VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
SKAM tour in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Zélia i SKAM’s fodspor

Hun ville opleve byen fra hendes favoritserie og blev inviteret til den norske hovedstad af VisitOSLO som én af ti #visitoslo2018-gæster.

Zélia Monteiro fra Paris mødte en af hovedrolleindehaverne fra tv-serien SKAM, så de ikoniske locations og opdagede, at Oslo er mere end det man ser på den lille skærm.

”Det var helt seriøst en af de bedste ture i mit liv.”

En pariser på jagt efter SKAM

Hvordan blev du fanget af teenage-dramaet SKAM?
”Der var så mange på Twitter, der diskuterede SKAM, men jeg ville ikke starte med at se serien, fordi jeg helst ikke ville gøre det samme som alle andre. Men jeg var nysgerrig, og pludselig havde jeg set hele første sæson. Jeg faldt straks for hovedpersonerne og den måde, der blev filmet på. Det var anderledes, virkeligt. Meget inspirerende.

Skuespilleren Henrik Holm fra SKAM gik forbi da du sad på Kaffebrenneriet?
”Jeg blev så overrasket, da jeg så ham udenfor vinduet. Jeg var sådan ’oh my god’, og kiggede over på VisitOSLO-folkene, der havde arrangeret det. Jeg var meget glad. Senere besøgte jeg nogle af de locations, hvor SKAM blev optaget, som for eksempel skolen.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Hvordan er virkelighedens Oslo sammenlignet med det, du har set i SKAM?
”Jeg synes, at SKAM forklarer den norske kultur og uddannelsessystem meget godt, men den fokuserer ikke på de smukke landskaber. De filmede ikke SKAM da der var sne, og heller ikke på barer, i restauranter eller andre typiske turiststeder, så jeg har opdaget et helt nyt Oslo.”

Hvad har du ellers oplevet i Oslo, som du ikke har oplevet andre steder?
”Jeg har gået med bare tæer i sneen, i en bikini, med temperaturer lige omkring frysepunktet, for at komme i sauna sammen med resten af gruppen. Efter at have fået varmen i saunaen, havde vi valget mellem at hoppe i Oslofjorden eller i trætønder med isvand. Jeg valgte tønderne. Tro mig, dette er noget, jeg kun kunne have gjort i Oslo.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Hvordan er Oslo ellers anderledes?
”Du kan rent faktisk trække vejret her, og det er sjældent for en hovedstad. Der er et begrænset antal turister, og det er fedt, for du hører norsk hele tiden. Det giver dig også fornemmelsen af, at det er et specielt sted.”

Hvad tog du med hjem fra Oslo?
”Mit liftkort, min Flytoget-billet, mit OsloPass og min Kygo-billet. Det er den slags souvenirs, jeg kan lide, fordi de siger noget om mit ophold. Jeg har også købt et norsk flag og den norske børnebog ’Julius på sydentur’, fordi jeg helt spontant fik lyst til at lære sproget.”

Hvilken smag vil du huske?
”Jeg fik muligheden for at spise på den flotte Itamae-sushibar inde på Kamai-restauranten, og de serverede østers. Det kunne jeg rigtigt godt lide, og det har jeg aldrig været ude for før, så det vil jeg aldrig glemme. Jeg kunne også godt lide fiskekagerne og øllet. Der er så mange gode øl i Oslo.”

Kamai, Oslo
Kamai, Oslo.
Photo: VisitOSLO

Hvilke råd vil du give til andre førstegangsbesøgende i Oslo?
”Besøg museer og parker, ligesom de andre turister, men tag dig også tid til bare at gå omkring og blive væk i gaderne. Snak lidt med de lokale, lær nogle norske ord. Alle er meget imødekommende, venlige og sjove. De er måske lidt generte i begyndelsen, men når isen er brudt finder du ud af, at det er et skønt folkefærd. Nyd de grønne områder og den lokale madkultur. Vær indstillet på at være mere afslappet end i Paris eller New York. Oslo handler om at opleve ting, som du ikke anede, du kunne opleve. Det var helt seriøst en af de bedste ture i mit liv.”

Mere om deres Oslo-eventyr

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen