Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Coastline of Grimstad
Grimstad.
Photo: Peder Austrud / Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Aktiviteter og attraktioner i Syd-Norge

Oplev festivaler og andre kulturbegivenheder. Prøv cykling eller vandring langs kysten. Du kan også løbe på ski, fiske, klatre eller rafte.
Ad

Sceniske attraktioner i Syd-Norge

Tag en slentretur i Lyngør eller på Merdø, tag en bådtur gennem Blindleia og besøg Lindesnes Fyr, Norges sydligste punkt.

Dyreparken og Hakkebakkeskoven i Kristiansand

I Dyreparken kan du udfolde dine barnlige glæder, opleve naturens rigdom og få andre spændende oplevelser. Kristiansand Dyrepark med tilhørende badeland er sommerens højdepunkt for hele familien. Oplev Thorbjørn Egners Hakkebakkeskoven i virkeligheden. Tag en tur op i Tobias' tårn i Kardemommeby, find sværdet frem og besøg sørøverlandsbyen eller tag familien med på safaritur i Dyreparkens Afrika. Kristiansand Dyrepark ligger 12 kilometer fra Kristiansand by.

Se en video fra Dyreparken

Mød Karius og Baktus, Politimester Bastian i Kardemomme By  og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Ski

Der løbes på ski om vinteren i Syd Norge. Sæsonen starter i december, og ender i april. Både alpint og langrendsløb er muligt, og de oplyste spor langs kysten er populære om vinteren. Fjeldene i Hovden, Sirdal og Åseral er Syd Norges mest populære vinterdestinationer.

Vandring i Syd Norge

Sørlandet er perfekt for både korte og længere vandreture. Setesdal, Åmli, Sirdal og Åseral er populære fjeldområder. Eller tag på tur ved kysten. I det sydlige Norge er der mange forskellige typer overnatning til rådighed for vandringsfolket. DNT Sør (Den Norske Turistforening) tilbyder overnatning i fjeldene i adskillige hytter i Åseral, Åmli, Sirdal og Setesdal, men der er også campingpladser, lejligheder, hoteller og endda fyrtårne tæt ved de populære vandreområder.

Klatring

Det er populært at klatre, og der er adskillige gode områder for klatring på klipper i Setesdal. Der er også mange klatreparker i Sørlandet. Klatreparken i Evje, Høyt & Lavt i Kristiansand og Hove Klatrepark i Arendal har begge udfordringer højt over jorden, samt specielle baner for børn.

Fiskeri i Syd Norge

Syd-Norge har i årevis været populær blandt nordmændene. Det milde klima og den smukke natur gør det til et feriemål i særklasse. Skærgården ligger beskyttet for havet, hvilket gør det muligt at fiske året rundt.

Rafting

Søger du eventyr? Eller kigger du efter sjove aktiviteter for hele familien? Rafting er noget for alle, og elvene i Syd Norge er perfekte til sikker og sjov vandsport. TrollAktiv i Evje og Adventure Norway i Mandal tilbyder rafting for familier, samt regulær rafting.

Sjov for familien

Den nationale cykelrute 1 følger kysten og går igennem byerne Risør, Kristiansand og Flekkefjord. Den nationale cykelrute 3 løber fra havet til fjeldene mellem Kristiansand og Hovden i Setesdal. Grimstad og Mandal har særligt fokus på at tilbyde gode lokale cykelruter.

Kom tæt på naturen i en kano eller en kajak. Medbring din egen, eller lej en efter du ankommer.

Find alt det sjove

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad