Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Geirangerfjord Geirangerfjord
Credits
Geirangerfjord.
Photo: Per Eide/Visitnorway.com
Campaign
Partner

Smukt ud over alle grænser

Fjord Norge er et ubeskriveligt smukt rejsemål. Tag på sommerkrydstogt langs kysten eller i fjordene, på vandretur i de høje fjelde, eller slap af i den helt enestående natur. Du må opleve det på egen krop før du tror det.

Naturvidundere i hobetal

Denne forestilling man opleve: For tusinder af år siden skubbedes gigantiske isbjerge ned i havet og efterlod sig undervejs dybe dale. Da isen smeltede blev disse dale fyldt med vand - og fjordene var skabt. I dag kan selv nordmændende ikke få nok af den naturskønhed der fulgte med.

Dybblå fjorde, majestætiske fjelde, buldrende vandfald og enorme gletsjere - Fjord Norge har det hele og det i overflod. 

Det bedste af det hele er dog, hvor lettilgængelig al denne naturskønhed er.

Kystbyer som perler på en snor

Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Kristiansund og Molde har alle let adgang til hver deres enestående naturoplevelser, der helt sikkert er en dagsudflugt værd.

Ålesund er en smuk jugendstilby, som er det perfekte udgangspunkt til både Geirangerfjorden og mange spændende udendørsaktiviteter. Haugesund er en charmerende festivalby, hvor man kan opleve vikinghistorien. Oplev den charmerende blanding af tradition og modernitet, der her går hånd i hånd.

Eventyr til lands, til vands - og i bil

Snør vandrestøvlerne og prøv kræfter med de afmærkede vandreruter til naturskabte udsigtspunkter såsom Preikestolen, Romsdalseggen eller Trolltunga. Deltag på en guidet vandretur på en af regionens elleve gletsjere, eller tag det roligere på en gåtur gennem den grønne og frodige Aurlandsdal.

Du kan også opleve hele naturforestillingen fra søsiden på et mindeværdigt cruise. Nogle af verdens længste og mest spektaulære fjorde, herunder den UNESCO-beskyttede Nærøyfjord, ligger i denne del af Norge, og på et fjordkrydstogt kommer du helt tæt på disse vidundere.

Kører du hertil i egen bil bør du ikke snyde dig selv for en køretur på én eller flere af Fjord Norges ti nationale turistveje. Kør for eksempel på den aldeles kystnære Atlanterhavsvej - det tætteste man kommer på en bilrejse ude på havet.

Hiking The Troll's Tongue

Vandretur til Trolltunga

Den letteste vej til Fjord Norge

 

Historier fra Fjord Norge

Vælg din foretrukne aktivitet

Rejsemål i Fjord Norge

Udvalgte rejsemål i Fjord Norge

Click to activate

Planlæg turen

Se en film fra Fjord Norge

Yderligere inspiration