Skip to main content

Planlæg turen til Hitra, Frøya & Fosen

Livet langs kysten i Trøndelag er både spændende og afslappende. Besøg den berømte strandbar på Stokkøya, dyk ned i Trøndelags fantastiske verden under overfladen, og fang din egen aftensmad.

Fra øerne Hitra og Frøya i syd, via halvøen Fosen og videre til Roan og Bessaker i nord udgør tusindvis af øer et spændende og vildt kulturlandskab i det midterste Norge.

Området byder på fantastiske fiskemuligheder, både i havet og på land. Lej en båd og det nødvendige fiskegrej, overnat i en rorbu (traditionel fiskerhytte), og hyr en lokalkendt guide der ved, hvor de store fisk befinder sig. Atmosfæren er åben og inkluderende, og lokalbefolkningen viser dig gerne deres favoritsteder!

Fiskeri har altid spillet en hovedrolle for folkene på Trøndelagskysten, og i dag er der stadig mange fiskerlejer med karakter og unikke traditioner. Ærværdige Halten, yderst i Folten Naturreservat, var engang hele regionens vigtigste fiskerleje. I dag er det et populært rejsemål for turister, med smuk natur og en enestående historie.

Kom tæt på kystkulturen på Museet Kystens Arv i Rissa og Kystmuseet Sør-Trøndelag på Hitra. Du kan få minder for livet på en kombineret ørne-, fugle- og sælsafari i Froan Naturreservat. Du kan også deltage i en af de mange festivaler - eller simpelthen nyde stilheden og det smukke lys.

Det krystalklare vand med et mangefold af arter gør kysten ud for Trøndelag til et af de mest spændende steder for dykning i Europa - især for dykning efter muslinger.

Et stort udvalg af lokale madproducenter og mange spisesteder af høj kvalitet gør, at Trøndelag med rette kaldes en kulinarisk destination. Forkæl smagsløgene med et besøg til de små butikker, der sælger fisk, ost og andre kortrejste råvarer fra markerne og havet.

Åfjord med Stokkøya er en certificeret Bæredygtig Destination. Certificeringen betyder ikke, at destinationen er bæredygtig, men at den har forpligtet sig til at arbejde systematiske for at modvirke de negative følger af turisme og forstærke de positive.

Læs mere på Trøndelags officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Aktiviteter | Overnatning | Mad og drikke | Sådan kommer du hertil

Topaktiviteter

Udforsk kysten eller besøg et museum - der er masser at foretage sig!

Find flere attraktioner og aktiviteter

Mad og drikke

Alt godt fra havet, prisvindende oste og øl fra de lokale mikrobryggerier.

Overnatningsmuligheder

Fra cool strandhoteller til hyggelige rorbuer - få tag over hovedet.

Sådan kommer du til Hitra, Frøya & Fosen

Få detaljeret rejseinformation på Trøndelags officielle hjemmeside.
Planlæg turen til Hitra, Frøya & Fosen med Entur.

Rejs rundt i området

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Hitra, Frøya & Fosen tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du gerne vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider