Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A family cycling past M/S Henrik Ibsen on the Telemark Canal A family cycling past M/S Henrik Ibsen on the Telemark Canal
Cycling along the Telemark Canal.
Photo: Kåre Pedersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ét rejsemål, tusind muligheder

Sejl en tur på Telemarkskanalen, bestig Gaustatoppen eller slap af ved kysten. Kontrastfyldte Telemark har det hele.

Aktiv ferie i skøn natur

I Telemark er det oplagt at kombinere naturen med friske aktiviteter hvad enten det er med vandrestøvler på, med fiskestangen i hånden eller på cykelsadlen. Tag for eksempel til Vrådal, der ligger smukt ved søen Nisser, omkranset af skov og fjeld. Her kan hele familien prøve kanopadling eller bådture på vandet, eller drage på fodtur i skoven og på fjeldet.

Rjukan er en smeltedigel af af aktiviteter og attraktioner. Bestig Telemarks højeste fjeld, Gaustatoppen, hvorfra du i klart vejr kan se en sjettedel af Norge. Du kan også kombinere natur og ægte industri- og krigshistorie på en guidet vandretur "i sabotørenes fotspor" til Norsk Industriarbeidermuseum.

Beskyttet mod Skagerrak af utallige skærgårde og småøer ligger Telemarkskysten - og her kan der bades, eller du kan følge en af de markerede stier til fods eller på cykel. De charmerende kystbyer summer af liv hele sommeren igennem, med levende havnemiljøer og masser af mennesker. Prøv også øhop med en af færgerne.

Kystbyerne Brevik og Langesund byder på charmerende skærgård og småbyidyl med karakteristiske træhusbebyggelser - hele Grenlands-området er et glimrende rejsemål for de sommergæster, der sætter pris på hav og sol.

Visit Telemark: Thousand opportunities

Tusind muligheder i Telemark

Ved du, hvor stor en betydning Industriarven Rjukan/Notodden har haft for hele Norge? Hele området, med naturen som grundlag for energiproduktion, fabrikker, industribyer og transportveje, er nu optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Gaustatoppen

Specialtilbud i Telemark

Bad i skjærgården om morgenen og bestig Gaustatoppen om aftenen. Besøg Skandinaviens største vandland Bø Sommarland, eller fisk efter ørred i blikstille vande. Se den smukke Telemarkskanal og hør mere om sabotageaktionen på Vemork. Drag på en bilferie i Telemark, og du er garanteret mange spændende oplevelser.

VisitTelemarks attraktioner giver specialtilbud hver måned!

Pris fra NOK 450 pr. person i dobbeltværelse.

Læs mere og bestil

Gaustatoppen

Vandretur til Syd Norges højeste fjeld

På en klar dag kan du se en sjettedel af Norge fra Gaustatoppen (1.883 meter over havets overflade).

Turen tager cirka to timer. Alternativt kan du tage Gaustabanen, en kabelbane inde i fjeldet der bringer passagerer op til udsigtsplatformen på toppen.

Der overnattes på Gaustablikk Høyfjellshotell, smukt beliggende 960 meter over havets overflade med udsigt til Gaustatoppen.

Pris fra NOK 4.040 for to voksne og to børn inklusiv morgenmad og billet til Gaustatoppen.

Læs mere og bestil

Cycling in coastal Langesund

Følg kyststien i Bamble

Udforsk de gamle stier der benyttes af beboerne langs kysten. Der kan vælges mellem seks ruter langs den 62 kilometer lange sti, der starter ved biblioteket i Stathelle og slutter ved Fossing i Kragerø.

Ruten fører dig forbi Gamle Stathelle og Langesund med de karakteristiske gamle træhuse, igennem let skovterræn og strækninger med klipper, løvskov, skønne strande og til et gammelt fort - blandt andet. Terrænet er familievenligt, selvom nogle dele er ret stejle.

Læs mere og bestil

Vrådal

Smukke Vrådal

Vrådal er et flot vandreområde med 80 kilometer afmærkede stier. Hægefjell, som strækker sig mod Nissedal kan anbefales hvis du er til lidt længere vandreture.

Venelifjell er specielt velegnet til børnefamilier med lavvo, bålplads og varierede stier. Der er dejlige badestrande langs søen Nisser.

Overnat på Quality Straand Hotel & Resort.

Pris: fra NOK 680 pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Læs mere og bestil

 

Områdets store attraktion er Telemarkskanalen, en 105 kilometer lang slusekanal, der stod færdig for over 100 år siden. De 18 slusekamre løfter dig fra 0 til 72 meter over havoverfladen på turen fra Skien til Dalen, undervejs passerende kulturhistorie og naturlandskaber af højeste karat.

Du kan opleve den storslåede natur og se de spektakulære sluseanlæg fra nærmeste hold - enten om bord en af de traditionelle og elegante kanalbåde, i dit eget tempo fra din egen båd, eller med sved på panden fra den lejede kajak. Det er også muligt at cykle langs store dele af Telemarkskanalen.

Tag cyklen med på kanalen

En cykeltur langs Telemarkskanalen vil du sent glemme. Pakken inkluderer bådtur fra Ulefoss til Fjågesund inkl. cykeltransport samt overnatning i hytte på Kilen Feriesenter inkl. sovepose og slutrengøring.

Læs mere og bestil

Telemarkskanalen

Eftermiddagstur med båd og bus

Vil du nyde aftenhyggen så længe som muligt og sove længe om morgenen, er dette kanalturen for dig. Efter en kort bustur fra Skien til Lunde kan du nyde Telemarkskanalen på færden ned igennem sluser og over åben vand.

Afgang fra Skien kl. 12.00. Retur med bus til Skien kl. 17.30. Du kan købe mad og drikke i restauranten om bord.

Pris: NOK 770 pr. voksen (børn 0-3 år gratis, børn 4-15 år NOK 170).

Læs mere og bestil


Sådan kommer du til Telemark

Telemark har gode transportforbindelser til Danmark og til resten af Norge.

 • Med færge

  Med færge

  Fjord Line sejler fra Hirtshals til Langesund i Telemark, mens Color Line sejler til de nærliggende byer Larvik (fra Hirtshals) og Sandefjord (fra Strömstad).

 • Med fly

  Med fly

  Du kan flyve fra København til Sandefjord Lufthavn Torp med Widerøe.

 • Med bil

  Med bil

  Telemark er lettest at udforske med egen bil.

  Køreturen fra Oslo til Telemark tager cirka halvanden time.


Opdag mere

Your Recently Viewed Pages