Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Kayaking in Lofoten Kayaking in Lofoten
Credits
Kayaking in Lofoten.
Photo: Kristin Folsland Olsen / www.nordnorge.com / Vestvågøy
Campaign
Partner

Dit livs eventyr

Så snart du passerer polarcirklen er du i midnatssolens rige. Her varer sommerdagene bare længere og længere, og der er masser af tid til at opleve alt det, Nord-Norge har at byde på.

Dage uden ende

Du glemmer alt om tid og sted, når du spiller golf midt om natten i strålende solskin, mens fjeldene, fjordene og kysten indbyder til en aktiv ferie uanset tidspunkt på dagen. Selve midnatssolen kan nydes overalt i regionen, fra hvert sted med nye farvetoner og nuancer - men altid fascinerende. Det mest populære sted at observere fænomenet er selvsagt på Nordkap, hvor mange sommerpostkort har fundet motiv igennem tiderne.  

Fra ø til ø i smuk kystlandskab

På Lofoten- og Vesterålen-øerne lidt længere mod syd er der også grobund for at tage mange spektakulære billeder. Tænk knaldrøde rorbuer, tørfisk og sneklædte fjeldtoppe - på Lofoten kan det ikke blive mere norsk. Her kan du også komme helt tæt på den uberørte arktiske natur via vandre-, cykel- eller fisketure. 

Tager du til Vesterålen kan du opleve havets giganter på en herlig hvalsafari, samt være heldig at se lundefugle, sæler og spækhuggere på samme tur. Det anbefales at have kameraet ved hånden hele tiden. Prøv også kystruten mellem Senja og Lyngsalpene i Troms - dele af denne strækning er national turistvej.

En anderledes måde at opleve skærgårdene og øhavet langs den nord-norske kyst er ved at hoppe fra ø til ø på cykel på Helgelandskysten. Med færge eller hurtigbåd er det nemt at udforske de mange øer - for eksempel idylliske Træna eller UNESCO-beskyttede Vega.

Tromsø

Hvalsafari ud for Tromsø

Rig på oplevelser

Hils på den imødekommende samiske urbefolkning og deres 100.000 rensdyr, lær mere om deres spændende historie, mytologi og helt specielle forhold til naturen. Hør deres særegne sprog, se det traditonelle håndværksarbejde og deltag i de samiske ritualer. Et besøg hos samerne i Nord-Norge vil blive hos dig for altid.

Fang en kongekrabbe, kør en seværdig tur på den 650 kilometer lange Kystriksveien, deltag i en af regionens mange og forskellige festivaler - eller tag endnu længere nordpå, til Svalbard, og få en anderledes eksotisk oplevelse på verdens nordligste rejsemål. Tag med på en raftingtur, prøv dykning eller fang din egen aftensmad.

I Nord-Norge er der nærmest ubegrænsede muligheder for at opleve.

Gode historier fra Nord-Norge

 

Gode tilbud

 

Sådan kommer du lettest til Nord- Norge

Det er nemt at komme til og rundt i Nord-Norge. Hurtigruten binder kystbyerne sammen på smukkeste vis, og der er adskillige fly-, bus- og sejlruter på kryds og tværs af regionen. Der er direkte fly fra Oslo, Bergen og Trondheim til 13 nord-norske destinationer.

Alternativt kan du tage på en uforglemmelig togrejse fra Oslo og helt op til Bodø.

Yderligere inspiration