Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tim Wendelboe, Oslo Tim Wendelboe, Oslo
Credits
Tim Wendelboe, Oslo.
Photo: Benjamin A Ward/ Tim Wendelboe
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Disse butikker, barer og spisesteder finder kun deres mage i den norske hovedstad

Dette er en liste over steder, hvor du kan købe enestående produkter og få kompromisløs service.

Håvard Schei er manden bag Mitt Oslo, en hyldest og en guide til det alternative Oslo – en by, der generelt er ret offbeat. ”Mange af os er trætte af kønsløse kædebutikker, der kan findes i enhver by. Vi kan lide de små, uafhængige steder der drives med entusiasme. I vores øjne er det disse steder, der skabe byens kultur”, siger Schei.

”Vore mål med Mitt Oslo er at fremhæve de dedikerede og hårdt arbejdende mennesker, der gør Oslo til et fedt sted at bo”. Områder som for eksempel Gamlebyen, Grønland, Markveien, Torshov og Torggata har udviklet sig til at være døgnåbne in-områder på det seneste.

Håvard ScheiFoto: Håvard Schei

Leder du efter det virkelige Oslo, anbefaler Håvard Schei dig at kigge nærmere på disse absolut unikke åndehuller:

Offbeat butikker i Oslo

Dapper

Hos Dapper kan du købe cykeltøj og andet udstyr til jernhesten. Den er tæt tilknyttet forretningen inde ved siden af, Krankenhaus, der sælger den ikoniske Brompton foldecykel.

Adresse: Nordre gate 13, 0551 Oslo

Kollekted by

Nøje udvalgte møbler og andet design fra både up-and-coming og etablerede skandinaviske designere.

Adresse: Rathkes gate 4, 0558 Oslo

Embla Keramikk

Embla er et keramisk værksted og outlet, der også er leverandør af keramisk porcelæn til blandt andet Oslos trestjernede Michelinrestaurant Maaemo. Du kan se de keramikerne arbejde gennem vinduet, før du åbner indgangsdøren.

Adresse: Hegdehaugsveien 14, 0167 Oslo

Ruth 66

Ruth er et gammelt norsk fornavn, og Route 66 er en legendarisk vejstrækning i USA. Hege Nylund bestyrer denne butik, der er specialiseret i Americana og andre kuriositeter.

Adresse: Torshovgata 3, 0476 Oslo

Ruth 66
Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Neseblod Records

Denne kultbutik for heavy metal fans er også et museum, og folk kommer hertil fra nær og fjern for at få stillet deres sult efter riffs og dobbeltpedal.

Adresse: Schweigaards gate 56, 0656 Oslo

Råkk & Rålls

Råkk & Rålls Brukthandel er en ikke-så-genrespecifik pladebutik og musikcafé, med landets største udvalg af vintage plader.

Adresse: Akersgata 39, 0158 Oslo

Sinsen Bruktkhall

Norges største permanente loppemarked. Her kan du finde ting og sager fra hundrede års norsk dagligdag. Et billigt og skønt alternativ til de mange sædvanlige souvenirbutikker.

Adresse: Sinsenveien 11, 0572 Oslo

Naturens mangfold

En butik med naturens ældste skabninger: fossiler, mineraler, meteoritter, insekter, opdagelsesrejsendes klæder, og meget andet spændende. Denne butiks skaber, Rune Frøyland, deler sin passion og viden om naturen, miljøet og videnskaben. Når du nu alligevel er i nærheden kan du også bruge resten af eftermiddagen på Naturhistorisk Museum eller i Oslos Botaniske Have.

Adresse: Hagegata 1, 0577 Oslo

Pentagon

Et i sandhed sært sted, en slags rollespilssupermarked med masser af vikingeoutfits, filmeffekter, uniformer, knive, sabler, masker, rustninger og så videre. Alt hvad du ikke vidste du nogensinde ville få brug for finder du her i dette eldorado af vintage rekvisitter.

Adresse: Storgata 37, 0182 Oslo


Caféer, spisesteder og andre underholdende hang-outs

Fiskerne på kajen ved Rådhuset

Køb friskfangede og friskkogte rejer, og indtag dem på en af Rådhustorvets mange bænke. Du må stå tidligt op for at møde fiskerne, men det er en gammel tradition midt i fjordlandets hovedstad.

Adresse: Rådhusbrygge 1, 0037 Oslo

Laksen Fisk & Vilt

Her er stolte kokke, der er respekterede vidt og bredt for deres simple trylleri med alt godt fra havet. Billigt og hyggeligt i en bydel, der er mere og mere populær, både blandt hipstere og os andre.      

Adresse: Maridalsveien 188, 0469 Oslo

Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen
Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Orlando’s Pub

Et hyggeligt etablissement, der er populært blandt mange af byens forskellige indbyggere. Beliggenheden på et stille gadehjørne giver plads til spontane musikbegivenheder.

Adresse: Rostedgate 7, 0178 Oslo

Lille Kampen

Et populært lokalt tilholdssted og spistested, der har udviklet sig til et slags kulturmekka med både planlagte og spontane musikoptrædener.

Adresse: Bøgata 25C, 0655 Oslo

Retrolykke kaffebar

I denne retrovenlige café er alt hvad du sidder på og ser af vintage-genstande til salg. For den rette pris, forstås.

Adresse: Markveien 33, 0554 Oslo

Bare Jazz

Slut dig til det distingverede koncert- og cafépublikum, der tilsyneladende bor permanent i denne farverige baggård.

Adresse: Grensen 8, 0159 Oslo

Café Brasil

Et lille stykke Brasilien på et torv fyldt med caféer og restauranter. Et meget populært sted at hænge ud efter mørkets frembrud.

Adresse: Møllergata 12, 0179 Oslo

Tim Wendelboe

Denne kaffebar (og tilhørende community) er opkaldt efter kafferisteren, der skabte den og stadig ejer den. Tim Wendelboe er en internationalt kendt kaffeguru, der ved hvordan man brygger velsmagende kaffe.

Adresse: Grüners gata 1, 0552 Oslo

Syverkiosken

Pølsevogne af træ har længe været et fænomen i Oslo, men de har måttet rykke længere og længere væk fra byens centrum på det seneste.

Den rødmalede Syverkiosken anses for at være den eneste, der stadig holder fanen nogenlunde højt. Måske på grund af stedets ekstremt høje kvalitet.

Stamkunderne er mange, fra den hjemløse til berømtheden. Der er et væld af valgmuligheder indenfor ketchup og sennep, men specialiteten er en dobbeltløbet pølse svøbt i hvidt brød.

Adresse: Maridalsveien 45b, 0175 Oslo

Lille Herber’n

Denne yderst charmerende restaurant har siden 1929 serveret mad i en bygning på en lille ø, der i gamle dage servicerede mandskaberne på skibe, som ventede på at dokke i Oslo.

På menukortet er for det meste alt friskfanget fra havet, og anmeldelserne er gode.

Adresse: Herbernveien 1, 0286 Oslo

Ostebutikken, Birkelunden
Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Ostebutikken

Denne lille ostebutik ligger klemt inde mellem de populære barer i det hippe Grünerløkka-område og er beviset på, at norsk ost er andet og mere end den traditionelle brunost.

Adresse: Thorvald Meyers gate 27

Big Boy 

Et vartegn, der tager skridtet videre fra det oprindelige koncept som bøssefrisør og –butik.

Adresse: Schæffers gate 1, 0558 Oslo

Focacceria

Barstol-baseret italiensk madbutik, ved siden af det populære pizzeria Villa Paradiso, en af iværksætteren Jan Vardøens utallige steder. Beliggende på en sidegade til det østlige Oslos mest besøgte område, Grünerløkka.

Adresse: Markveien 34, 0554 Oslo

Blå

Et lokalt spillested med en international stemning, ikke mindst på grund af de optrædende kunstnere. Blå ligger idyllisk ved bredden af Akerselven, der deler Oslo i øst og vest.

Adresse: Brenneriveien 9, 0182 Oslo

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad