde, i dit eget tempo fra din egen båd, eller med sved på panden fra den lejede kajak. Det er også muligt at cykle langs store dele af Telemarkskanalen.

Telemarkskanalen

Tag cyklen med på kanalen

En cykeltur langs Telemarkskanalen du sent vil glemme. Pakken inkluderer bådtur fra Ulefoss til Fjågesund inkl. cykeltransport, overnatning i hytte på Kilen Feriesenter inkl. sovepose og slutrengøring.

Pris: NOK 1.123 pr. person

Læs mere og bestil

Tilbuddet gælder mellem den 20. maj og den 17. september 2016.

 

Sådan kommer du lettest til Telemark

Telemark har gode transportforbindelser til udlandet og resten af Norge. Fjord Line sejler fra Hirtshals til Langesund i Telemark, mens Color Line sejler til de nærliggende byer Larvik (fra Hirtshals) og Sandefjord (fra Strömstad).

Du kan også flyve fra København til Sandefjord Lufthavn Torp med Widerøe. Køreturen fra Oslo til regionen tager cirka halvanden time.

Yderligere inspiration