VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two people kayaking in the fjord city Ålesund, Norway
City kayaking in Ålesund.
Photo: Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke

Top 6 kystbyer

Oplev nordlyset i Tromsø, besøg Norges største dyrepark i Kristiansand eller spis dig vej gennem Bergen. Her er en liste over de mest populære kystbyer på visitnorway.dk.

 1. Bergen

 2. Bergen er en stor by efter norske forhold, men kendt for sin charme og atmosfære. Oplev den helt særlige Bergen-livsstil på en gåtur langs Bryggen, Bergens ikoniske havnefront. Her kan du indsnuse havets dufte, mens du bestemmer dig for, hvilken af de mange restauranter i topklasse du helst vil besøge.

  Men Bergen er mere end hav og mad. Norges andenstørste by er især kendt for de syv fjelde, der omgiver byen, mange kulturbegivenheder og de verdensberømte popstjerner Kygo og Alan Walker.

  Udforsk kysten uden for Bergen

 3. Tromsø

 4. Tromsø er et oplagt rejsemål, hvis du vil se både nordlys og hvaler, samt spise arktiske specialiteter fra havet. Denne sceniske kystby ligger 350 kilometer nord for polarcirklen og er den største by i Nord-Norge.

  Tromsø er et eventyrligt rejsemål med mange oplevelsesmuligheder. Fra slutningen af maj og indtil slutningen af juli kan du fiske, vandre, køre med hundeslæde og padle i kajak hele døgnet rundt, takket være midnatssolen.

  Aktiviteter langs Tromsøkysten

 5. Stavanger

 6. Mere end 170 træhuse, lange og hvide sandstrande, smukke fjorde – Stavanger har lidt af hvert både til familier, venner og par. Denne afdæmpede kystby i Fjord Norge er en af landets største byer, men selvom her bor mange mennesker er centrum meget kompakt.

  En afslappende gåtur i centrums smalle gader, der elegant snor sig mellem træhusene, er en oplevelse i sig selv. Spis frokost eller tag et selfie-stop i Øvre Holmegate, med adskillige farvestrålende huse. Har du taget vandrestøvler med i tasken kan du også prøve vandreturen op til Preikestolen, en af verdens mest berømmede klippeformationer (halvanden times kørsel til udgangspunktet).

  Højdepunkter langs kysten nær Stavanger

 7. Ålesund

 8. Ålesund ligger dér, hvor fjordene og fjeldene mødes med det åbne hav. Hvis du vil se byen i fugleperspektiv, kan du gå ad de 418 trappetrin op til udsigtspunktet på fjeldet Aksla. Panoramaudsigten herfra skulle gerne få dig til at tabe næse og mund (bare se billedet herunder).

  Det er ikke noget tilfælde, at Ålesund og omegn er blandt de mest besøgte turistområder i Norge. Denne jugendstil-by ligger smukt spredt ud over adskillige øer, der strækker sig ud i Atlanterhavet, og er et godt udgangspunkt hvis du vil have en aktiv ferie.

  Eventyr ved vandet i Ålesund

 9. Kristiansand

 10. Denne idylliske by tiltrækker besøgende, der elsker sommer og børnevenlige aktiviteter, fra hele Norge (og Danmark). Kristiansand er en familiedestination, med Dyreparken som det store trækplaster.

  Det er nemt at komme rundt til fods i byen med hvide træhuse, madoplevelser og hyggelige butikker. Om sommeren kan du bade ved en af de mange strande og moler langs kysten ved Kristiansand.

  Oplev Kristiansand til vands

 11. Bodø

 12. Bodø, den største by i Nordlands fylke, ligger på en halvø omgivet af det barske hav, majestætiske fjelde og verdens stærkeste tidevandsstrøm, Saltstraumen. Om sommeren opleves midnatssolen bedst fra toppen af Rønvikfjellet, lige uden for byens centrum. Bodø har også en stor havørnekoloni.

  Med andre ord har området sjove aktiviteter både til vands, til lands og i luften. Bodø ligger blot en kort sejltur fra Moskenes på Lofoten og den gamle handelsstation Kjerringøy. Er du heldig, vil nordlyset være din rejsepartner på vej over havet til Lofoten.

  Find flere vandaktiviteter i Bodø

Find din kystby

Top 6 kystbyer i Norge
Bergen er Norges andenstørste by, men med charme og karakter som en meget mindre by. Read more
Bergen
Her begynder dit arktiske eventyr. Lokal mad og imponerende fjelde med udsigt over dybblå fjorde. Midnatssol og nordlys. Alt sammen i den… Read more
Tromsø
Bjergtagende landskaber dækket af fjorde, fjelde og lange, hvide strande Stavanger og Sandnes byder også på en bred vifte af museer… Read more
Stavanger
Her kan du vandre, stå på ski, beundre byens enestående Art Nouveau-arkitektur, udforske fjordene… Eller bare slappe af og… Read more
Ålesund og Sunnmøre
På en tur til Kristiansand i Sørlandet bør du ikke gå glip af et besøg i Dyreparken, Norges mest populære… Read more
Kristiansand
Lidt uden for Bodø ligger verdens stærkeste tidevandsstrøm, Saltstraumen. En kort bådtur fra den største by i… Read more
Bodø
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen