Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mother and son relaxing at pier in Ny-Hellesund Mother and son relaxing at pier in Ny-Hellesund
Credits
Ny-Hellesund.
Photo: Anders Martinsen, Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Børnenes ferieparadis

Det sydlige Norge - eller Sørlandet, som de lokale siger - har længe været nordmændenes foretrukne sommerdestination, men er stadig noget uopdaget for det danske feriefolk. Når du først har været her er der dog gode muligheder for, at du vil tilbage igen næste år. Og næste år. Og...

Syd Norge - der er nok at give sig til

Især børnene bliver forkælet - her er zoologiske haver og badelande, børnevenlige sandstrande og familievenlige campingpladser, spændende museer samt tusindvis af sjove ting at foretage sig både til lands of til vands, hele sommeren igennem.

Evje er centrum for adrenalinfyldte oplevelser i Sørlandet. Prøv rafting, klatring, kajak eller go-kart i flotte omgivelser, bare en times kørsel fra kysten. Eller kør en tur med et gammelt damplokomotiv på Setesdalsbanen, besøg en mineralpark, tag på fisketur eller vandring i fjeldene. Har du nogensinde været på elgsafari?

Kristiansand - børnenes by

Kristiansand er erklæret som børnenes by, fordi der er så mange spændende og sjove ting at lave for hele familien. Her finder du for eksempel det sydlige Norges mest besøgte attraktion, Dyreparken, med Torbjørn Egners elskede figurer, samt badelandet Aquarama, hvor der er plask og sprøjt for alle pengene.

Alt dette - og meget mere - blot en kort sejltur fra toppen af Danmark.

Barnas By Kristiansand

Kristiansand, børnenes by

Mød Karius og Baktus, Klatremus og alle de andre i Dyreparken i Kristiansand

Besøg Norges mest populære dyrehave og forlystelsespark, blot 11 kilometer øst for Kristiansand.

Det bliver en uforglemmelig oplevelse for hele familien med 148 forskellige dyrearter, sjove aktiviteter og fascinerende underholdning. Mød blandt andet Karius og Baktus, Politimester Bastian i Kardemomme By og Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven, alle fra historierne skrevet af Torbjørn Egner. 

Besøg også vandparken ”Badelandet” med talrige indendørs og udendørs rutsjebaner og svømmebassiner. Du kan bo i parken i Kardemomme By eller på Kaptajn Sabeltands pirat hotel Abra Havn, hvor du kan leve som en rigtig pirat.

Rolling barrels in Abra Havn

Abra Havn Sørøverlandsby

Få en overnatningsoplevelse du aldrig glemmer. I sørøverlandsbyen Abra Havn ved Dyreparken vil du aldrig være en helt almindelig gæst. Her kan du bo i selveste Kaptajn Sabeltands hus - hvis han da ikke selv bruger den, naturligvis. De 171 sørøverlejligheder ligger i gåafstand fra Dyreparken.

Læs mere om Abra Havn

Kristiansand

Kardemomme by

Lej et hus i Kardemomme by, midt i Dyreparken. Her bor du midt i eventyret. Vælg mellem 5-, 7- eller 12-mands huse. Alle huse har soverum, bad og toilet, stue med TV, minikøkken med køleskab, kogeplader, kaffemaskine, service, potter og pander. Om aftenen får i besøg af de tre røvere...

Læs mere om Kardemomme by

Mød Karius og Baktus, Politimester Bastian i Kardemomme By  og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

 

Natur og kultur - på én tur

Udforsk den norske Riviera i båd, med bil eller på cykel. Tag en færge ud i skærgården og udforsk de mange øde øer og afskærmede strande. Den norske sydkyst har været nordmændenes foretrukne feriemål i mange årtier - og det er ikke svært at se hvorfor. Der er et nærmest endeløst udvalg af aktiviteter under åben himmel, for eksempel:

Rafting med TrollAktiv

TrollAktiv familierafting

Familierafting er en spændende, men tryg tur for de allermindste. Før turen starter møder du guiden, der giver en grundig sikkerhedsinstruktion. Og så er I ellers klar til at tage den sjove tur ned ad den smukke Syrtveitsfossen. Turen tager mellem 2 og 3 timer. Dagligt i juli og august.

Læs mere om TrollAktiv

Elgtun

I nærkontakt med skovens konge på Elgtun

Ved Landeskogen i Bygland kan du klappe Olga, Orvar, Elvira og Frøya - fire søde elge. Elgene bor i naturlige omgivelser med adgang til masser af vand - og fred og ro, hvis de ønsker det. Elgene fodres klokken 10, 14 og 17 hver dag. Der er åbnet mellem 1. juni og 20. september 2016.

Læs mere om Elgtun

Couple climbing at climbing park Klatreskogen

Sjov i Klatreskogen

Klatreskogen ved Mineralparken i Evje er en spændende aktivitet for både børn og voksne. Her kan du klatre højt op i træerne, men i trygge former. Der er 18 baner for børn og 34 for voksne, samt fire 200 meter lange glidelinjer over vand.

Læs mere om Klatreskogen

Håheller Setesdal

Fjeldtur fra hytte til hytte

Gå fra hytte til hytte i hele Sørlandets unikke fjeldområde, Setesdalsheiene, og overnat på flere af DNT's fjeldhytter undervejs. Der er 250 kilometer afmærkede vandrestier for børnefamilier, pensionister og mere erfarne vandrere.

Læs mere om denne vandretur

 

 

Setesdalsbanen

Setesdalsbanen

Kullet gløder og det kogende vand bobler, når de gamle damplokomotivers fløjter tuder. Ærværdige stationsbygninger, stilfulde togvogne af teaktræ, hundrede år gamle lokomotiver i røg og damp - tag på en unik rejse gennem et lille stykke Norge på Setesdalsbanen.

Læs mere om Setesdalsbanen

Mineralparken

Mineralparken i Evje

Mineralparken byder på stenede aktiviteter for hele familien! Inde i fjeldet kan du se en usædvanlig stensamling. Det glitrer i flere af verdens smukkeste sten. Udenfor er der en række kreative og sjove aktiviteter i sten, og Stenbutikken bugner af smykker og skulpturer.

Læs mere om Mineralparken

 

Vandring

Kan du lide at vandre, er der gode muligheder i det sydlige Norge. Stierne langs kysten er smukke og lette at vandre på, og i fjeldområderne i Sirdal og Hovden er der masser af afmærkede vandrestier.

 

Cykling

Nordsøruten (den nationale cykelrute 1) følger kystlinjen. Den nationale cykelrute 3 fører dig fra kysten til de høje fjelde mellem Kristiansand og Hovden i Setesdal.

 

Rafting

Rafting i Syd Norges elve er en sikker og sjov vandsport for hele familien. TrollAktiv i Evje og Adventure Norway i Marnadal tilbyder både familierafting og mere udfordrende rafting.

 

I røg og damp

Kør en tur med et autentisk damplokomotiv på den 100 år gamle og 8 kilometer lange Setesdalsbane, der nu fungerer som museumsjernbane. Besøg også Kristiansand Kanonmuseum, hvor du kan se en af de største kanoner fra Anden Verdenskrig.

 

Festivaler

Som i resten af landet skorter det ikke på festivaler i Syd Norge. Er du til musik, lokal mad, gamle træbåde eller en god gammeldags byfest? Find en festival der passer dig.

 

Lindesnes Fyr

2.518 kilometer fra Nordkap blinker Lindesnes Fyr som tegn på, at Norges sydligste spids er nået. Her er et fyrmuseum, café og udmærkede vandrestier hvis du vil se nærmere på området.

Visit Lindesnes Lighthouse, the southernmost point in Southern Norway

Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr er Norges ældste fyrtårn (1656), og også det norske fastlands sydligste punkt - 2.518 kilometer fra Nordkap. Fyrtårnet er nu nationalt fyrmuseum, og har løbende en række udstillinger om fyrets historie og kystkulturen.

Læs mere om Lindesnes Fyr

Kanonmuseet at Tall Ships Races 2010 in Kristiansand

Kristiansand Kanonmuseum

Otte kilometer syd for Kristiansand ligger dette fæstningsanlæg fra Anden Verdenskrig, hvor du kan se verdens næststørste kanon: Kaliber 38 cm, med en rækkevidde halvvejs til Danmark. Der er en stor udstilling af militærmateriel i områdets bunkere.

Læs mere om Kristiansand Kanonmuseum

Nogle af Norges bedste campingpladser finder du i Syd Norge. På mange af landsdelens campingpladser er mange familier kommet generation efter generation - og de ser ingen grund til at ændre på denne tradition. De sydnorske campister trives så godt, at campingpladserne på Sørlandet gang på gang kåres til Norges bedste.

De største af campingpladserne har god kapacitet til at tage imod gæster hele sæsonen igennem, og fælles for dem alle er, at de har et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, uanset om du kommer med telt, autocamper, campingvogn eller hellere vil leje et værelse eller en hytte for natten.

Se en liste over campingpladser i det sydlige Norge

I 2010 hævdede Norges største avis, VG, at landets 3 bedste campingpladser befandt sig i denne region. I tillæg finder du hele 3 af de 4 fem-stjernede campingpladser i Norge her i området.

God service, masser af aktiviteter og uslåelig beliggenhed er stikordene for din næste campingferie i Syd Norge.

 

Fang din egen aftensmad

Denne del af Norge har i årevis været populær blandt norske lystfiskere. Det milde klima og den smukke natur gør det til et feriemål i særklasse, og feriecentrene og Skagerakkysten egner sig fint til dedikerede fiskere (alene eller i grupper) og til familier med børn.

Skærgården ligger beskyttet for havet, hvilket gør det muligt at fiske året rundt - den mest populære periode er dog fra starten af marts til slutningen af oktober. Du vil støde på mange forskellige fiskarter i havet, nogle af de mest almindelige er: torsk, sej, lubbe, sild, makrel, brosme, lange og kuller. Området har desuden adskillige gode lakseelve samt søer, hvor du kan fiske efter gedde og ørred.

Læs mere om fiskeri i det sydlige Norge

Sådan kommer du lettest til Sørlandet

Turen over Skagerrak, fra Hirtshals til Kristiansand, tager 3 timer og 30 minutter med Color Line (hele året), mens Fjord Lines lynhurtige katamaran kan gøre turen på bare 2 timer og 15 minutter (kun om sommeren).

Widerøe flyver direkte til Kristiansand fra København. Fra lufthavnen er der busforbindelse til mange af Syd Norges største byer.

Foretrækker du at køre selv, kan den seværdige tur langs kysten fra København til Kristiansand via Malmö, Göteborg og Oslo gøres på omkring 10-11 timer.

Yderligere inspiration