Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Cool art in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Isabella dykkede ned i kunsten i Oslo

#visitoslo2018’s gæster så på street art, Munchmuseet, Vigelandsparken, Oslo Operahus og var til koncerter med Kygo og A-ha.

Oslos kulturscene

Hvis en bys sjæl defineres af dens kunst, kultur og musik, er Oslo en særdeles sjælfuld by.

Mange af de ti #visitoslo2018-gæster har postet kunstneriske billeder på Instagram for at vise, hvad folk i Oslo diskuterer, bekymrer sig om og danser til lige nu.

Alle havde de en personlig Oslo-ven, som de kun havde mødtes med på Skype og de sociale medier før turen til den norske hovedstad. Oslo-vennerne havde planlagt nogle overraskelser for deres gæster.

Den japansk-norske forbindelse

Den i Japan bosiddende italiener Isabella Allievi siger, at et af hendes yndlingssteder i Tokyo er en kaffebar med norske rødder, Fuglen, hvor hun har mødt nogle mennesker fra Fuglen Oslo.

”Så jeg blev meget overrasket og glad, da jeg fik Einar fra Fuglen Oslo som min lokale Oslo-ven. Sammen så vi dekorativ 1930er kunst på Rådhuset, og vi var på Kulturhuset, hvor jeg blev imponeret af blandingen af spisested, kaffebar og spillested. Vi var også på Astrup Fearnley-museet med arkitektur af Renzo Piano, hvor vi så en den store samling af international kunst. Beliggende på Aker Brygge og i Tjuvholmen-området føles det hele mere moderne og meget anderledes and resten af bymidten.”

Hvordan er Oslo anderledes fra andre hovedstæder?
”Oslo er en by for unge mennesker, med masser at se og gøre. Der er mange barer, restauranter, kulturområder og museer.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Brasilianske Clara mødte street art

Gæsterne fandt også en levende kunst- og musikscene, og brasilianske Clara Morrison tog endda på en urban vandretur for at opleve friluftskunst.

”Som fotograf med fokus på friluft og naturligt lys er jeg altid på udkig efter street art, og min Oslo-ven Aga havde forstået dette helt perfekt og viste mig nogle af Oslos gadekunst og undergrundsmiljøer. Overraskende nok introducerede hun mig også for den lokale gadekunstner Adrian Platkovsky, og jeg lærte, at selvom gadekunsten i Oslo er rå, er det let for alle at se den på gallerierne og selvfølgelig på gaderne.

Hvordan vil du kort beskrive dit ophold i Oslo?
”Fantastisk arkitektur og enorm natur. Oslo er bare fabelagtig.”

”Oslo er en by for unge mennesker, med masser at se og gøre”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Adriana fra Rumænien fik også smag for kunsten i Oslo

”Jeg kendte kun min lokale Oslo-guide fra Instagram, men hun var en varm og imødekommende person i virkeligheden. Hun fortalte mig historien bag Vigelandsparken, og senere var vi på en guidet tur for at se det berømte Edvard Munch-maleri Skriget. Det var en meget personlig oplevelse at se Skriget og resten af malerierne i samlingen. Det gav stof til eftertanke.”

#visitoslo2018-gæsterne tog også i Oslo Operahus, for at opleve Snøhettas arkitektur helt tæt på, og senere for at høre koncerter med Kygo og A-ha. Hele tiden udforskede de Oslo i selskab med de lokale.

Følg dem på Instagram:
Clara på Instagram:  miss_morisson_in_the_house
Adriana på Instagram: anda_stanciu
Isabella på Instagram: hajimemashiteisabella

Mere om deres Oslo-eventyr

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen