There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Smagen af fjeld, mark og hav er også smagen af Trøndelag. Er din mave eventyrlysten kan du prise dig lykkelig over, at det er de samme lokale råvarer der bruges i de overraskende og nyskabende retter på gourmetrestauranterne.
Original engelsk tekst: Morten Andre Samdal
"Denne lille blæksprutte var faktisk bare brugt som madding, men vi synes at den egner sig godt som en ingrediens. Den har en lidt sødlig smag af skaldyr," siger Mette Beate Evensen, kok på den nye restaurant Røst Teaterbistro i Trondheim.
Dybt koncentreret fremtryller hun en forret af sepiablæksprutte fra køkkenet på det traditionelle Trøndelag Teater, et af Nordeuropas ældste teatre.
Sepiablæksprutten kan blive cirka en meter lang, og den lever ikke særlig lang tid. Den lokale fiskehandler i Trondheim fanger af og til nogle af dem, og Evensen er altid en glad aftager.
"Det er udfordrende, for den er lidt sej. Det er vigtigt, at den bliver tilberedt korrekt. Vi skærer hovedet i strimler, som vi så steger. Armene putter vi en gryde, der altid er 65 grader varm, for en dag. Fra blækket laver vi pasta."
Med hensyn til madkulturen i Trøndelag er der travlt i disse dage. Trondheim fik for nyligt sin første madhal, Mathallen, hvor over 160 lokale fødevareproducenter har stande, og Bondens Marked, der er åben hver lørdag, tiltrækker hundredtusinder af besøgende til byens centrum hvert år. For ikke at glemme Michelin-restauranterne Credo og Fagn.
"Der er en fin optimisme i branchen lige nu. Vi hjælper hinanden på kryds og tværs, og hele byen drager nytte af at der sker så mange ting," forklarer Evensen.
På det seneste har eksklusive restauranter såsom Nordøst, Folk og Fe samt Nyfiken fået meget positive anmeldelser. Den nye nordiske madkultur har fået international anerkendelse.
Evensen har arbejdet på Michelinrestauranterne Maaemo og Ylajali i Oslo. Nu bruger hun en del tid på sin restaurants egen gård, lige uden for Trondheim.
"Når man bruger hele sommeren på at luge ukrudt på sine knæ får man mere respekt for råvarerne. Grøntsagerne smager helt anderledes hvis de lige er hevet op af jorden, i stedet for måske at have ligget i en grønthandel i ugevis."
"Grøntsagerne smager helt anderledes hvis de lige er hevet op af jorden."
I hovedbyen Trondheim finder du mange spændende attraktioner, blandt andet domkirken Nidarosdomen. Men takket være Trøndelags beliggenhed i centrum af Norge byder regionen også på syv nationalparker, fjeldkæden Dovrefjell, som er en af de største i landet, samt et helt område med fokus på den lokale madkultur.
Det er ikke kun i byen, at de lokale madoplevelser har oplevet et opsving i den senere tid. På Inderøy-halvøen i Trondheimsfjorden er der lange traditioner for at servere hjemmedyrkede madvarer. Langs Den Gyldne Omvej kan du finde bryggerier, slagtere, fiskehandlere, ostemagere og idylliske spisesteder blot få minutters kørsel imellem hverandre. Om sommeren kan du leje en cykel og cykle mellem mere end 20 forskellige steder, der alle leverer råvarer af højeste kvalitet.
Stop for eksempel op ved Gangstad Gård, en smuk gård med stolte traditioner, der går over 100 år tilbage i tiden. De besøgende bydes velkommen af et autentisk gårdmiljø, hvor alting er som i gamle dage – stort set. Her kan du se landmændene fremstille alt fra ost til is per håndkraft.
"Vi lader alle gå direkte ind i vores dagligdag. Alle husene på gården er åbne for offentligheden. Min bedstefar byggede gården i begyndelsen af det forrige århundrede, og mange af redskaberne på gården er fra den tid," siger gårdejeren Astrid Aasen.
Gårdens oste har vundet flere priser. Osten vendes tre gange dagligt, per håndkraft, før de senere behandles én for én og pakkes manuelt. I 1998 var gården den første til at få tilladelse til at fremstille ost på denne måde.
Udover at have fuldt styr på at frembringe velsmagende oste laver Gangstad også is – i 15 forskellige, og ganske opfindsomme, smagsvarianter.
Der er naturligvis de klassiske vanilje-, jordbær- og chokoladevarianter, men også smage som akvavit og lakrids – og så har de deres helt egen specielle opskrift på is, der smager af fyrretræ og tyttebær. "Det smager virkeligt af skoven! Alt laves af mælk fra køer, der græsser i nærheden af gården," siger Aasen.
Isen har også fået international anerkendelse, og det kan købes i udvalgte butikker i Trøndelag og om bord Hurtigruten, der sejler tusindvis af passagerer op og ned ad Norges lange og smukke kyst.
"Det smager virkeligt af skoven!"
Vælg blandt miljøvenlige aktiviteter og lokale madoplevelser langs Den Gyldne Omvej, et alternativ til hovedvej E6 i Trøndelag.
Røros, en gammel mineby i det sydlige Trøndelag, er en vigtig del af den norske kulturarv. Byen er en af Europas ældste byer bygget af træ, og er sammen med kobberminerne i området optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I dag er byen dog lige så kendt for sin spændende madkultur: Byen er også på dette område førende i Norge, med lokale madretter af lokale råvarer af højeste kvalitet.
Røros' karakteristiske golde landskab og temperaturudsving giver lokale produkter med en rig og ren smag af fjeld, vidde, skov og sø.
Mere end 30 lokale producenter har slået sig sammen under navnet Rørosmat – blandt andet med øl fra Atna, eksklusive oste fra Galåvolden gård, friskbagt brød fra Kalsa Gårdsbakeri eller lækre mejeriprodukter.
Destinasjon Røros har uddannet 25 lokale madguider, der kan tage dig med på madsafari i området. Der er tre forskellige ruter, hver med tre stop ved de lokale spisesteder og fødevareproducenter. Disse safarier har været meget populære, og de bliver konstant forbedret.
Sommeren 2020 har vi åpent alle dager f.o.m 22 juni mellom 10-23. Del en god historie og et godt…
Go to: Kaffestuggu - der historier skapesSommeren 2020 har vi åpent alle dager f.o.m 22 juni mellom 10-23. Del en god historie og et godt…
Skanckebua er et innholdsrikt utested med sjel og atmosfære, beliggende midt i kjerkgata i Røros…
Go to: Skanckebua Bar & RestaurantSkanckebua er et innholdsrikt utested med sjel og atmosfære, beliggende midt i kjerkgata i Røros…
Gjetbergsvollen er dessverre stengt ut 2020. Gjetbergsvollen er en restauranten på…
Go to: Gjetbergsvollen servering av tradisjonskostGjetbergsvollen er dessverre stengt ut 2020. Gjetbergsvollen er en restauranten på…
Brasseriet har vi skapt for å gi deg sjansen til å smake det beste vi har i en rolig…
Go to: Brasseriet - Røros HotellBrasseriet har vi skapt for å gi deg sjansen til å smake det beste vi har i en rolig…
Røros beste Nattklubb med stort dansegulv og DJ «hver lørdag» En intim, moderne og…
Go to: Nilsenhjørnet NattklubbRøros beste Nattklubb med stort dansegulv og DJ «hver lørdag» En intim, moderne og…
Ved siden av restauranten Peder Hiort Mathus, finner du den engelske puben, Hiort Puben. Oppkalt etter…
Go to: Hiort PubenVed siden av restauranten Peder Hiort Mathus, finner du den engelske puben, Hiort Puben. Oppkalt etter…
Bergstadens Restaurant finner du på Bergstadens Hotel. Hotellets restaurant serverer både frokost,…
Go to: Bergstadens RestaurantBergstadens Restaurant finner du på Bergstadens Hotel. Hotellets restaurant serverer både frokost,…
I vår hovedrestaurant, Bergrosa, er det hver dag dekket til frokost, lunsj og middag. Det som ikke…
Go to: Bergrosa Restaurant - Røros HotellI vår hovedrestaurant, Bergrosa, er det hver dag dekket til frokost, lunsj og middag. Det som ikke…
High class à la carte restaurant offering freshly prepared food from the Røros region. Gastropub from 11.30…
Go to: Vertshuset Røros RestaurantHigh class à la carte restaurant offering freshly prepared food from the Røros region. Gastropub from 11.30…
På Galåvolden Gård tar vi imot grupper for servering og omvisning. Vi serverer lunsj av egenproduserte varer,…
Go to: Gammelhønseriet på Galåvolden GårdPå Galåvolden Gård tar vi imot grupper for servering og omvisning. Vi serverer lunsj av egenproduserte varer,…
Pleasant summer cafe with the sale of food based on local ingredients. Open every day in summer, partly…
Go to: Bunåva KaféPleasant summer cafe with the sale of food based on local ingredients. Open every day in summer, partly…
Peder Hiort Mathus finner du på Bergstadens Hotel. A la carte restauranten Hiort`n byr på intim…
Go to: Peder Hiort MathusPeder Hiort Mathus finner du på Bergstadens Hotel. A la carte restauranten Hiort`n byr på intim…
Velkommen til Røros Hotells egen lobbybar. Har kan du sitte ned og slappe av med god mat i rolige…
Go to: Lobbybar- Røros HotellVelkommen til Røros Hotells egen lobbybar. Har kan du sitte ned og slappe av med god mat i rolige…
Gastropub lokalisert på Vertshuset Røros. Serviceinnstilte ølkelnere og et stort utvalgt…
Go to: Berkel og BarGastropub lokalisert på Vertshuset Røros. Serviceinnstilte ølkelnere og et stort utvalgt…
Velkommen til årets høydepunkt, Norges beste julebord på Røros Hotell. Julebord er…
Go to: Julebord - Røros HotellVelkommen til årets høydepunkt, Norges beste julebord på Røros Hotell. Julebord er…
I gangavstand til Røros sentrum ligger Rørosrein AS, en sør-samisk bedrift som foredler…
Go to: Koia til RørosreinI gangavstand til Røros sentrum ligger Rørosrein AS, en sør-samisk bedrift som foredler…
Hotellets lobbybar. Meget trivelig og behagelig atmosfære. Stort utvalg av cognac og whiskysorter. Prøv en av…
Go to: Nilsenhjørnet Bar&MøteplassHotellets lobbybar. Meget trivelig og behagelig atmosfære. Stort utvalg av cognac og whiskysorter. Prøv en av…
Ljøsnåvollen er ei gammel seter fra slutten av 1600-tallet, som fremdeles drives på den…
Go to: Ljøsnåvollen Seter - ServeringLjøsnåvollen er ei gammel seter fra slutten av 1600-tallet, som fremdeles drives på den…
Barny Dansebar finner du på Bergstadens Hotel. Danserestaurant hvor det ofte spilles opp til dans. Meget…
Go to: Barny DansebarBarny Dansebar finner du på Bergstadens Hotel. Danserestaurant hvor det ofte spilles opp til dans. Meget…
Elgsjømoen seter ligger idyllisk til ved Elgsjøen i Hessdalen. Setra har aktiv drift med…
Go to: Elgsjømoen SeterElgsjømoen seter ligger idyllisk til ved Elgsjøen i Hessdalen. Setra har aktiv drift med…
Sommeren 2020. Stengt. Mulig åpner i løpet av juli/ august. Alt etter øvrige…
Go to: Fjellkirka på RørosSommeren 2020. Stengt. Mulig åpner i løpet av juli/ august. Alt etter øvrige…
Caltexkaffeen har blitt et yndet stoppested for veifarende, lokalbefolkning og tilfeldige besøkende…
Go to: YX Tolga CaltexCaltexkaffeen har blitt et yndet stoppested for veifarende, lokalbefolkning og tilfeldige besøkende…
Det arrangeres jevnlig med konserter og andre aktiviteter høst, vinter og vår. Se…
Go to: Solheim Pensjonat og møtestedDet arrangeres jevnlig med konserter og andre aktiviteter høst, vinter og vår. Se…
Sommeren 2020 har vi åpent alle dager f.o.m 28 juni og 16 august kl 11-16. Mandag til…
Go to: Sommerkafe i "Såmmårstuggu" på Kalsa Gårdsbakeri.Sommeren 2020 har vi åpent alle dager f.o.m 28 juni og 16 august kl 11-16. Mandag til…
Vi har en bred meny og alle rettigheter. På menyen finnes blant annet pizza, kebab, a la Carte, fisk, salater,…
Go to: Trollkroa RestaurantVi har en bred meny og alle rettigheter. På menyen finnes blant annet pizza, kebab, a la Carte, fisk, salater,…
Torsvoll Gård nær Røros er én af Trøndelag-regionens tre producenter af hjortekød. Om sommeren løber cirka 150 hjorte frit rundt. I det øde og storslåede landskab kan du made de tamme hjorte med hånden.
"Det er en sjov oplevelse for 'bymenneskerne' at se disse smukke dyr helt tæt på. Vores gæster får også et indblik i gårdens historie, og hvordan vi fik den vilde idé at opdrætte hjorte her på Rørosvidda. Det kolde klima er selvfølgelig en reel udfordring," siger Helge Torsvoll, der driver gården sammen med konen Signe – udover deres normale fuldtidsjobs.
Hvad er det specielle ved hjortekød, spørger du måske. "Det anses for at være en delikatesse med adskillige sundhedsmæssige fordele. Det er fedtfattigt og kolesterolfattigt, med masser af jern og B-vitamin," siger Torsvoll.
På Vertshuset Røros, der faktisk er en restaurant, serveres førsteklasses hjortefilet fra Torsvoll. Men hvordan smager det så?
"Hjortekødet er som en blanding af elg og rensdyr. Det har en lidt sød smag, og er dejligt mørt. Hvis det tilberedes rigtigt, findes der ikke noget bedre."
Hjorteavleren forklarer, at Rørosmat er vigtig for de små fødevareproducenter, og selve grunden til, at regionen er så populær madmæssigt. "Det er blevet et anset varemærke, og vi kan se, at det også er ved at få international interesse. Nøglen til vores succes er, at vi står sammen og gør hinanden bedre."
Minebyen Røros i Trøndelag er et af Norges bæredygtige rejsemål, en af de ældste træbyer i Europa samt en del af UNESCOs verdensarv.
Arne Carlsen er den sidste minearbejder i den dybe og historiske Olavsmine i den UNESCO-beskyttede by Røros. "Det er et vanvittigt smukt sted at fundere over livet," siger den 57-årige vagtmester.
Så sandt som at grågåsen flyver mod nord hvert år, lige så sandt er det, at torsken gyden langs Namdalskysten. På samme måde har Trøndelags fiskere altid søgt mod det mystiske og nu forladte fiskerparadis i Sør-Gjæslingan.
Først grundlagt af en vikingekonge, siden kæmpet om i Norges mest berømte vikingeslag, og så accepteret som en hel religions hovedsæde. I Trøndelag er der historie hvor end du kigger hen.
Find restauranter i Trøndelag.
Hvis et land formet som Norge kan siges at have et centrum, må dette centrum være i Trøndelag. Her er både fjorde og fjelde, byer og landbrug, små lokalsamfund og vild ødemark. Hele regionen er faktisk som et Norge i miniatureformat.
Den pulserende by Trondheim byder på nogle af Trøndelag-regionens mest populære attraktioner, hyggelige butiksgader og et væld af restauranter og barer med lokale lækkerier på menukortet.
Nordmændene har droppet misundelsen over andre landes køkkener og er i stedet begyndt at glædes over egne specialiteter og madtraditioner.
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og - naturligvis - friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk. Sæt tænderne i både nye og traditionelle smage af Norge.
Tilbage til toppen