Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gaustatoppen
Hiking at Gaustatoppen.
Photo: Håkon Nordby
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Varieret vandring for hele familien i det sydlige Norge

I Syd-Norge har både Telemark og Setesdal et varieret landskab med vandremuligheder for hele familien. Fra gåture ved kysten til topture i fjeldene på blot et par timer - det syd-norske landskab er fuld af kontraster. Se de solbeskinnede klipper i det åbne hav og charmerende fjeldlandsbyer på en og samme tur.

Vandring i Telemark

Det varierede terræn i Telemark består af kyststier, kuperede dale, skove og fjelde.

Det højeste punkt er Gaustatoppen med 1.883 meter. På en klar dag kan du se en sjettedel af Norge fra toppen - en af landets mest fotograferede udsigter. Turen derop er bakket men familievenlig, og tager cirka to en halv time hver vej. Inde i selve fjeldet kan du tage med Gaustabanen helt op til toppen.

Se denne top 5 over vandrestier i Telemark..

De mest populære vandreture i Telemark er Gaustatoppen, Lårdalstigen, Falkeriset, Solstien, Venelifjell og Hægefjell i Vrådal, Rui i Dalen, Lifjell, Gygrestolen i Bø samt kyststien i Syd-Telemark. Seljord og Morgedal har også gode vandrestier.

Hiking trip at Hovden
Hovden.
Photo: Anders Martinsen

Vandring i Setesdal

Setesdal er et tyndt befolket område med enorme rekreative muligheder, fra det flade lavland i syd til højfjeldsterræn i nord. Der er afmærkede vandreruter i hele området, hvoraf mange er velegnede for hele familien.

Du kan hente en gratis vandrebrochure samt kort på turistkontoret og på hoteller og andre overnatningssteder.

I regionen findes også Setesdalheiene, et af de største beskyttede områder i Norge, hvor du kan være heldig at se vilde rensdyr.

Takket være det store netværk af vandrehytter drevet af Den Norske Turistforening (DNT) er det muligt at vandre i ødemarken i dagevis. To anbefalede udgangspunkter for din vandreferie er Hovden og Valle/Rysstad. Vær sikker på, at du medbringer det rette udstyr.

Find vej

Start planlægningen af din næste vandreferie.

Vandretilbud i Telemark
Det varierede terræn i Telemark består af kyststier, dale, skove, fjelde og plateauer, der indbyder til vandring.
Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er enkel å bestige og byr på… Read more
Gaustatoppen
Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte under 2. verdenskrig når de skulle sprenge tungtvannsfabrikken. Read more
Sabotørstien
Lifjellplatået i Telemark er et svært fjellområde på nærmere 200 km2, med mer enn 20 topper på over 1000 moh. Read more
Lifjell toppturområde
Kyststien i Bamble er totalt 68 km. Den dekker hele kyststrekningen mellom Stathelle og grensen til Fossing i Kragerø. Read more
Kyststien i Bamble
Dette er en fantastisk fin topptur som passer for hele familien! Du kommer fort opp i høyfjellsterreng og kan nyte utsikten om lag hele veien til… Read more
Venelifjell Turområde i Vrådal
Lådalstigen is a fantastic hike between Lårdal and Dalen. A large part of the walk follows the mountain ridge 800 metres above the Telemark Canal. Read more
Lårdalstigen "Tøffare enn Besseggen"
Vandretilbud i Setesdal
Setesdal er sparsommeligt befolket, med enorme områder for vandring - kuperet landbrugsland mod syd til højfjeldsterræn mod nord.
Gloppefoss er ein av dei høgste fossane i Setesdal. Få med deg denne storarta naturopplevinga. Frå RV9 går det turveg heilt inn til fossen. Read more
Gloppefoss - tur-retur 6 km
Dette er en familievennlig tur som gir deg smaken av høyfjellet. Utgangspunktet er Hovden sentrum, og toppen når du på en time. Read more
Hartevassnuten - rundtur 4 eller 7 km
Turen over Homfjellet til Laugardalen og ned til Homme er en fantastisk tur som gir en nydelig utsikt ut over hele Setesdal. Read more
Homfjellet - rundtur 8,5 km
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Sådan kommer du hertil

  • Telemark boat

   Med båd

   Telemark ligger ikke så langt fra havnene Kristiansand, Larvik og Langesund, hvorfra der er færgeforbindelser til Hirtshals med Color Line og Fjord Line. Få mere information om at rejse rundt med båd.

  • Telemark car

   Med bil

   E18 løber gennem den sydlige del af Telemark, når du kører mellem Oslo og Kristiansand/Stavanger, mens E134 løber gennem de midterste/øverste dele af regionen til Hardanger og Haugesund.

   Annonce: AutoEurope - altid en god lejeoplevelse

  • Telemark train

   Med tog

   Sørlandsbanen krydser Telemark med Nordagutu og Bø som de centrale stationer. Derudover er der Vestfoldbanen, som kører fra Skien/Porsgrunn via Vestfold til Oslo.

   Annonce: Se priser og køreplaner på NSB's hjemmeside.

  • Telemark bus

   Med bus

   Et omfattende netværk af busser fra NOR-WAY Bussekspress dækker hele regionen. Se priser og køreplaner på Telemarks officielle hjemmeside.

  • Telemark plane

   Med fly

   Den nærmeste lufthavn med internationale flyforbindelser er Sandefjord Lufthavn Torp. Der er direkte flyafgange mellem København og Sandefjord mew Widerøe.

   Annonce: Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen