Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Charging point in Hovden
Charging point in Hovden.
Photo: Kirsten Leira

Oplev de norske fjelde i din elbil

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ladestationer til din elbil

Som led i arbejdet med at gøre Setesdal til en miljøvenlig turistdestination har man installeret en lang række ladestationer til elbiler langs hovedvej RV 9. Seneste initiativ er et nyt stort parkeringsområde i centrum af Hovden.

Tesla charging station Bygland

Tesla charging station Bygland.
Photo: Kirsten Leira

Tesla Superchargers

På din rejse gennem Setesdal kan du gøre stop og lade din bil op i Evje, Bygland, Rysstad, Valle, Bykle og Hovden.

Du finder også to Tesla Superchargers i Bygland og Hovden. I Bygland er den placeret i området mellem museet og turistkontoret i Glashytta (glaspusteriet). Den nye ladestation i centrum af Hovden har ikke mindre end 12 Tesla ladestationer (supercharges) samt seks hurtigladere og seks type 2-udtag fra energileverandøren Fortum.

Se en komplet liste over ladestationer på ladestasjoner.no
 

Lokal og klimavenlig energi

Med støtte fra Aust-Agder Fylkerådet og den statsejede miljøvenlige virksomhed Enova har Setesdal Regionalråd arbejdet hårdt på at installere hurtigladere i dalen.

Regionalrådet består af de fire kommuner i Setesdal, som har arbejdet systematisk med projektet siden 2015. Formålet har været at fremme anvendelsen af eldrevne køretøjer i Setesdal, og det er nu muligt at rejse fra Kristiansand til Hovden med mange forskellige slags elkøretøjer. Kombineret med vej E134 findes der en række ladestationer til elbiler fra Oslo i øst til Haugesund i vest og Kristiansand i syd.

Bykle (hvor Hovden ligger) er en af Norges største "hydroenergikommuner", og det er derfor naturligt at bruge den lokale energi til dette miljøvenlige, innovative projekt.

Your Recently Viewed Pages