Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo, great food even in the winter
Oslo, great food even in the winter.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Daniel fra Peru fik smag for Oslo

Alle #visitoslo2018-gæsterne fik det bedste at spise og drikke i den norske hovedstad, og Daniel Campos Sanchéz fra Peru afslører, hvad der var på tallerknerne og i glassene.

Nye smagsindtryk

Daniel, hvad er Oslos styrke når det kommer til mad?
”Oslos kulinariske scene er ung, dynamisk og varieret, og byen er med i den internationale madsuperliga. Og det er nemt at finde spisesteder med et anstændigt prisniveau. Jeg anbefaler Le Benjamin’s klassiske franske køkken med absolut fantastiske norske råvarer, Oslo Raw til veganerne, Territoriet vinbar for byens bedste vine i selskab med oste og charcuteri, Talor & Jørgen for nogle af de bedste donuts i mit liv, Itamae sushi bar på Kamai for enestående japansk mad, og Himkok bar for den perfekte afslutning. Dette er blot nogle udvalgte steder, der er masser af andre spisesteder som jeg kun har hørt godt om, men hvor jeg ikke har været.”

Har mad i Norge og Peru noget tilfælles?
”Bestemt. Ikke så meget smagsmæssigt, men mere når det kommer til filosofien. Friske råvarer og ingredienser sammensat på simple måder, der afspejler naturen og folket. Jeg kalder det ”mad for sjælen”.

Hvorfor tror du, at Oslo er blevet et centrum for kaffedrikkere, kafferistere og baristaer?
”Det har taget tid for Oslo at blive et stort kaffecentrum, men nu er det sket. Jeg har hørt, at Tim Wendelboe er blandt kaffeguruerne, der har fået det til at ske. Det er sikkert det norske vejr, der tvinger os til at drikke varme drikke, og Oslos specielle kaffe er absolut velsmagende.”

”Oslo er blevet en kulinarisk destination af høj klasse.”

Er du altid så positiv, eller kan du også være kræsen?
”Jeg smager altid på en ingrediens jeg normalt ikke kan lide, hvis den er tilberedt af en stor kok. For eksempel kan jeg ikke lide østers, men kokken Vladimir på Itamae serverede østers som første ret, og det smagte godt.”

Er det så alt godt fra havet, du vil huske som smagen af Oslo?
”Der var mange forskellige madindtryk. På Frognerseteren i Holmenkollen spiste vi traditionel norsk grød med sukker og kanel, det smagte rigtigt godt. Et meget tungt måltid, må jeg sige. VI var på et lokalt bageri for at spise brød med smør – lige så enkelt som det lyder, lige så godt smagte det.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Når spisetiden er forbi og du bevæger dig rundt i Oslo, hvordan adskiller byen sig så fra andre hovedstæder?
”Oslo er en sikker by, med mange nye spektakulære bygninger på vej, og en tæthed på vand og skov der er helt unik. Jeg så også en god integration mellem indvandrere og nordmænd, og det sætter jeg specielt pris på. Jeg følte ingen racisme, og for mig er det det vigtigste.”

Har du et godt råd til andre førstegangsbesøgende i Oslo?
”Ja – vær dig selv, og bind dig ikke nogen planer. Det magiske ved Oslo er, at den skal opleves på egen hånd, og at du gør hvad du har lyst til. Tal med de lokale beboere, spørg efter deres favoritsteder. Deres tips vil måske gøre din dag endnu bedre.”

Følg Daniel på de sociale medier:

Instagram
Facebook

Mere om deres Oslo-eventyr

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad