VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A boy and a girl on bikes on a cycling route in Telemark
Cycling in Telemark.
Photo: Visit Telemark

Oplev Telemark fra cykelsadlen

muteplay/pauseplay/pause

Med alt lige fra nationale cykelruter til cykelspor og bakker anlagt specielt til terræn-, landevejs- og sticykling er Telemark som skabt til at blive udforsket på to hjul. 

Af og til kan man stå over for et eldorado af muligheder, der gør det svært at vælge, hvad man skal starte med. Sådan kan det godt føles, når du sætter dig for at udforske Telemark på cykel. Her snørkler ruterne sig på kryds og tværs, og flere af dem giver dig mulighed for at opleve kulturelle og historiske steder undervejs. Hvad enten du vil prøve kræfterne af op ad en stejl fjeldside eller cykle i ro og mag mellem fredelige kystbyer, langs Telemarkskanalen eller på Hardangervidda, kan du være sikker på at finde en rute, der passer til dig.

Skjærgårdveien – et lille stykke cykeleventyr

Skjærgårdsruten strækker sig over 40 kilometer fra Langesund til Kragerø og er en del af den nationale cykelrute 1, Kystruta. Dette er kystens svar på Rallarvegen, hvor fjelde og dale er skiftet ud med strande og klipper. Ruten fører dig gennem et malerisk kystlandskab og byder på flere udsigtspunkter og badesteder undervejs.

Her kan du bo godt både ved turens start og afslutning. Tag en dukkert i udendørsbassinet på Quality Hotel Skjærgården i Langesund, eller spil golf med udsigt over Kragerø by på Kragerø Resort.

Cykling langs Telemarkskanalen

Der findes et bredt udvalg af cykelruter langs Telemarkskanalen, som følger den national cykelrute nummer 2. Hvad siger du til at tage en kanalbåd fra Ulefoss til Dalen og cykle tilbage?

Undervejs venter flere overnatningssteder, blandt andet Lunde Vandrerhjem, Telemark Kanalcamping, Quality Straand Hotel i Vrådal og Dalen Hotel.

En sikker vinder er Landskapern, en rute på cirka 24 kilometer. Her cykler du tæt på kanalen, og du kan blandt andet opleve en fredet vejstrækning kaldet 'Murane', bygget helt tilbage i 1853, som går forbi Hogga sluse.

Telemark Kanalcamping, der har Lunde sluse og sluseanlæg som nærmeste nabo, hjælper dig gerne med at finde en cykeltur, som passer til dig og din gruppe. Her er der også mulighed for at leje cykler.

Sti- og downhill-cykling i skov og fjeld

I Nissedal og Gautefall venter mere end 100 kilometer med afmærkede cykelstier, som egner sig til både nybegyndere og mere erfarne cyklister. Her kan du nemt vælge forskellige rundture, der tager alt fra en halv time til halvanden dag at gennemføre.

En cykeltur langs Treungbanen, en gammel nedlagt jernbanelinje mellem Treungen og Åmli, byder på en cykeloplevelse ud over det sædvanlige. Du kan starte ved turistinformationen eller Lokstallen i Treuanngen og cykle ned til stationen i Tjønnefoss – eller vice versa.

Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal er indrettet til, at det skal være nemt at komme ud i naturen. Her venter et cykelspor med 11 træelementer, som giver forskellige udfordringer undervejs.

Cykling på Hardangervidda – Norges største nationalpark

Det er med god grund, at cykelturen fra Gvepseborg til Kalhovd er blevet kåret til en af de smukkeste i Norge. Du kører med Krossobanen, Nord-Europas første totovsbane, op til startpunktet på Gvepseborg (886 meter over havet), og det er en oplevelse i sig selv.

Cykelturen begynder med en stigning på to kilometer. Derefter kan du nyde en 30 kilometer lang og godt skiltet rute frem til Kalhovd Turisthytte. Der er flere fiskevande og rastepladser undervejs.

Hvis du foretrækker en lidt længere version, skal du dreje til venstre i krydset ved Kalhovd Turisthytte og cykle otte kilometer mere ind til Synken. Her kan du tage en tur med M/B Mårfjord til Mårbu Turisthytte, hvor det er muligt at overnatte.

Du kan tage samme vej tilbage, medmindre du hellere vil cykle via Åtrå og tilbage til Rjukan. Afstanden mellem Kalhovd og Åtrå er cirka 30 kilometer, men det er en ganske behagelig cykeltur, da det går ned ad bakke det meste af vejen. Bemærk, at når du er nået omtrent halvvejs på denne etape, kommer du ud på en asfalteret vej, hvor bilerne kan køre ret stærkt. Fra Åtrå til Rjukan (25 kilometer) går cykelturen langs hovedvejen.

Før og efter cykelturen på Hardangervidda kan der for eksempel overnattes i Tinn.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen