Skip to main content

Insidertips langs Den Gyldne Omvej

Uanset om du er på udkig efter bæredygtige aktiviteter, spændende specialøl eller prisbelønnede oste, finder du det alt sammen langs Den Gyldne Omvej.

Tilbage i 1990'erne var landevejen over Inderøy blot en afstikker til hovedvej E6. I dag er Den Gyldne Omvej et stærkt varemærke, der omfatter mere end 20 dedikerede stoppesteder, hvoraf mange er certificerede som miljøvenlige.

Knut Øye Brandsås er født og opvokset her. For denne unge mand kommer miljøet altid i første række.

Her giver Knut dig en introduktion til nogle af de 'grønne' højdepunkter på Inderøy og langs med Den Gyldne Omvej.

1. Gå tur og se kunst under åben himmel

Muustrøparken Skulpturpark ligger i centrum af Straumen, den største by på Inderøy. Her kan du tage en afslappende spadseretur langs elven og nyde synet af blomsterne, den smukke bro Muusbrua og – ikke at forglemme – de fascinerende statuer og figurer.

Flere af skulpturerne er udført af Nils Aas, en af Norges mest anerkendte billedhuggere. I kort gåafstand fra parken kan du også opleve den bemærkelsesværdige kunstsamling på galleriet Nils Aas Kunstverksted.

2. Værelse med udsigt

Få en nat ud over det sædvanlige - book et ophold på Øyna Kulturlandskapshotell. På toppen af Inderøy ligger dette hotel med 18 værelser, perfekt integreret i landskabet, tilpasset sine naturlige omgivelser, med panoramaudsigt over Trondheimsfjorden, Fosenalpene og Den Gyldne Omvej.

3. Spis lokalt, mens du nyder udsigten

Mange steder langs Den Gyldne Omvej møder du duften af lækker, lokal mad fra nogle af Inderøys toprestauranter. På det lokale spisested Øyna serverer man store smagsoplevelser såvel som en billedskøn udsigt. Restauranten ligger nemlig på et udsigtspunkt, hvor du kan se ud over Inderøy og Trondheimsfjorden. På Øyna bliver maden lavet fra bunden med lokale råvarer og af folk, der har godt kendskab til egnsretter og madvarer fra området.

4. Inderøy rundt med pedalkraft

Lej en cykel og oplev Den Gyldne Omvej på to hjul. På den 32 kilometer lange rute rundt om Borgenfjorden kommer du forbi lokale gårde, kulturlandskaber og historiske bygninger, blandt andet middelalderkirken Mære Kirke.

Der er gode muligheder for at tanke op med frisk, lokal mad undervejs. Vælg mellem en dagstur eller en pakketur med overnatning.

5. Smag på Inderøys gyldne dråber

Engelsk Pale Ale, tysk Dunkel eller amerikansk IPA? Find din favorit blandt de 20 forskellige slags øl på Inderøy Gårdsbryggeri. Du kan være med til ølsmagning, tage på kursus i ølbrygning eller bare kigge forbi i butikken.

Inderøy Gårdsbryggeri arbejder løbende på at mindske sin påvirkning af miljøet og har fået den norske certificering 'Miljøfyrtårn'.

6. Oplev Inderøy til fods

Hop i vandrestøvlerne, og tag en travetur til Vangshylla i nogle af Inderøys mest naturskønne omgivelser.

Ruten omfatter alt lige fra stier gennem kulturlandskaber og stejle bakker til små vige og bugter, hvor du kan få dig en frisk dukkert. Så bliver det næsten ikke bedre, vel?

7. Prøv de prisbelønnede oste

Det hyggelige ostemejeri Gangstad Gårdsysteri laver ost og is af frisk mælk fra gårdens egne køer. Med andre ord finder man næppe noget lignende produkt, der er mere 'kortreist', som nordmændene kalder det. Og selvom gårdbutikken er lille, byder den på ost og is i verdensklasse.

Gangstad Gårdsysteri har modtaget adskillige priser og udmærkelser for sine lækre oste i de senere år.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Innherred tilbyder også ...

Klik på "Filtrer søgeresultaterne" nedenfor for at finde bæredygtige produkter, og vælg "Green Travel – Miljøcertificerede udbydere".

Bliv inspireret

Senest besøgte sider