Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Klatremus i treet
Klatremus i Hakkebakkeskoven.
Photo: Dyreparken
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Norges skjulte perler

Tag til det sydlige Norge og få den norske kultur ind under huden. Her kan du vandre, stå på ski, fiske, tage på museum og gå i byen. Syd-Norge – eller "Sørlandet" som de lokale siger – er også kendt for sin fantastiske kyst, hvor der er rige muligheder for at sejle og bade.

Sørlandet – den norske riviera

Den sydligste del af Norge har i årtier været nordmændenes foretrukne feriemål, men er stadig stort set uopdaget af udenlandske turister. I sommermånederne vrimler de maleriske byer og landsbyer med feriegæster. De hvidmalede træhuse ligger ved kysten, og mange af dem udlejes. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Dyrene i Hakkebakkeskoven

Se Hakkebakkeskoven i biografen i Danmark fra 7. april 2017. Oplev den ægte Hakkebakkeskoven og Hakkebakkeskoven Filmstudio fra Thorbjørn Egners verden i Norge i Dyreparken i Kristiansand.

Trailer: Dyrene i Hakkebakkeskoven

Mød Karius og Baktus, Politimester Bastian i Kardemomme By  og de andre dyr i Hakkebakkeskoven

Gå ikke glip af

Tag på vandre- eller cykeltur langs kysten. Stå på ski, bestig fjelde, tag på fisketur, eller prøv rafting. Oplev festivaler og andet kulturelt.

Cykling
Nordsøruten (national cykelrute 1) følger kystlinjen. Den nationale cykelrute 3 fører dig fra kysten til de høje fjelde mellem Kristiansand og Hovden i Setesdal.

Fiskeri
At fiske er en livsstil for mange mennesker, og på sydkysten kan man både tage på dybhavsfiskeri og fiske i elve og søer. Lystfisketurister bor typisk på et feriecenter langs kysten eller i rolige hytter inde i landet.

Rafting
Rafting i Syd-Norges elve er en sikker og sjov vandsport for hele familien. TrollAktiv i Evje og Adventure Norway i Marnadal tilbyder både familierafting og mere udfordrende rafting.

Vandring
For dem, der kan lide at vandre, er der gode muligheder i det sydlige Norge. Stierne langs kysten er smukke og lette at vandre på, og i fjeldområderne i Sirdal og Hovden er der masser af afmærkede vandrestier.

Find begivenheder i det sydlige Norge

Oplev festivaler og andre kulturbegivenheder i Syd Norge.

Festivaler i Syd Norge

Oplev festivaler og andre kulturbegivenheder i Syd Norge.

Lad batterierne op til nye oplevelser

Overnat i et fyrtårn ved havet eller i en hytte på fjeldet. Eller vælg et hotel i byen, så du er der, hvor tingene sker.

Setesdal – helt tæt på Norge

Hvis du bevæger dig væk fra kysten og længere ind i landet, kommer du til Setesdal, der strækker sig 147 kilometer fra Evje i syd til Hovden i nord. I Setesdal finder du mange arbejdende sølvsmede og rige musikalske traditioner. Om vinteren foretrækker nordmændene fjeldene i Hovden, Sirdal og Åseral.

Skiløb
Skisæsonen starter i december og slutter i april. Man kan vælge mellem alpint skiløb, langrend og snowboarding. Mange skiturister er vilde med de oplyste løjper langs kysten.

Fjeldklatring
Alle klatrere i verden er bekendte med klatreområdet ved Valle i Setesdal. Prøv en af Nordeuropas længste Via Ferrata-ruter, eller besøg en af de mange klatreparker.

Skiferie i Syd Norge

Fjeldbyen Hovden er det perfekte sted for familier med små og større børn, der kan udfolde sig på alt fra langrend og alpint til snowboard og off-piste.

Få smag på Sørlandet

Smag den lokale mad, frugt, fisk, bær og grønsager. Mange restauranter i det sydlige Norge er stolte af madtraditionerne og vil elske at fortælle dig om dem.

Sådan kommer du hertil

Denne region udgør det sydligste område af Norge, hvilket betyder at der ikke er så langt at køre fra resten af Europa. Færgen fra Hirtshals til Kristiansand er en glimrende transportvej, hvis du kører i egen bil. Kristiansand har også en international lufthavn.

 

Find dine favoritter

Find overnatning, attraktioner og aktiviteter i Sørlandet.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad